Kako se lahko kopate v ogabni mlakuži kot je Simonov zaliv?
In kaj, če je motna? To je zaradi dna.
Take ste ene babe, ki bi rade kristlano vodo kot v banji in bele kamenčke po dnu, da se vam ne okruši lak na krempljih! 🙁
Daj pejt se potopljat v naše morje! Pogle koliko rastlin, ribic, leščurjev, rakcev………. je v vodi!!
To je zdravo morje!! Še dokaj zdravo, ker nekoč so bile zvezde, raki, večje ribe, še korale!
Ti buča se bojiš globine in temne vode?? Ostani doma v lavorju!
Mene pa motijo južnjaki ki si že ob jutranjem svitu prinesejo brisače pod ta najlepše sence, potem se pa na plažo priklatijo šele opoldne. Seveda se priklati cela familija, z vso delikateso vred. Po vsej plaži smrdi poli salama, cigareti in pivo. Debelorite južnjakinje z tipično grdo faco in grdim pogledom se bašejo, kadijo in smetijo vsepovprek. Fej fuj!
Pa pojdi v Simonov zaliv zjutraj. Kristalno čisto. Kaj ti ni jasno? Ti je že nekdo prej napisal, da je zaradi dna. Tudi jaz nisem rosno mlada, pa se spomnim, da tudi 20 – 30 let nazaj tam popoldan ni bilo nikoli kristalno prozorno!
Kar bi res lahko uredili, so dostopi do morja. Pa to kar po vrsti od svetilnika do Simonovega zaliva. Skoraj ni držal, stopnice pa spolzke …
Kljub temu, da so pri svetilniku zasuli velik del betona, moraš biti vsaj malo akrobata, da tam zlezeš v morje…
Verjetno si že zelo zelo stara? Sedemdeset ali celo osemdeset?[/quote]
30 😀 Ampak do mojega 15-16 leta je bilo v San Simonu super. Morate razumet, da domačini, ki ne živimo v bloku, hodimo na plažo zjutraj in zvečer – takrat ni bilo gužve in voda je bila čista (predvsem zjutraj). Zdj je gužva cel dan in voda se sploh ne uspe očistit, sploh odkar se vsi na debelo mažejo s kremami za sončenje.
Verjetno si že zelo zelo stara? Sedemdeset ali celo osemdeset?[/quote]
30 😀 Ampak do mojega 15-16 leta je bilo v San Simonu super. Morate razumet, da domačini, ki ne živimo v bloku, hodimo na plažo zjutraj in zvečer – takrat ni bilo gužve in voda je bila čista (predvsem zjutraj). Zdj je gužva cel dan in voda se sploh ne uspe očistit, sploh odkar se vsi na debelo mažejo s kremami za sončenje.[/quote]
Ne nabijaj. Pojdi pa 100, 200, ali več metrov proti skalam (kliš, ali kaj to že je) tam imaš vodo kristalno čisto tudi popoldan.
30 😀 Ampak do mojega 15-16 leta je bilo v San Simonu super. Morate razumet, da domačini, ki ne živimo v bloku, hodimo na plažo zjutraj in zvečer – takrat ni bilo gužve in voda je bila čista (predvsem zjutraj). Zdj je gužva cel dan in voda se sploh ne uspe očistit, sploh odkar se vsi na debelo mažejo s kremami za sončenje.[/quote]
Ne nabijaj. Pojdi pa 100, 200, ali več metrov proti skalam (kliš, ali kaj to že je) tam imaš vodo kristalno čisto tudi popoldan.[/quote]
Nabijam? S čim nabijam? Popoldne nikoli nisem hodila na plažo, ker je prevroče, ne ker voda ni čista. San Simon pa sem imela rada, ker je mivka – 200m naprej so kamni in skale. Za to grem lahko tudi na Svetilnik.
Ja samo to so vecinoma “domacini” iz Ljubljane in ostalih delov vSlovenije., ki imajo stanovanja po Izoli in pridejo v glavnem zaradi otrok. Izolane bos redko videla se kopati v Simonovem zalivu, ki je en “industrijski” bazen, kjer se folk guzva ko sardele. Pa potem naparfumane kreme , scijejo , pluvajo ma fk ni da ni…
Strunjan ali Soline mogoce se bele skale malo naprej od Belvederja… in se konca!
Pa ce se ne veste v nasem morju je visoka vsebnost zivega srebra od kar so zaceli poglabljati dno v pristaniscih in se je to vzdignilo… O nevem kaksni cistosti nasega morja lahko sanjate, ceprav govorijo, da je eno najbolj cistih na svetu lol in to folk dejansko verjame:)
Je pa obala drugace zelo lustna…
Forum je zaprt za komentiranje.