Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kako se lotite

kako se lotite

hojla!

po stazu sem “mlada” likarica in vas prosim za nasvet.

kako se Ve lotite likanja moske srajce? vrstni red likanja …..

jaz najprej ovratnik potem sedlo in potem se lotim rokavov sledi sprednji del kjer so gumbi, sledi del kjer so gumbnice in nazadnje hrbet ….

in rezultat … na koncu likanja …. skoraj zmeckana srajca 🙁

kje delam napako???

hvala in en lep likarski pozdravcek,
mica-maca

Jaz pa najprej del, kjer so gumbi, potem hrbet in nato kjer so gumbnice, potem pa še rokave in kar fino naredim rob tja do vratnika. Drugače pa sovražim likanje, posebno srajce 🙂

Jaz likam enako do rokavov, nato pa hrbet in na koncu sprednji del, da se ne zmečka. Srajce so na ta način lepo zlikane.

Mogoče delaš napako, da tisti del, ki je že zlikan, ne daš dovolj stran od tistega dela, ki ga likaš. Sicer pa vaja dela mojstra, in ti bo uspelo. Po tej ali pa po kateri drugi poti.

Tvoj mož je po moje zelo zadovoljen s tvojim likanjem.Veliko sreče in LP.

Ovratnik – sprednji del /vseeno kater je prvi/ – rokava – zadnji del – manjši popravki in gremo na obešalnik. Itak, ko se jo prvič obleče se večina drajc ponovno malo zmečka.

Najprej ovratnik, nato ramena, rokavi zadaj nato spredaj, hrbet, sprednja dela.

Ovratnik, hrbet, oba sprednja dela, nato oba rokava. Se obnese. Pa ponavadi zlikam od 5 do 10 srajc naenkrat.

LP

1. Ovratnik
2. Vse, kar je v višini rokava (spredaj, na hrbtu, drugi sprednji del) – likaš z notranje strani)
3. Z zunanje strani ves spodnji del srajce (od rokava navzdol)
4. Rokav

Tako so me naučili ko sem sto let nazaj med poletnimi počitnicami likala.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Likanje moške srajce v pet korakih:
1. srajce zložiš na kup
2. postaviš likalno desko
3. postaviš gor likalnik
4. poiščeš moškega
5. moškemu daš v roke likalnik.

Čez čas poskusiš tako, da moški sam opravi tudi prve tri korake.

LP:)

Samostojna, tako se dela!! :))

Vrstni red: rokavi,zadnji del in ramena,sprednji del,ovratnik. 🙂

Likam po enakem vrstnem redu kot ti in moje srajce niso na koncu zmeckane…saj pazis kako in kam polagas del, ki je zlikan..

Obvezna je uporaba likalne deske – nekateri namreč likajo na običajni mizi –
Jaz naredim takole: najprej ovratnik z narobne strani potem z vidne strani, manšete in nato rokave s strani, kjer se odpira manšeta, potem pa po vrsti: polovico sprednjega dela, srajco obračam po deski, hrtni del, vse do drugega dela sprednje polovice. Na koncu posebej polikam zgornji del hrbta – pri različnih srajcah je različno krojen oz. šivan, podložen. Srajco nato obesim na obešalnik, jo naravnam, zapnem zgornji gumb in nekaj časa visi izven omare da se primerno ohladi. Rezultat, srajca je tip top.

Moj si pa srajce lika sam.

dobro je imeti likalnik na paro, s tem gre precej lažje in pa obvezna dodatna deska na rokave….morda pa je včasih koristno tudi preveriti če je likalnik sploh prižgan:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close