kako se nosi modrc
Živjo!
Nisem vitka, imam velike, po porodih joške povešene itd, še zmerom pa dobr zgledajo, da se razumemo. Ampak, kg gor dol, joški sem in tja, skratka ne vem več katera številka. Največrat 85E. Najraje nosim mehke modrčke ampak s kostjo, da mi glih stojita. Problem? Kam pravzaprav mora priti kost? Meni kmalu zleze kost dol, pa bi verjetno kost morala stati v gubi pod joški ali kako? No meni v času nošenja zleze kost dol skoraj čez želodec, ne znam opisat no, a si pa predstavljate? Torej, a mora biti kost v gubi pod joškom? Po logiki imam po obsegu prevelike modrce pa mogoče premejhne košarice? SAmo če vzamem manjšega po obsegu, me pa tiši, da dihat ne morem. Ne se smejat, to je res problem. Kako se torej nosi? Najlepša hvala !
Ne kako se nosijo, ampak kako se kupujejo.
Obseg modrca je številka pred črko. Vzemi šiviljski meter in se izmeri v višini gube pod joški, nato pa kupi tisto številko, ki ti je ravno malo prevelika (tam, kjer ga zapneš, je več vrst kaveljčkov, izberi tisto vrsto, pri kateri ti je modrc ravno prav).
Najvažnejši je kroj. Eni modrci imajo košarice tesno skupaj, eni imajo vmes nekaj prostora, vsem ženskam ne pašejo vsi kroji. Pojdi v kabino, s seboj vzemi eno tanko oprijeto majčko in jo obleci čez modrček, da vidiš, kako ti sede, ne kupuj modrca na pamet, razen če že poznaš tip in številko in se nisi zredila ali shujšala več kot nekaj kilogramov.
Jaz imam vsakega v dveh velikostih košaric, ker imam pred menstruacijo joške do koroške, potem mi pa uplahnejo.
Je pa kupovanje modrca res čista groza, čim si malo proti bolj obdarjenim ali XXL postavam.
Dol ti leze, ker ti je obseg prevelik. Vzemi st. manjsi obseg, zapni na zadnjo luknjo, cez cas se od nosenja malo raztegne in zapnes na prvo luknjo in ti je prav. Pa opora naj bo mocnejsa, ne samo kost, tudi bolj trda kosarica.
Modrc ne sme drzat prsi z naramnicami, ampak s kosaricami! Zato ti mora dobro stat, dobro drzat.
Dosti žensk ne zna kupovati modrcov. Pravilo je, da mora biti obseg pravilen, da obstoji pravokotno na telo, ne pa da ti na hrbtu zleze gor. Košarice nikakor ne smejo biti prevelike, da dojke silijo ven. Za velike prsi je pravilo, dovolj široke naramnice. Pa še eno napako delajo ženske, da si premalo zategnejo naramnice.
Ne morem verjet, da modrca ne znaš nosit… Pa si že mati otroka. A nisi nikol v trgovini pogledala kakšna ogromna izbira modrcev je, prav za vsake joške in vse obsege? Namesto, da si na monu si poglej mal na netu kaj piše o modrcih pa kašne dobre modele. Kupi si podložen modrc, ker tisti tanki so out, pa ti joški visijo dol do pasa, pa bradavice se ti vidijo čez oblačila. Modrc je pač osnovno spodnje oblačilo in če ni ok, tudi vrhnje oblačilo nikakor ne izpade, razen seveda, če ti je vseen in si neurejea. Kako te pa mož gleda tako neurejeno?
Ženska ima košarico E!!!! A ti RES misliš, da potrebuje PODLOŽEN modrc???? Eni pa ste res za na Luno.
Izbira modrcov je res ogromna. Ampak samo nekje do košarice C, maksimalno D. Večje košarice pa moraš iti iskat v specializirane trgovine ali pa v kakšne zelo zelo dobro založene. Do košarice C dobiš modrc za 5 Eurov, za takšnega s košarico E pa moraš imeti presneto srečo, da ga dobiš za manj kot 30 ali 40Eur.
Jaz nosim košarico E ali F, odvisno od modela. Že skoraj 15 let kupujem en in isti model, ki ga sem ga v Mariboru videla samo v enem butiku. Vsako iskanje drugega modela me spravi ob živce, ker mi oblika košaric ni všeč ali je čisto neprimerna.
Avtorica, pojti v kakšno dobro založeno trgovino in poprosi trgovko za pomoč, da ti predlaga nekaj modelov. Potem pa jih sprobaj. Zelo verjetno boš morala sprobati kakšnih 10 ali 20 modelov, da boš našla 2-3, ki ti bodo prav in všeč. Bodi pozorna na to, da ima modrc široke naramnice, ki te ne režejo v ramena. Kost mora biti pod dojkami, težo dojk nosijo košarice. Bodi pozorna tudi na to, da so košarice dovolj visoke, drugače ti bodo prsi ˝pobegnile˝ iz njih, ko se skloniš. Preskusi to v kabini. Košarice morajo biti dovolj velike, da ti dojke zgoraj ne silijo iz njih. To najbolj vidiš tako, da se pogledaš iz strani, ne samo od spredaj. Ko pomerjaš modrce, parkrat poskoči, dvigni roke, se skloni. Tako boš preverila, če modrc ostane na svojem mestu. Če ne ostane, ga ne kupuj.
Forum je zaprt za komentiranje.