Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako ravnate v teh časih?

Kako ravnate v teh časih?

Recimo da cim manj raje vidite zdravnika, ker ga ne obremenjujte, se vam zdi nesposoben…a vseeno pride situacija ko vas npr uho mocno boli, ali imate kri v usesu. Recimo da dela popoldan. Ali prej poklicete in tvegate da vas sestra naroci cez 1 teden, 3 tedne. Ali se okrog 18h prikazete pred zunanjimi vrati ambulante in upate da sestra pospremi pacienta do vhoda ter ji poveste za problem z bolecim usesom in pocakate da vas povabi notri. Kaj naredite v taki situaciji, da dosezete pregled za bolece uho.

V teh casih so hermeticno zaprti, nedostopni. Uzivajo z min st.pacientov.

Ravnam tako, da se izogibam Klinčevih anticepilcev.                Nocem jih v svojem lajfu , niti v radiju sto metrov.

Odgovor na objavo uporabnika
Ytriy, 01.02.2022 ob 15:43

Ravnam tako, da se izogibam Klinčevih anticepilcev.                Nocem jih v svojem lajfu , niti v radiju sto metrov.

Saj Te niti ne spustijo v stavbo če nisi na listu urnika

Pri dr nisem bila 3 leta, pred tem pa tudi nekako tako poredko.

V tem koronskem casu sem ga potrebovala 1x samkrat, res ni slo drugace, klicala ene 30x,preden se je sestra oglasila, zdravnik me je odpikal na hitro, da moje stanje se ni jasno in naj pocakam, ko sem vztrajala, da rabim nujno, mi je predpisal neka zdravila, ki bi mogoce lahko bila, mogoce pa tudi ne, no, na sreco so bila prava in je telefonsko zadel diagnozo, a ce ne bi bila zoprna in vztrajala, niti tega ne bi dobila.

Pregled pri zdravniku? Kaj je ze to?

Na srečo mi v tem covid času še ni bilo treba k zdravniku. Če pa bi morala iti, pa bi se najbrž bilo treba prej najaviti.

Ko uho boli je nujno, ne mores cakat 1teden.

Ti lahko pusti tezave nepozdravljeno uho na centru za ravnotezje ipd.

A si si kaj vtikala v uho? Pletilko? Si prišla skozi drugo uho ven?

Snelca_  vežbaj ne sam za PC sedet.

. https://youtu.be/SJXh0vAg5mQ

Penica, 01.02.2022 ob 16:15

A si si kaj vtikala v uho? Pletilko? Si prišla skozi drugo uho ven?

Imam vato v usesih in povita usesa. A ko grem ven hodit me je kar urezalo/ zbodlo notri v usesu vceraj in boli. Sem dala zeliscne kapljice notri. Bolj mi pase ce dam toplo kaj gor.

Samo da pokukam ven na zrak me zareze/trga v uhu, kar na toplem ne samo ob sebe. Zaboli kot pri trovejnem zivcu.

Ze tako imam vrtoglavice…

Šnelca_783, 01.02.2022 ob 16:23

Imam vato v usesih in povita usesa. A ko grem ven hodit me je kar urezalo/ zbodlo notri v usesu vceraj in boli. Sem dala zeliscne kapljice notri. Bolj mi pase ce dam toplo kaj gor.

Samo da pokukam ven na zrak me zareze/trga v uhu, kar na toplem ne samo ob sebe. Zaboli kot pri trovejnem zivcu.

Ze tako imam vrtoglavice…

Moja mama je imela tudi stalno vato v usesu, potem ji je pa zdravnik enkrat povedal, da je to najvecja napaka!

Trak cez usesa ja, v usesa pa nicesar, ker ne diha, se ne cisti in se vnetja ponavljajo!

Kaj pa, če se ti je notri špaga pretrgala in ti bodo ušesa odpadla?

to je napaka, 01.02.2022 ob 16:29

Moja mama je imela tudi stalno vato v usesu, potem ji je pa zdravnik enkrat povedal, da je to najvecja napaka!

Trak cez usesa ja, v usesa pa nicesar, ker ne diha, se ne cisti in se vnetja ponavljajo!

Ko grem ven hodit dam vato. Ker mi je trak premalo.

