Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kako se počisti zgodovina na računalniku?

kako se počisti zgodovina na računalniku?

???

nasvet prosim
(tako, da drugi več nebodo brskali za mano, kaj sem gledal….)

Hvala!

1. Zbrišeš začasne internetne datoteke/cache tvojega browserja(Documents and Settings\tvoje_upr_ime\Local Settings\Temporary Internet Files)
2. Zbrišeš windowsove začasne datoteke((Documents and Settings\tvoje_upr_ime\Local Settings\Temp in (windows\Temp)
3. Zbrišeš piškotke in zgodovino tvojega browserja.
4. Zbrišeš vsebino mape Recent (Documents and Settings\tvoje_upr_ime\)

To je v glavnem to, v 99,9% si lahko miren.

Drugače pa obstajajo za enostavnejše brisanje in še za tisti 0.1 % tudi namenski prohrami za brisanje zgodovine.

Ok,…
našel sem mapo document and settings,…. ne najdem pa local settings,….

še kakšen nasvet

Hvala

Npr.: ko iščem po zgodovini;…. in v search napišem npr.: sneg, mi vrzže ven nekaj zadetkov (kjer sem brskal po preteklosti —- in teh strani ne morem izbrisat)

NPR.: strani po katerih sem brskal danes pa lahko izbrišem

Odpri IE, pojdi na Orodja, Internetne možnosti, izberi zavihek Vsebina in klikni na Samodokončaj… tu počisti kljukice…

Pa še:
– Local setings je skrita mapa, omogoči pogled skritih map

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Temp mapo lahko izprazniš takole:

– odpri Moj računalnik -> Orodja -> Možnosti mape -> zavihek Pogled -> označi Prikaži skrite datoteke in mape.

– nato klikni nekam v naslovno vrstico in vpiši “%temp%” (brez narekovajev) -> Enter -> označi datoteke ali klikni meni Urejanje -> Izberi vse -> in Delete, pa bo mapa izpraznjena. Brez skrbi, kar se ne da pobrisat, ti mlinček sam pove.

Odpri IE -> Orodja -> Internetne možnosti -> zavihek Splošno in klini na gumbe: Brisanje piškotkov, Brisanje datotek, Počisti zgodovino in še, kot je napisal/a Koki, zavihek Vsebina in Samodokončaj.

Lp, Lady L

Pozdravljeni!

Hvala za nasvete – počistil sem vse zadeve, ki ste jih svetovali.
Vendar, če grem na zgodovino; kliknem search in vpišem npr.: črko g; mi še vedno vrže ven neke zadetke, ki sem jih gledal v prekelosti. (vedno mi vrže ven le iste zadetke).

Zakaj?

Kaj še naj počistim?

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close