Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako se spečejo res dobre perutničke?

kako se spečejo res dobre perutničke?

Ne znam. Hvala za odgovor.

Jaz jih operem, malo posolim, dam v moko, jajca in drobtine ter pečem v vročem olju(tako da plavajo notri), dokler ne postanejo zlato-rjave barve.

paniraj jih nato jih peči na ne prevročem olju. Srednja temperaura! Če boš na prevročem, bodo temno rjave in trde. Če boš na srednje vročem, pa bodo lepe zlato rjave. Po cvrtju jih položi na papirnato brisačo, da se odcedi olje.

Kolk ste eni nezanimivi…
Naredi paco: olje, sol, poper, rdeča paprika, curry, zenf, limona, svež pehtran…mariniraj čez noč…speci na žaru(električni obojestranski)

Kaj pa samo pečene? Ne panirane?

Mariniraj: sol, česen v prahu, malo vegete, lahko tudi gorčico in rdečo papriko. Enako (samo brez gorčice in paprike) mariniraj tudi na kose narezan krompir. Oboje naolji in stresi v pekač. Pol ure peci na 250 stopinj pokrito s folijo, nato odkrij in peci (lahko na malo manj) toliko časa, da bo lepo zapečeno. Hitro narejeno kosilo brez pacanja po štedilniku.

Splaknem pod vodo, osolim, malo prelijem z olivnim oljem, če imam čas vse skupaj malo pustim. V ponev še malo olivnega olja, vsujem noter, pokrijem, dobro prepečem in si oblizujem prste.

V Prekmurju so mi sorodniki postregli perutnice malo drugače. Najprej so jih začinili z vsem mogočim, največ pa so dali rdeče paprike, potem pa jih kar take ocvrli v olju. Meni so neznansko všeč, saj so hudo hrustljave.
Doma jih redko naredim, ker potem olje ni še enkrat uporabno.So pa res daleč najboljše!

Hvala vsem!

Jaz kupim perutničke, ki imajo zraven omakco “po ptujsko”. Jih oprerem, nasolim, omakco čez in pustim nekaj časa. Potem preložim v pekač in samo spečem. Nič olja dodat!!

Posolim, dam v pekač in v pečico ( nič olja ) na 200 stopinj. Ko spustijo maščobo jih naložim pokonci, da se odcedijo in pečem dokler niso fino zapečene, take imamo mi radi . . cca 1 uro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close