Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako se se spopadle s 4-ko

kako se se spopadle s 4-ko

Letos kar nekaj mojih kolegic dobiva 4 ko in jih v glavnem ful meče. Zgleda da je to prelomnica pri ženskah. kako je bilo pri vas tud tako noro. Ena se je dva meseca pred rd jokala in je bila v depri, druga še sam za dedi gleda in je začela moža varat. Same neke čudne zgodbe. Ene so se začele z jogo ukvarjat pa življenske modrosti furat. Skratka čudno. Vedno sem mislila, da se pri štiridesetih žurimi, je pa še bolj noro kot pri dvajsetih.

hm, kaj pa se drugače pričakuje pri 40?

Mislim, da varanje ni ravno povezano s tem, da je ženska stara 40 let, saj varajo tudi mlajše. Štos je v tem, da se nekatere ženske, ko dosežejo 40-ko, ustrašijo da niso več lepe, atraktivne in takrat začnejo dobesedno pretiravati v lišpanju. Poznam precej primerov žensk, ki so se čisto normalno oblačile pri 20, 30-ih letih, ko pa so dosegle 40-ko, pa se jim je čisto “strgalo” in so postale že groteskne. Kile pudra in druge kozmetike na obrazu, redno obiskovanje frizerjev in kozmetičark, flirtanje z vsemi moškimi okoli sebe (lepimi in manj lepimi), tekmovanje z drugimi ženskami v izgledu. Sploh jih takrat prime flirtanje z mlajšimi moškimi, ker tako dokazujejo, da so “še vedno v igri”. Moram reči, da je bilo meni večkrat neprijetno v kakšni družbi 40-letnic, ker sem bila oblečena čisto športno-klasično, one pa po zadnjem kriku mode z vso fasado na obrazu. Čeprav sem bila oblečena čisto o.k., sem imela občutek kot da bi prišla iz kraja, kjer nimajo pitne vode. :))))

Gre za problem samozavesti. Če žensko pograbi panika, da moškim ni več zanimiva in da nujno rabi ljubimca, je definitivno nesamozavestna. Staranje je normalen življenjski pojav.

Saj se umiri. Ena se umirja z jogo, druga je od umirjenosti padla v depro, tretja pa se je še celo preveč umirila in zdaj gleda za dedi, da bo malo bolj nemirna. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj to pomeni?

Prelomnica se zgodi tistim, ki jih šele letnica opozori na to, da so tudi oni/one del minljivosti in obžalujejo nedoživeto. Moškim in ženskam, pri 20-ih, 30-ih, 40-ih, …

40 in40+ še kar gre, 50 prebavljivo, 55 in naprej se nekaterim strga! Na raznoraznih iskalnikih partnerjev je ponudbe bejb od 55 daje, kot listja in trave. In to ne škart robe!
40-letnice podivjajo, ker takrat podivjajo njihovi moški(40+ in 40++)

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

40 + si oddahnejo od vsega, kar morajo preje početi “regelmesih” ☺

tudi kav.sajo tako, da je pravo zadovoljstvo z njimi … še to, da se jim tako odpelje, da potem še vsaj eno uro prihajajo k sebi je njami ☺ ♥

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Po mojem tu ne smemo posploševati.. verjetno je problem v tem, da se ženske zavejo, koliko so stare, in začnejo malo preveč razmišljati kaj vse so zamudile in niso izkoristile. Lahko pa sovplivajo tudi drugi dejavniki (problemi v družini, zakonu, službi), pa smo tam.

Tudi jaz sem srečujem s problemom, sedaj po 40…. Kaj si kupiti za oblečt. Imam konstitucijo, ki me ni omejevala pri izbiri oblačil… Imam jo tudi še sedaj… Vendar ravno ta teden, ko sem si hotela nabaviti obleko ( za bližnjo slovesnost), me je moj mož opozoril, da je obleka katero gledam prekratka….

Še vedno rada obujem čevlje z zelooooooooooo visoko petko, še vedno si rada spustim moje dolge lase, še vedno se rada oblečem mladostno….

Resnično se sprašujem, kaj je primerno za žensko nad 40? Si postriči lase, se oblačiti v dolga krila, v hlače, pulovre?

Sploh ne vem, kaj je narobe z dolgimi krili? Dolga in lepo krojena krila pomenijo eleganco. In, če imaš še vedno lepo postavo, boš morda v dolgem krilu izgledala lepše kot v kratkem. Sploh, če si nižje postave. Pa obuješ čevlje z visoko peto in boš kul. Za bližnjo slovesnost mislim. Glede las pa sama ne menim, da bi jih bilo zaradi te starosti treba postriči na kratko. Če imaš zdrave, lepe in dolge lase, jih pusti take kot so. Tiste ženske, ki imajo slabe lase, ali zelo osivele lase, pa naj si jih postrižejo.

Sem visoke postave, 187, in sem mnenja – sorry – dolga krila za poleti – super, ampak v tem času – turobno in nepraktično. potem rajši obujem hlače, pa se nekoliko bolje počutim…

Kaj je narobe s sivimi lasmi? Imam jih že kar nekaj… In poskušam jih pač skriti z barvo…

Problem je, da imam polno omaro oblek… Pa se mi zdi, da je vse nekako neprimerno za nošnjo (za moja leta). Zaradi vedno iste postave, izbranih barv in kombinacij si že nekaj let nisem kupila nič novega. Pa čeprav se to morda smešno sliši. Nakup oblek in kozmetike so bile kar nekaj let postranska stvar.

187 ali 178?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

sorry… sem po nočni smeni… 178, seveda.

