Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se soočate z golaznijo tistim ki imate bivališče v nivoju vrta

Kako se soočate z golaznijo tistim ki imate bivališče v nivoju vrta

Čudni hrošči, boj z mravljami. Komarniki ne pomagajo, samo zaprta okna in vrata.

Danes 5 cm pajek rine v  hišo. Groza me je takih zadev.

Z zračenjem ponoči lahko pride karkoli v hišo 🙁

Kaj zares pomaga da vsa ta golazen ne rine  noter?

A ste kdaj pomislili, da ste z njihovega vidika vi golazen, ki se je “nasrala” na njihov vrt?

apno posuj naokrog, naredi meje z njim

če ponoči želiš imeti odprto lahko tudi položiš na pol prekurjeno seno, travo, kot bariero

to je za golazen,ki se giblje po tleh

ventilator pa odganja lahko tudi mrčes v zraku, če je ventilator usmerjen proti njem

Raid ubije enkrat za vselej. Jaz uporabljam biokil. Poškropim okoli vrat in oken. Meni drugače strigle najbolj hodijo v stanovanje, če ne poprskam z biokilom. Pa komarnike imam na vratih in oknih.

Ma ne vem, mi se ne sekiramo dosti. Imamo komarnike, tako da kaj veliko niti ne pride noter. Če že, nesemo nazaj ven.-)

moderatorji (komentatorji) sprašujejo, mi cepci pa odgovarjamo. 

Je mal problem ja, predvsem leteče zadeve, ravno letos razmišljamo, da bi na zadnja vrata, ki so poleti skoraj vedno odprta, dali tiste trakove do tal.

Ostalo čuvajo mačke, kljub temu najdeš v košu za perilo kakšnega martinčka :))) nismo pa pretirano občutljivi na pajke in ostalo, pač neseš ven, edino sršenov ne maramo preveč.

sedaj sicer nisem v pritličju, sem pa tudi že bila in mi je bilo bolj ljubo, poleti bolj hladno (kar trenutno prav pride hehe).. sem pa naštimala raid po vtičnicah (tist ki je najdražji, ta res deluje) pa nimam nekih žužjih obiskovalcev, pred tem je bilo.. so pa eni črni pajki, prej jih nikoli nisem videla, nič posebnega ne delajo, čez dan se skrivajo zvečer ponoči stagnirajo na stropu.. nič nam ne naredijo, sin sicer v luft skače, naj se jih znebim, mene pa ne motijo, ker nam dejansko nič nočejo.. je pa prišel en rjav napadat črno, pri unmu je bla neka čudna energija, sm ga pa trofnila jebat ga… napadačev pač ne sprejemamo pri nas ane ?

Razen letecih zadev, ki btw prifrcijo tudi skozi okna in vrata v nadstropju, ne vem o cem govoris ( za to pomagajo komarniki in tiste visece vrvice s kamencki na vratih). Pritlicje imamo na nivoju parcele  en del je lesena terasa, kjer ni terase je okoli cca 1m kamna, potem pa povsod travica. Mravlje imamo (po obdobjih) ampak jih ima tudi moja mati, par his stran od nas, pa zivi v klasicni hisi, dvignejna od parcele.

Ultrazvočni odganjalec mrčesa :

.https://www.amazon.de/s?k=ultraschall+schädlingsbekämpfer+insektenschutzmittel&crid=13YXWI9L54J&sprefix=ultraschall+schädlingsbekämpfer+insektenschutzmittel+%2Caps%2C80&ref=nb_sb_noss_2

nebi zamenjal mojega stanovanja za nič na svetu. Pri meni je pravi raj. Zadnjič me je počila (po tusiranju na terasi) čebela nikamor drugam kot na rit. Ne poznam bolj vstrajne zivali kot so pajki. Pri meni ima svega od os, strigl, pajkov, muh je bolj malo, pikapolonic, komarjev tudi ni veliko, crickov, kuscarjev … Ni da ni. Pravo zivalsko carstvo.

Z glasnim vreščanjem…

Odgovor na objavo uporabnika
ultrazvočni odganjalec, 30.06.2022 ob 10:58

Ultrazvočni odganjalec mrčesa :

.https://www.amazon.de/s?k=ultraschall+schädlingsbekämpfer+insektenschutzmittel&crid=13YXWI9L54J&sprefix=ultraschall+schädlingsbekämpfer+insektenschutzmittel+%2Caps%2C80&ref=nb_sb_noss_2

mam tud tak odganjalec pa ni to to.. ne deluje.. ne najdem računa da nesem reklamirat.

Čist sem pozabil omenit, da sem ta ponedeljek šel in kupil dve zlati ribici. Da ne bom bil čisto sam v stanovanju.  Da vrabcec, lastovk, skorcev, storkelj, sinick… sploh ne omenjam.

Zartrose izven profila, 30.06.2022 ob 11:03

mam tud tak odganjalec pa ni to to.. ne deluje.. ne najdem računa da nesem reklamirat.

Pri nas deluje.

wd40a, 30.06.2022 ob 11:01

Z glasnim vreščanjem…

Hehe, v stilu vreščanja  kakšne “Karen” najbolj deluje, ja 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close