Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine kako razdeliti lastništvo

kako razdeliti lastništvo

Z možem se ločujeva. Stanovanje, v katerem sem ostala z otroki, je bilo moje, sva ga pa skupaj delno prenovila in opremila. On se trenutno nima kam preselit, hoče pa kupit stanovanje, za kar bo moral vzeti ogromen kredit (za najem noče niti slišati, zanj ne pride v poštev in pika), vendar bom približno tretjino denarja za stanovanje (v gotovini) prispevala jaz. Tako sva se pač dogovorila. Ker je to precej več od njegovega vložka v moje stanovanje, bi rada, da se del novega stanovanja že takoj prepiše ali name (ha ha ha) ali pa polovica na otroke. Mislim pa, da bo to zaradi hipotekarnega posojila nemogoče?
Druga možnost bi bila, da na otroka prepiše svoj delež podedovanega stanovanja, v katerem zdaj živi njegova mama.
Vsekakor bi rada, da moj vložek ostane otrokom in da se ne bi tožarila z morebitno novo partnerico…. Je še kakšna druga možnost, da se to uredi čim bolj “čisto” in nedvoumno?
Hvala.

Kakšnega vložka – sta imela predpogodbo?

Obstoječe stanovanje se deli na pol.

Glej, ne rabim nasveta glede delitve premoženja, ker je to dorečeno (in BTW, zelo se motiš). Rabim nasvet glede stanovanja, ki se kupuje.

Če sta se v ločitvi na sodišču tako dogovrila ok, saj lahko lepo poveš.

Glede denarja pa – daj mu kredit in bo najbolj prav za vse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close