Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako se ga znebiti???

Kako se ga znebiti???

kateri je dober šampon proti prhljaju, dost ga mam!!!!!!!!

– Oroznazol ne pomaga, samo ko si perem lase, pol nimam prhljaja, mogoče kakšen dan. Sam rdeče fleke sem dobil zarad tega šampona, odstranil mi pa ni prhljaj…

kakšen predlog…

??? Ne vem, ima tudi sama probleme … Eni pravijo, da je problem v zakisanosti organizma – torej čiščenje notranjosti telesa …

Odkar uporabljam šampon Pantene (katerikoli) ga nimam več. Če ga po nesreči nimam, takoj dobim prhljaj.

Ma kje … sam zdravo živim, še nism alkohola probal, ne kadim, jem zdravo, doma pripravljeno hrano, predvsem zdravo hrano, vsak dan jem sadje, pa nič ne pomaga… 🙁

Torej ni vreden nič, če samo zamaskira simptom.

Ne garantiram, a meni je zelo pomagal rmanov čaj (zadnje izpiranje).

ej prhljaj koliko si star ? Tudi z leti je povezano

26 sem star…

Ma kje … sam zdravo živim, še nism alkohola probal, ne kadim, jem zdravo, doma pripravljeno hrano, predvsem zdravo hrano, vsak dan jem sadje, pa nič ne pomaga… :([/quote]
Problem je suha koža. Verjetno na splošno po celem telesu, ki postane občutljiva in se lušči.

Zvečer naredi oblogo iz olivnega olja, glavo zavij v brisačo in pusti delovati čez noč. Meni je pomagalo. Lahko čez 1 teden ponoviš.

Tudi jaz imam stalne težave s prhljajem. Pomaga mi samo Vichyjev šampon Dercos ali Ducray Kelual šampon. Oboje se dobi v lekarni, slednji je dražji.

En do dva jajčna rumenjaka zmešamo z dvema žlicama olivnega olja in s ščetko namažemo po lasišču. Glavo ovijemo z brisačo, čez pol ure pa operemo s tretjim jajčnim rumenjakom (ali z dvema, kar je odvisno od dolžine las). Po spiranju si pripravimo domačo ‘subrino’ iz litra vode in pol deci domačega kisa, za vonj spada zraven kapljica ali dve poljubnega eteričnega olja. Meni ni bilo treba niti ponavljat te kure, nekaterim pa ne prime takoj in čez par dni je dobro spet probat.

Proti prhljaju pomaga šampon BLUE CAP. Preverjeno!

Sem poskusila z enim čisto preprostim receptom; pol vode in pol jabolčnega kisa v kozarec in si zlijem na glavo; potem pa si glavo umijem s šamponom od Nustele za odstranjevanje temenc, meni pomaga, imam pa suho lasišče, lase in zelooo občutljivo kožo.Frizerka, se križa, ko ji povem kaj si dam na glavo, ampak meni pomaga:;)) Sicer pa sem slišala, da pomaga šampon Decos, ki ga imajo v lekarni, pa srečno!!!!

Meni pomaga samo to, da lase ko jih operem, prelijem z mešanico vode in kisa.

Živi in pusti živeti

…ker imaš premalo Selena…3 kure s tem šamponom pa bo mir pred prhljajem…

Meni pomaga šampon Freederm zinc, kupiš ga pa v lekarni.

Sam sem izprobal precej šamponov in razni head&Shoulders in Recept mi niso prav nič pomagali. Kot ti sem imel več let težave s prhljajem. Zdaj pa sem našel en Ayurvedski šampon z neemom v “indijski” trgovinici Hare Krišna centra v Ljubljani, ki mi je takoj pomagal. Ponavadi sem imel prhljaj celo takoj po umivanju las. Ni bilo važno, kateri šampon sem uporabljal. Tudi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naravne sem preizkusil pa Weledo itd. Po enem pranju s tem šamponom prhljaja ni bilo. V mnogo manjši meri kot v preteklosti se je sicer pojavil čez par dni, ampak to je bolj posledica nezavednega praskanja lasišča, razvada, ki je prišla z leti prhljaja. Šampon sicer stane malo čez 5 evrov, ampak je vreden vsakega centa – je tudi precej bolj zdrav za lasišče kot običajni šamponi. Sicer ga ne uporabljam dolgo, ampak glede na stanje mojega lasišča v preteklosti, sem trenutno navdušen. Drugače pa spijem ogromno tekočine (vode, nesladkan čaj, limonada, naravni sokovi) in sem upal, da bo to dovolj, da hidriram lasišče, pa žal ni bilo. Če ti ostalo ne bo pomagalo, preizkusi tale šampon. Zgubit nimaš kaj…razen prhljaja, seveda :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close