Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se izogniti najemu ležalnika marele

Kako se izogniti najemu ležalnika marele

a se da iziogniti plačilu ?

Tako, da greš na plažo, kjer tega ni. Jaz se teh “ležalniških” striktno izogibam.

Mi ne pade na pamet ležati na ležalniku, na katerem je že ležalo 1 mio ljudi in še plačati za to. Bljak

od tukaj
https://www.zurnal24.si/svet/kdo-vas-lahko-nazene-s-plaze-in-kdaj-293811

Po sprejetju zakona je na Hrvaškem prišlo že do številnih incidentov; tako domačini kot turisti so večkrat naleteli na primere, da so jih želeli s plaže pregnati, ker bodisi niso plačali za uporabo ležalnika, zato, ker so prišli s psom ali celo z otroki. Vojković meni, da gre še vedno za ribarjenje v kalnem in da bi bilo zaplete moč enostavno rešiti, če bi zakonodajalec predvidel, da morajo biti na plažah ustrezne table, ki označujejo, ali gre za plažo, za katero ima nekdo koncesijsko dovoljenje ali pa koncesijo.

Za Hrvaško ne vem, pri nas ti nihče ne sme onemogočiti dostopa do morja in uporabe priobalnega pasu, ki je javno dobro. Zato so morali v Strunjanu in Portorožu nehat zaračunavat vstopnino za plažo. In seveda vstop na plažo tudi ne sme bit pogojen z najemom lezalnika. Glede na skupno zgodovino je povsem možno, da je pri njih podobno, samo malo se sprenevedajo.

Meni se zdi normalno, da se uporabnino plača. Saj uporabnino svojega telefona tudi plačaš operaterju. Po doma tudi normalno plačaš najemnino(če si najemnik stanovanja), pa uporabo elektrike, vode,..

Sicer pa, ponavadi je nekaj praznega prostora med ležalniki in morjem. Prav tako je prazna cona zadaj, za postavljenimi ležalniki. Pogrni tam svojo brisačo.

Še to uporabo ležalnika/senčnika zaračunavajo tudi v Italiji, Franciji in Grčiji. Pa najbrž še kje.

jaz imam svoje ležalnike zelo kvalitetne – na tisto plastično sranje niti prdnem ne ☺
Mi lahko v I, F, Gr … preprečijo uporabo moje lastnine — in zaračunajo kot, da uporabljam njihovo?

V tujini povsod zaračunavajo uporabo ležalnika in senčnika, razen, če ima hotel svojo privat plažo in si njihov gost.

ja, če uporabljaš☺
Če pa ne uporabljaš (ležiš/sediš na tleh)naredijo pa kaj – te deportirajo domov?

Zala01, ti pa nisi bila veliko v tujini, kajne?
Iz prve roke 30 dni nazaj: Španija (Lloret de Mar, Barcelona), Francija (Nica, Canes, Antibes) na plažo lahko prineseš svoje ležalnike, marele, šotorčke,… noben te ne preganja in nič ne plačuješ. Imajo pa vse te plaže tudi možnost najema ležalnika+marela (cca 20 eur/dan), ni bilo prav veliko zasedeno.
Seveda pa so določene mikro lokacije, kjer ni mogoč dostop iz ulice, ceste…in so hoteli direktno na plaži-tam pa ima hotel zagrjeno in moraš biti gost hotela.
Podobna scena je tudi na HR.

A cena ene marele in dveh ležalnikov je 20€ na dan? To je za dva 10 dni kar 200€. A tako drago je to?

A cena ene marele in dveh ležalnikov je 20€ na dan? To je za dva 10 dni kar 200€. A tako drago je to?
[/quote]

Te marele in ležalniki so povsod tako presneto precenjeni, da te prime nekam. Če bi bili malo manj pogoltni in imeli neko normalno tarifo, bi bili vsi zasedeni, obrat denarja pa sigurno višji. Ga ne plačam, kjerkoli da sem. Običajno pa iščem lokacije, kjer ne posiljujejo s koncesijami na plažah

Na Hrvaško res ne hodim. V Egiptu, Tuniziji so bili ležalniki všteti , medtem ko tega v Grčiji, Malti, Bolgariji in Španiji ni bilo. Res je drago, tudi do 20 eur, a na letalo menda ne bom nosila ležalnik in senčnika.

Grčije ne moreš posploševat, ker imaš vsega. Otok se od otoka razlikuje. Ponekod drago kot žafran, ponekod je ležalnik vštet v ceno pijače.

Seveda se razlikuje, na Krfu in Kreti sem ležalnik plačala, kako je drugje pa ne vem.

Hjs, ne mores spet posplosevati – tudi na kreti je brezplacen … Da bi bile pa take nore cene lezalnokov v grciji pa tudi ne drzi,najpogosteje so so 10 eur…

No, jaz ga na Kreti nisem, torej se že na samem otoku razlikuje.

za 20 eur dobiš povsod še spodoben ležalnik, nekaj kar vzdrži tistih deset dni, pol pa v kanto. ali pa pustiš na plaži, bo najditelj vesel, več kot tri najditelje pa jeftič itak ne vzdrži.

za 20 eur dobiš povsod še spodoben ležalnik, nekaj kar vzdrži tistih deset dni, pol pa v kanto. ali pa pustiš na plaži, bo najditelj vesel, več kot tri najditelje pa jeftič itak ne vzdrži.
[/quote]

Vas gledam iz leta v leto, kako trogate ležalnike in si mislim … Da se vam da. Po največji vročini, oni pa s temi ležalniki naokoli.

Vas gledam iz leta v leto, kako trogate ležalnike in si mislim … Da se vam da. Po največji vročini, oni pa s temi ležalniki naokoli.
[/quote]

Kako pa se ti soncaš? Ne nosis marele in kaj za ležat? Sam vprašam drgač

[/quote]

Uf, že leta ne trogam. Običajno sem na hotelskih ležalnikih, skopat se grem peš nekaj korakov do morja. Ko smo hodili kempirat, smo imeli ležalnike pod borovci pri prikoli, plažo pa na dlani. Trogali smo edino ko smo bili mladi in z malimi otroci. Marele, bazenčke, lopatke, hladilne torbe, gumi žlaufke, blazine za napihnit 🙂

Kako pa se ti soncaš? Ne nosis marele in kaj za ležat? Sam vprašam drgač
[/quote]

Niti slučajno. Najdem plažo s senco. Če je ni, pač nisem dolgo, ker imam občutljivo kožo. In nikoli nisem toliko časa, da bi se mi splačalo tovorit karkoli od krame. Družinice z majhnimi otroci izvzete, ker mali otroci seveda rabijo senco. Ne rabijo pa ležalnikov, hladilne torbe, deke za na plažo in vsega tega, kar vsako leto vidiš na plažah. Nekateri preselijo dol pol stanovanja. Čeprav ni zdravo biti toliko časa na soncu, tista marela pa ne zagotavlja nobene zaščite.

gre za enoten izgled plaže…v toplicah vam pa to ne pride na misel.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close