Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se umiriti

kako se umiriti

Kakšen dan sem tako napeta, živčna, da mi srce nabija kot pri norcih. Skratka noro. Kaj je narobe z menoj? Včeraj smo imeli roditeljski sestanek za otroke, sem bla živčna za znoret. Včasih sem pa čisto sproščena, mirna. Je pa res, da ne maram sestankov, ne maram gruče ljudi, ker se ne počutim dobro, če jih je preveč. Kaj storiti? Hvala za kak nasvet.

Poigrajte se sama s sabo in nam poročaj. Si se umirila?

Odgovor na objavo uporabnika
nemirna kri, 12.09.2025 ob 20:24

Kakšen dan sem tako napeta, živčna, da mi srce nabija kot pri norcih. Skratka noro. Kaj je narobe z menoj? Včeraj smo imeli roditeljski sestanek za otroke, sem bla živčna za znoret. Včasih sem pa čisto sproščena, mirna. Je pa res, da ne maram sestankov, ne maram gruče ljudi, ker se ne počutim dobro, če jih je preveč. Kaj storiti? Hvala za kak nasvet.

Zmeri si srcni utrip in pritisk,lahko da imas ta problrm da je kaj od tega previsoko

Nekateri ljudje smo bolj občutljivi že po naravi. Imamo tak živčni sistem, ki močneje zaznava in se hitro vznemiri. Posledično smo vedno v stresu, pripravljeni na beg ali boj. To se slej ko prej pokaže tudi na celem telesu. Bolj smo razdražljivi, napeti, tesnobni, srce nam razbija in še marsikaj. Za vsak slučaj preveri delovanje ščitnice in EKG. Nasvetov za umiritev stresa je na spletu veliko. Pomaga tudi magnezij.

V zadnjem času pa sem prav tu zasledila nekaj o vplivu sončnih izbruhov in geomagnetnih nevihtah, ki jih je letos še posebej veliko. Občutljivejši ljudje to bolj zaznavajo. Kaže se tudi kot večja mišična napetost, komaj opazna vrtoglavica, notranji nemir, povišan utrip.

Izloči iz življenja vse nenujne stresorje za vsaj nekaj let. Če te roditeljski sestanek spravlja tako v stres, pošlji nanj moža.

Vadi tehnike dihanja, objemi drevo, bodi v stiku z naravo, čim več hodi, išči radost v vsakdanu, majhnih detajlih. Živčni sistem lahko umiriš le, če spremeniš miselnost. Zakaj je roditeljski stresen? Zakaj te utesnjuje zaprt prostor, veliko ljudi? Na eni točki se nisi počutila varno v taki situaciji. Sedaj je treba to prečrtati in prepričati um, s pomočjo telesa in odzivanja, da je vse ok in da si varna. Tapkaj, prekrižaj roke čez prsi do ramen in izmenično enkrat z desno dlanjo, drugič z levo se tapkaj po ramenih. Nekomu pomaga guncanje, nekomu mrmranje, …ampak to vse je gašenje majhnega požara. Bistvo je v tem, da se moraš počutiti varno v tem svetu, v svojem telesu, okolju. Rešitev za to pa ne dobiš kar čez noč. Je treba delati na sebi in na ravnovesju. Kar ti je nekoč rešilo življenje, ti danes povzroča takšne nelagodne situacije in težave. Ponovno se poveži s telesom in neguj parasimpatični živčni sistem, delaj dnevno vaje za vagusni živec, pazi na pravilno prehrano in ne dviguj kortizola po nepotrebnem (kava npr). Počasi počasi, z veliko truda in potrpežljivosti, lahko ponovno vzpostaviš ravnovesje in te noben sestanek ne bo vrgel iz tira. Tudi množice ljudi ne ali polet z letalom..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close