Kako se izognit rezultatov z Alija
Ko iščem z googlom, je vedno več rezultatov, ki te takoj preusmerijo na AliExpress. Vedno dam zraven -sl -slv -nl, ker nočem strojno prevedenih tujih strani, ampak vedno vmes skoči še kakšen rezultat, ki bi bil lahko slovenski, ampak ni. Primer: gostilna.majolka, pgd.zalog. Očitno so pokupili domene in folk preusmerjajo na aliexpress. In je zelo nadležno, ko iščem po slikah slovenskih rezultatov, ko kaj kupujem in me vsak tretji rezultat preusmeri na Ali. Je kakšna rešitev? Ker tega sranja je vedno več.
Zdaj že iz inata, ker to delajo, nočem ničesar več kupiti pri njih, čeprav občasno sem.
Joooj, dobro vem, kako gre to na živce. Sem prevajalka, pa seveda veliko iščem in guglam, pa vedno več strani je strojno prevedenih slv, pa ru, pa ne vem kaj še vse. Aja pa alibaba tudi.
Če naštimaš, da ti ven meče samo slovenske rezultate, nisi naredil nič, ker v to seveda potegne tudi vse te strojno prevedene strani.
Sem že iskala rešitve, pa zaenkrat tudi jaz še nisem našla rešitve. Razen, da vsako stran psoebej blokriaš, ampak potem lahko delaš samo še to.
čist res, 21.02.2022 ob 08:17
Joooj, dobro vem, kako gre to na živce. Sem prevajalka, pa seveda veliko iščem in guglam, pa vedno več strani je strojno prevedenih slv, pa ru, pa ne vem kaj še vse. Aja pa alibaba tudi.
Če naštimaš, da ti ven meče samo slovenske rezultate, nisi naredil nič, ker v to seveda potegne tudi vse te strojno prevedene strani.
Sem že iskala rešitve, pa zaenkrat tudi jaz še nisem našla rešitve. Razen, da vsako stran psoebej blokriaš, ampak potem lahko delaš samo še to.
slv, ru, sl, nl, temu se da lepo izogniti, samo minus daš pred to v iskanje. Meni gredo na živce kao slovenske domene, ki jih je pokupil Ali, da te takoj preusmeri tja.
Npr. iščeš “visoka pasja postelja”, daš na slike, potem pa (če imate enako) v tretji vrsti predzadnji rezultat:
pgd-zalog.si
v peti vrsti četrti rezultat:
ustavimokorono.si
ki te odnese na Ali.
treba bo menjat search engine. namesto googla uporabite kaj drugega
edge in bing recimo
duck duck go
DuckDuckGo — Zasebnost, poenostavljeno.
čekdisout, 21.02.2022 ob 09:07
treba bo menjat search engine. namesto googla uporabite kaj drugega
edge in bing recimo
duck duck go