Kako se hladite v teh prevročih dneh/nočeh?
[/quote]
Ne bi vedel v čem je finta…:)
Po vroči hrani je še nam bolj vroče…
Če ti je vroče se težko pohladiš z mrzlo pijačo. Izgleda nelogično pa vendar.
Finta je v tem:
Za hlajenje rabimo pot, vodo na koži, ki z izparevanjem odvzema temp. telesu.
Tako postopoma dehidriramo kar slabo vpliva na delovanje našega telesa. Posledično čutimo žejo. “Senzorje” za žejo imamo v aorti blizu srca in v želodcu. Ko čutimo žejo in spijemo hladno pijačo želodec javi da je dobil tekočino in žeja popusti. Saaaaamo….. želodec ne sme spustit hladno pijačo dalje v prebavila zato začne s segrevanjem le te. “Senzor” v aorti pa še vedno javlja, da je kri pregosta in počasi “računalnik” dojame, da tekočine ni tja kjer jo rabi in spet čutimo žejo in spet spijemo nekaj hladnega. Tako spet shladimo tisto kar je želodec komaj malo segrel……
Tako ponovimo zadevo še n krat…..
Želodec ne zdrži več in spusti hladno tekočino v čreva in potem ser**š kot guska 14 dni, ker si si prehladil prebavila….
Če spiješ topel napitek ga želodec takoj spusti dalje, tekočina pride v kri in se lahko normalno ohlajaš dalje s potenjem. 🙂
To mi je jasno. Zato sem dal predlog s tuširanjem in mokro kožo.
Stvar pa je v tem, da takrat, ko nam je vroče, se že potimo, zato ne vidim potrebe, da bi pili vroč čaj. Mogoče toplega, kot praviš, da gre čimprej skozi želodec.[/quote]
Za želodec takointako ni dobro, da pijemo vroče oz. ledene napitke, gre lahko spet hitro kaj ven skozi isto odprtino.
V glavnem, razmišljam o običnem ventilatorju, sam kaj ko me bo pol glava od prepiha bolela. Ne predstavljam si bit zdaj noseča (moja prijateljica je 2 tedna do roka), po moje ti gre vse še 3x bolj na živce.
To mi je jasno. Zato sem dal predlog s tuširanjem in mokro kožo.
Stvar pa je v tem, da takrat, ko nam je vroče, se že potimo, zato ne vidim potrebe, da bi pili vroč čaj. Mogoče toplega, kot praviš, da gre čimprej skozi želodec.[/quote]
Za želodec takointako ni dobro, da pijemo vroče oz. ledene napitke, gre lahko spet hitro kaj ven skozi isto odprtino.
V glavnem, razmišljam o običnem ventilatorju, sam kaj ko me bo pol glava od prepiha bolela. Ne predstavljam si bit zdaj noseča (moja prijateljica je 2 tedna do roka), po moje ti gre vse še 3x bolj na živce.[/quote]V mislih sem imel tekočino približno tel. temp, ki se lahko takoj resorbira v kri in je ni potrebno gret/hladit.
Krivokljunka mogoče pa pri Robiju spoznaš prednosti naravnega okolja in te bo minilo življenje v mestni gužvi…. Št. sem ti pa že poslal kam poklicat, da zadevo urediš brez večjih finančnih podvigov in še noseča boš lahko kmalu…. 😉 😀 😀
Robi bolj malo (mesnih) beljakovin poje, ne vem, če mu bo zdalo, če bo tisti mililiter ali kolik obo skupaj nagarbal ravno dovolj. :)))[/quote]Robi živi v okolju kjer ni takšne vročine kot jo dotična opisuje in ima kotočke (vrt, gozd, reko….) kjer se lahko hladi ;)[/quote]
Res je. Je čisto drugačen zrak in občutek, kot pa sredi betona.
Važna je kvaliteta, ne kvantiteta. Dovolj je eden “osebek”. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.