Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako se nastavi

kako se nastavi

Ojla,

vi, ki veliko veste tu ba forumu, prosim za pomoč.
Dobila sem(posarjen) star TV Evelux in zraven daljinec. Sedaj pa ne znam nastaviti programov;
ali mi lahko kdo pomaga in napiše, kako se to naredi.Daljinec ne vem, ali je original, ali ne.
Je pa tak, da ima zgoraj zeleno in rdečo tipko,
-nato 4x po tri tipke (vendar je že vse tako tlizano, da ne vem čemu kaka tipka služi)
– nato so manjše okrogle tipke in tu piše:
1. tp. SUB-CODE
2.tp. SIZE
3.tp. CANCEL
4.tp. HOLD
5.tp.TV/AV
6.tp.SYS
7.tp.P=P
8.tp.MENU
Na sredini so štiri tipke(v krogu), spodaj so za teletekst.

Sem nekaj pritiskala, pa mi sedaj vse migota in skače, ne znam pa naštimati programov.

Prosim pomoč!

Najbolje kupiti novega, ki je za vse tv, enga dečka ki se spozna poklicat, pa je v 5 min narejeno. Vem, ker sem isto sranje imela sama,ob nakupu dobiš tudi knjigo kako nastaviš za posamezne tv znamke, da dela. Malo stane. Ali pa pejd : meni, tam zihr piše tipka za naprej, ko dobiš signal, po moje daš hold -kot obdrži postajo. Najprej TV, s tem prižgeš tv, hold je po moje za nastavitve programov, cancel – da postajo izbrišeš,meni – tam bo itak pisalo kaj ti nudi. Greš po njem. Mogoče je tam kaj za nastavitev programov. Štiri tipke ob meniju : zgoraj – program naprej, spodaj – program nazaj, levo in desno je ponavadi jakost zvoka. Če sem pomagala ok, če ne, ne znam pomagat.

Tiste zlizane tipke so najbrž da greš direkt na kanal, ko ga imaš enkrat ohranjenega. Vsaka tipka en program, ostale za katere ni tipk, se pomikaš s tipko nad menijem naprej ali nazaj – po programih. Saj ni kompliciran, samo programe je treba naštelat. To je največji problem.

Opisala si čisto klasičen daljinski upravljalec. Skoraj vsi imajo praktične enake tipke, pa še nekaj dodatnih zraven.
Čisto na pamet bi rekla, da je treba stistniti tipko 8 – Menu, pa tam poiskati opcijo Iskanje kanalov in Programiranje kanalov. Dalje pa nimam pojma, ker ne vem, kaj v menuju piše.
Ostale tipke pa mislim, da pomenijo naslednje:
1. SUB CODE – ne vem
2. SIZE – predvidevam, da s tem preklapljaš med različno velikostjo slike. Lahko povečaš sliko tako, da vidiš samo sredino ali pomanjšaš tako, da ne sega niti po celem ekranu.
3. CANCEL – verjetno tipka, s katero greš IZ določenega menuja ali prekineš neke ukaze, ki si jih pred tem izbirala
4. HOLD – mogoče zamrzne sliko v določenem trenutku
5. TV/AV – preklapljaš med tv programom in video ali DVD playerjem, če ga imaš priklopljenega na tv.
6.SYS – nastavlja sistemske nastavitve – npr, jezik menuja, zvok, format slike
7. P=P – predvidevam, da je to tipka, s katero preklapljaš med dvema programoma. Za tiste primere, ko hkrati gledaš film na enem programu in nogomet na druge, pa med reklamami med filmom preverjaš rezultat nogometa
8. MENU – vstop v MENU, ker boš našla, kako nastaviti programe.

Dvomim, da ti bo znal nekdo na daljavo za en star tv natančno povedati, kako ga sprogramirati, sploh za tv neke manj znane znamke. Vsak tv ima drugačne menuje, celo pri isti znamki so razlike ogromne. Moj star tv (kakšnih 20 let) sploh ni imel možnosti programiranja programov preko daljinskega upravljalca, ampak samo preko štirih tipk na tv-ju. Drugi, skoraj enako star, pa na tv-ju sploh ni imel nobene tipke, razen On/Off.

Najbolje, da najdeš nekoga, ki se vsaj malo spozna na programiranje tv-jev ali mu to vsaj ne predstavlja vesoljske tehnologije. Navadno v menuju vse piše, samo malo je treba klikat in imeti osnovno idejo, kaj naj bi kakšen ukaz pomenil.

Nov univerzalni daljinski upravljalec ne bo veliko pomagal. Najprej mu bo treba poiskati frekvenco, potem pa itak slediti menuju tv-ja.

Hvala vama, za vajin trud, vendar nisem nič dlje, kot sem bila.

Problem je v tem, da na tipki MENU ni iskanja kanalov oz.programov.
Tam piše: Picture, Tune, Special, Info program. Ko stisnem ta info program, mi samo posreduje podatke o določenih kanalih, ne vem pa, kako se nastavi iskanje oz. namestitev(npr. Set up, ali kaj podobnega).

No ja, saj če mi ne bo ratalo, bom poklicala darovalca, naj mi razloži. Ampak, ne bi rada izpadla butelj, zato iščem tu pomoč.

A obstajajo še kakšni forumi, s katerimi bi si pomagala?

Probi set up – to pomeni namesti. Al pa na tv poglej če so kaki gumbi, pa tam nastavi. Kanale sem jaz tko nastavila. Gumb stiskaš, ko pride do slike dobre kanala, pa set up. Dej raje poklič darovalca, ker smo vse razložile, in smo povedala, da bo problem samo z nastavitvijo kanalov. Če še zdaj ne gre, unga ki ti je šenkal poklič.

Na veselici se fantje lahko nastavljate punca .
Vendar ko vas vidijo bojo prišle do fantov se prectavile in povabile na prvi ples .
Lahko je tudi obratno samo da se začenja lep pogovor med plesom .

Jozko.

Govora je o nastavljanju tv programov, ne zenske tamale. Prehud domet zate?

Punce se ponavadi lepo napravijo ter nadišavijo potem gredo na veselico .
Vendar se tam ugledujejo fante .
Če pride do punce fant ki je sam jo prosi za ples .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close