kako se prepustiti?
No dekleta in žene, malo vaše pomoči bi mi prav prišlo. Sem od septembra poročena in res srečna v zakonu. Imam zelo nežnega moža, a ima to težavo, da sem sama čustveno hudo prizadeta zaradi hudih spolnih zlorab v otroštvu. Je moj prvi fant in mož, in jaz tudi njemu, oba sva čez 30 in sedaj navdušeno pričakujeva poletni naraščaj.
Moj problem je pa ta, da mi ni do spolnosti, ker je zame zelo boleča. Skoraj med vsakim odnosom me začne vedno bolj peči – jasno, da nehava. Zelo mi paše, ko me vznemirja samo s prsti, a kot me preveč vznemirja, pobegnem. Zanima me, kako ve to obvladate, zdržiti – meni se zdi nemogoče. In kaj mi svetujete, da bi mi postali odnosi prijetni. Naj vam povem ,da moj dragi ni spolni maniak in mu ni problem zaradi mene ostati nekaj mesecev brez odnosov, ker so boleči. Tudi vse gre izjemno počasi, nekaj urna božanja, vznemirjanja s prsti itd., tudi v odnos vstopava zelooooo počasi, ker sploh ne postanem vlažna, tako, da si pomagava s slino ali pa počakam, da je najprej on vlažen. Zelo počasi po mm prodira vame (vedno sem jaz na njem, tako, da imam nadzor in da delam, kolikor sama zmorem) in če ne gre več, odnehava.
A mi date kakšne ideje, kako naj se sprostim, kako naj vznemirjenje sprejmem kot nekaj lepega ne da me je strah, da nekaj tako močnega itak ne morem prenesti. Zanima me, kako druge lahko doživljate take orgazme in jih preživite, jaz pa ne…
Čisto takole: tvoje pisanje me je prizadelo…
Lahko ti povem, da poznam podoben primer…prvo, pogovori se z možem. On ti je lahko največji psiholog in kakor praviš, da je razumevajoč, vama bo v veliki verjetnosti uspelo.
Povej mu svojo bolečino, edino on te bo lahko tolažil in na ta način bosta naredila tisti ogromen korak naprej – neskončno prijateljstvo in spoštovanje, nadgradnja zaljubljenosti.
Ne izgubljaj časa, le naprej. V skrajnem primeru pa psiholog, pa tudi k njemu bosta morala oba…
nobody, Phoenix, AZ
Kar se same suhosti tiče, nabavi si kako vlažilo. Mislim, da se dobi tudi v lekarnah, v sex shopih pa itak. Če te ne bo več peklo in bolelo, se bojo mogoče stvari same od sebe uredile. Za take travme je čas najboljši zdravnik. Mož pa ne rabi nič drugega, kot da ti v tem času stoji ob strani, kar je pa iz tvojega posta razbrati, da si našla pravega.
Iza, ne vem, zakaj me nadiraš. Kolikor sem jaz razumela, ne gre za to, da Juliji sploh ne bi bilo do seksa. Da pa ima zaradi dogodkov iz preteklosti zdaj čisto telesne težave. In po mojem je treba tudi oboje reševati. In tako sem tudi napisala. Poglej, prosim, še enkrat; če nisem bila dovolj razumljiva, bom popravila.
Hvala vsem za nasvete. Imam srečo, da imam tako čudovitega moža, s katerim se lahko vse pogovorim, ki tudi najine nežnosti in spolnost podreja mojim zmožnostim.
Res ni enostavno, če prej nisi imel nobene pozitivne izkušne in če 15 let o zlorabi pri 7. letih nisi nikomur spregovoril, v sebi skrival vse bolečine, skrbi, želje. Sem že bila na terapiji, sicer niti ne bi več iskala partnerja in se mu kasneje ne bi pustila približati. A spolni strokovnjaki tam niso – rečejo le, da bom potrebovala več časa.
Vas sem želela vprašati, kako ste same dosegle to, da ste se upale popolnoma prepustiti partnerju, toliko, da ste dopustile, da vznemirjenje prihaja, se veča… Meni uspe v najboljših dnevih ob najboljšem razpoloženju priti do tega, da čutim vznemirjenje ob draženju s prsti, vendar se ga ustrašim, ekr se mi zdi premočno, zdi se mi, da ga ne bom obvladala. Vse več ali manj govorite o tem, da je orgazem nekaj, kjer gre naša kontrola po gobe. Sama tega ne zmorem, ker ne zmorem sprostiti svojo kontrolo.
Moja zdravnica mi je rekla, da je vlažnost moje nožnice normalna, torej mazil ne poterbujem, le vznemiriti se moram dovolj, to mi pa večinoma ne gre, pa najsi imam moža še tako rada in mu še toliko zaupam.
Za manj poučene: zanositi se da tudi brez odnosa (tako, da ti partner ja vhod nožnice izbrizga seme – na ta način tudi največ zlorabljenih žensk zanosi) ali pa ob nepopolnem prodoru penisa – kolikor pač ženska zmore prenesti bolečine itd. Midva sva imela ob zanositvi odnos, ki me ni nič bolel (ker sem bila seveda med ovulacijo, ko si še avtomatično bolj vlažen), a tudi čutim ne nič – tudi to se mi zgodi – ali me boli ali pa ne čutim nobenega ne prijetnega, ne neprijetnega občutka.
Opazila sem, da mi najbolj ustreza, da mož vame prodre samo z na pol trdim udom, ker me manj boli, predvsem pa se takega manj bojim. Ker je sam ogromno delal na sebi pred leti in se zelo obvladuje, je ves čas pod svojo kontrolo in lahko brez težav vedno neha odnos ali ga nadaljuje, ko sem bolj pripravljena. Razen takrat, ko sva nosečnost načrtovala, tudi ne izbrizga semena, a vedno doživlja orgazme (beri knjigo Moški orgazem brez meja).
Skratka, če imate še kakšne ideje, vam bom hvaležna zanje.
Glede tvojega vprašanja o “samokontroli” med orgazmom. Ali si že poskusila s samozadovoljevanjem? Na tak način se naučiš kako priti do orgazma, doživiš občutke in pri tem se ti ni treba predati partnerju. Če si npr. sama doma, nihče na svetu ne bo vedel, kako si se npr. obnašala, ali si spuščala kakšne glasove ipd.
Držim pesti zate in lep dan,
Asja
Pri ozgazmu ne izgubiš kontrole nad samo. Gre predvsem za užitek.
Se strinjam z Asjo. Spolnost in naše telo smo, no vsaj večina, najprej odkrivali sami in ga odkrivamo.ha, ha,.Sama boš najlažje spoznala kako reagiraš med orgazmom, kje in kako ti paše.
Vsaj jaz nimam občutka da bi med orgazmom izgubila kontrolo nad samo.
Seveda,ko ga pa doživiš enkrat, pa hočeš še in še.
Upam, da bo tudi pri tebi tako.
kar ena
Forum je zaprt za komentiranje.