kako se lotite
hojla!
po stazu sem “mlada” likarica in vas prosim za nasvet.
kako se Ve lotite likanja moske srajce? vrstni red likanja …..
jaz najprej ovratnik potem sedlo in potem se lotim rokavov sledi sprednji del kjer so gumbi, sledi del kjer so gumbnice in nazadnje hrbet ….
in rezultat … na koncu likanja …. skoraj zmeckana srajca 🙁
kje delam napako???
hvala in en lep likarski pozdravcek,
mica-maca
Jaz likam enako do rokavov, nato pa hrbet in na koncu sprednji del, da se ne zmečka. Srajce so na ta način lepo zlikane.
Mogoče delaš napako, da tisti del, ki je že zlikan, ne daš dovolj stran od tistega dela, ki ga likaš. Sicer pa vaja dela mojstra, in ti bo uspelo. Po tej ali pa po kateri drugi poti.
1. Ovratnik
2. Vse, kar je v višini rokava (spredaj, na hrbtu, drugi sprednji del) – likaš z notranje strani)
3. Z zunanje strani ves spodnji del srajce (od rokava navzdol)
4. Rokav
Tako so me naučili ko sem sto let nazaj med poletnimi počitnicami likala.
Obvezna je uporaba likalne deske – nekateri namreč likajo na običajni mizi –
Jaz naredim takole: najprej ovratnik z narobne strani potem z vidne strani, manšete in nato rokave s strani, kjer se odpira manšeta, potem pa po vrsti: polovico sprednjega dela, srajco obračam po deski, hrtni del, vse do drugega dela sprednje polovice. Na koncu posebej polikam zgornji del hrbta – pri različnih srajcah je različno krojen oz. šivan, podložen. Srajco nato obesim na obešalnik, jo naravnam, zapnem zgornji gumb in nekaj časa visi izven omare da se primerno ohladi. Rezultat, srajca je tip top.
Forum je zaprt za komentiranje.