Najbolj smešno mi je, ko na kak sestanek pridejo ženske okoli 30 let čisto lepo in normalno oblečene, pa uleti kakšna 40+ s stilom najstnice. Sprijazni se s tem, da let pač ne boš mogla skriti. Obleci se letom primerno, kar ne pomeni, da moraš biti staromodna.

Najbolj smešno mi je, ko na kak sestanek pridejo ženske okoli 30 let čisto lepo in normalno oblečene, pa uleti kakšna 40+ s stilom najstnice. Sprijazni se s tem, da let pač ne boš mogla skriti. Obleci se letom primerno, kar ne pomeni, da moraš biti staromodna.[/quote]

Naj omenim, da se nikoli nisem oblačila izivalno ali najstniško. Že pri 18. letih sem se oblačila dokaj resno za moja leta, zato ne vem, od kod ti ideja, da se oblačim v stilu najstnice. Če občasno oblečem kakšno krilce do kolen ali pa srednje velik V izrez – se mi ne zdi slabo…. Omenila sem samo, da imam trenutno problem, ker si po dolgem času želim nekaj kupiti – ne vem pa prav kaj bi bilo primerno. Ne želim dolgih, dolgočasnih črnih, dolgih zadev…. Sicer pa imam moža, ki mi je vedno znal dobro svetovati in verjamem, da mi bo tudi tokrat v podpoo in nasvet.

mater komplicirate!!! Obleči tisto kar ti je všeč in predvsem kar paše tvoji postavi, ne pa letom. So ženske, ki jim tudi pri 40-tih in celo 50-tih pašejo tudi kakšna krajša krila in malo bolj mladostne cunje. Mladostne – ne najstniške. Nekateri(e) pač tudi ne kažejo svojih dejanskih let.

Najbolj smešno mi je, ko na kak sestanek pridejo ženske okoli 30 let čisto lepo in normalno oblečene, pa uleti kakšna 40+ s stilom najstnice. Sprijazni se s tem, da let pač ne boš mogla skriti. Obleci se letom primerno, kar ne pomeni, da moraš biti staromodna.[/quote]

Naj omenim, da se nikoli nisem oblačila izivalno ali najstniško. Že pri 18. letih sem se oblačila dokaj resno za moja leta, zato ne vem, od kod ti ideja, da se oblačim v stilu najstnice. Če občasno oblečem kakšno krilce do kolen ali pa srednje velik V izrez – se mi ne zdi slabo…. Omenila sem samo, da imam trenutno problem, ker si po dolgem času želim nekaj kupiti – ne vem pa prav kaj bi bilo primerno. Ne želim dolgih, dolgočasnih črnih, dolgih zadev…. Sicer pa imam moža, ki mi je vedno znal dobro svetovati in verjamem, da mi bo tudi tokrat v podpoo in nasvet.[/quote]

kaka sreča res, da še pri 40ih nisi tolk ziher sama vase, da bi se znala oblečt, ker vso dilemo imaš zdaj itak zaradi njega, ker se njemu zdi prekratko.

torej mene je tudi doletelo – 40 – ka … lansko leto in ja čudno, tudi mene vrglo (sem naredila tudi nekaj kar ni v mojem stilu, prepričanju). Ampak dokler sama vem in nihče drug je čist ok ….
Klinc pa leta, no letos je malo lažje …
Sicer pri stilih oblačenja podpiram mladostni videz, tudi sama nataknem take stvari gor, sicer brez pretiravanja… Se povzemam načela enkrat se živi. Nočem, da bi mi bilo kdaj žal zakaj nisem.

lepo se mejte

Saj se imamo 🙂

Naj omenim, da se nikoli nisem oblačila izivalno ali najstniško. Že pri 18. letih sem se oblačila dokaj resno za moja leta, zato ne vem, od kod ti ideja, da se oblačim v stilu najstnice. Če občasno oblečem kakšno krilce do kolen ali pa srednje velik V izrez – se mi ne zdi slabo…. Omenila sem samo, da imam trenutno problem, ker si po dolgem času želim nekaj kupiti – ne vem pa prav kaj bi bilo primerno. Ne želim dolgih, dolgočasnih črnih, dolgih zadev…. Sicer pa imam moža, ki mi je vedno znal dobro svetovati in verjamem, da mi bo tudi tokrat v podpoo in nasvet.[/quote]

kaka sreča res, da še pri 40ih nisi tolk ziher sama vase, da bi se znala oblečt, ker vso dilemo imaš zdaj itak zaradi njega, ker se njemu zdi prekratko.[/quote]

Ne gre za pomanjkanje samozavesti.. Gre za to, da človek nekdaj pač potrebujejo tudi kakšno potrditev, nasvet. Moj mož mi je vedno rad svetoval, če sem ga prosila za mnenje, odločala pa sem se sama. Nikoli mi ni vsiljeval svojega mnenja.
Gre pač za to, da gre za veliko družinsko zabavo, kjer bodo prisotni vsi živeči sorodniki in sami morda prav dobro veste, kakšna mnenja, pripombe pač takrat rade padajo. Že res, da vsem ne moreš ustreči, pa vendar želiš sam pri sebi, da ostaneš nekako v zatonu, da nisi ravno ti jedro pogovorov. Mogoče pa bo tema pogovorov hrana ali pa ansambel. 🙂

koliko pred 40 in koliko časa po 40 se pa sekirate

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Jaz sem že nekaj čez 40, pa se nisem do sedaj kaj dosti sekirala!!

skrajni čas, da začneš s sekiranjem še za čas pred 40

Tebi pa predlagam, da se nehaš usajati in se malo umiriš, saj te bo še kap!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close