Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako rečete če ni mož

Kako rečete če ni mož

Živite z nekom na koruzi, kot se je reklo in ga naj bi nekomu , ki ga ne pozna, morali predstaviti. Ali pa ,se v službi pogovarjate, pa ene govorijo o svojih možeh, ženah , kako pa ga/jo imenujete ve? Ne mislim z imenom, temveč, kako ga takrat  “označite”? Ja ,trapasta beseda,a ne znam drugače povedat.

partner

v. d.

Sponzor.. HECAM SE!! ??

Seveda partner, kdaj kr “moj”..

Imam sodelavca, ki grdo reče “moja baba”, kadar je pa malo manj primitivno razpoložen, pa pravi “moja koruza”. Oboje ni ravno lepo…

Je pa res, da “moja baba” lahko reče tudi poročen moški, a ne.??

P.S. Drugače veliko ljudi reče “moj partner, moja partnerka”, čeprav se sliši nekako poslovno, ampak OK… Jaz sem bolj stara šola in mi je bolj všeč “mož” in “žena”.

Aja, še to: na Gorenjskem jih veliko reče “naš” ali pa “naša”, to je nekak tradicionalno podeželski izraz.

Dragi

Recem partner ali moj.

Ima me pa moj na telefonu shranjeno od prvega dne zena.   In tako je ze 15 let.

Nezakonski mož, mi je pa tista koruza zgoraj prav simpatična:)

Ženske, lahko se tolažite, kolikor se hočete, ampak ŽENE oz. SOPROGE pa vseeno niste.

Kakšne dede imate to, da do vas niso imeli toliko spoštovanja, da bi se poročili z vami???

V formalnih pogovorih mu rečem partner, drugače pa je v.d. mož:):)

Rečem mož, ker nima koga kaj brigat če imava papir ali ne.

Odgovor na objavo uporabnika
Pridigh, 02.12.2021 ob 13:11

Rečem mož, ker nima koga kaj brigat če imava papir ali ne.

Bom povedal nekaj… Da vidimo kam bo sla tema…

Ti lahko 100x rečeš mož, PA NI MOŽ!!! Mož bo tisti, ki mu bo žena in ne priležnica.

Jaz ga imenujem pofukelj, on pa mene pofukljica.

Mož

Glede na to, da sva z “mojim” (poimenovanje št. 1) skupaj slabo leto in pol, običajno uporabljam kar izraz “fant”, razen v kakšnem bolj profesionalnem pogovoru (npr. Pri ginekologinji ipd.) uporabim izraz “partner”.

Konec koncev pa je tudi uporaba imena popolnoma sprejemljiva 🙂

v.d.mož

In imam v.d. taščo 🙂

Cimer

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close