Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se odvaditi odvisnosti od interneta

Kako se odvaditi odvisnosti od interneta

Odgovor na objavo uporabnika
Ena tamala, 16.08.2023 ob 18:41

Jaz te pa zelo dobro razumem. Meni se je to zgodilo, odkar imam partnerja. Nikamor vec ne grem, z nobenim se vec ne druzim, ker hoce partner povsod z mano. In ker se s svojimi frendicami raje druzim sama, rajsi sploh ne grem, da mi ni treba pol se cel vecer poslusat njegovega obtozevanja, ker sem sla sama. In tako je tudi mene potegnila vase odvisnost od neta. Ves cas na netu berem o postavljanju mej, pa o tem kako ziveti polno, kot da se s tem tolazim, naredim pa nic. Ujeta sem v vlogo samopomilovanja in po netu iscem potrditve, da sem v slabem partnerskem odnosu. Ampak vem, da je problem v meni, ker sem tako lena, da ne stopim iz cone udobja. In ker si ne upam postavit mej. In mine dan, prazen kot prejsnji, jaz pa spet ne naredim nic. In najvecji hudic je v tem, da se vsega tega prekleto dobro zavedam. In samo sebe lahko krivim za to, da zivotarim namesto da bi zivela. Zdaj pogosto cutim krivdo, ko pomislim da bi zapustila artnerja, da bi lahko zazivela. Ampak a bi res, ali bi spet iskala izgovore zakaj danes se ne bi stopila iz cone udobja, to je pa drugo vprasanje. Zase vem, da sem izgubila zivljenjsko energijo in da sem za to odgovorna sama.

To sem jaz prenašala 11 let. Čimprej mu postavi mejo, ultimat ali ga pa pusti.

Wifi-OFF. Rešeno.

Stvar odločitve in tvojih prioritet v življenju. Ko je tvoj cilj jasen in močen, se gumb izklopi kar sam stisne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close