Notri/doma nimam vate.

Boli kot recimo trigeminus. Proti celjusti, kosti proti nosu in vratu, trovejno.

Ne vem ali klicat, ali se pojavit direkt tam. Ambulanta je v pritlicju, sestra zaklepa in odklepa vrata ter spusca notri. Ni varnostnika tam.

Špaga, 01.02.2022 ob 16:33

Kaj pa, če se ti je notri špaga pretrgala in ti bodo ušesa odpadla?

Nikoli ne ves.?

Lahko je burja prepihala spago.?

Sploh se ne oglasajo na telefon, pa si prvi v cakalni vrsti.

Šnelca_783, 01.02.2022 ob 16:37

Ko grem ven hodit dam vato. Ker mi je trak premalo.

Notri/doma nimam vate.

Boli kot recimo trigeminus. Proti celjusti, kosti proti nosu in vratu, trovejno.

Ne vem ali klicat, ali se pojavit direkt tam. Ambulanta je v pritlicju, sestra zaklepa in odklepa vrata ter spusca notri. Ni varnostnika tam.

Ne vem kako je pri vas. Pri nas napišeš mejl, odgovori oziroma te pokličejo v 1 dnevu. Večinoma dobiš diagnozo na daljavo, če pa je bolj resno pa te pač naroči čimprej. Navadno naslednji dan.

Poklicem ali pisem mail. Zagotovo nenarocena ne pridem ker mi ni v interesu brezveze ke hodit. Ne vem pa kaj bi cel tedn rabli da me pogledajo, glede na to, da je vse prazno??

Zartrose izven profila, 01.02.2022 ob 17:30

Poklicem ali pisem mail. Zagotovo nenarocena ne pridem ker mi ni v interesu brezveze ke hodit. Ne vem pa kaj bi cel tedn rabli da me pogledajo, glede na to, da je vse prazno??

Ja.

Meni ni problem it tam. Problem mi je ker me uho na mrazu trga, boli. Cakat pred ambulanto zunaj kot cucek pred vrati, slabse za uho.

Uho pa ti mora pogledat.

Sem dobila. Povedala.

Je rekla naj pridem cimprej. ( verjetno da zbrisejo ob 18h domov)

Jaz pa joj nimam avta, a lahko ob 18.30, pa rece uff naj vam bo.

?

Privat dohtarji imajo vedno vrata na široko odprta. Ključ, ki odpira vrata pa je denar.

Vneto je vse do bobnica, bobnic zaenkrat ok siv. Dobila kapljice. Pravi da imam usesa prevec suha in mi je mogla kaka kapljica vode s samponom uit notri, potem da sem pa z umito glavo sla ven hodit. Pa ji recem da sem sla po 3urah ven, ko sem si lase posusila. Pravi da moram bit vec ur notri.

Sestra( nepoznana) mi je pomerila pritisk, ceprav sem ji rekla da raje ne, ker danes nisem sla hodit zaradi mraza in usesa in je visji. Pa mi rece a jemljete terapijo. Ji recem ja. Ampak ce ni hoje je visok ne glede na terapijo. Grde stevilke 181/123/93

Mi je kar ratalo slabo ob teh stevilkah. Previsok diastolicni in previsok sistolicni.??

Skrbi me zdaj pritisk.

Šnelca_783, 01.02.2022 ob 20:43

Vneto je vse do bobnica, bobnic zaenkrat ok siv. Dobila kapljice. Pravi da imam usesa prevec suha in mi je mogla kaka kapljica vode s samponom uit notri, potem da sem pa z umito glavo sla ven hodit. Pa ji recem da sem sla po 3urah ven, ko sem si lase posusila. Pravi da moram bit vec ur notri.

Sestra( nepoznana) mi je pomerila pritisk, ceprav sem ji rekla da raje ne, ker danes nisem sla hodit zaradi mraza in usesa in je visji. Pa mi rece a jemljete terapijo. Ji recem ja. Ampak ce ni hoje je visok ne glede na terapijo. Grde stevilke 181/123/93

Mi je kar ratalo slabo ob teh stevilkah. Previsok diastolicni in previsok sistolicni.??

Skrbi me zdaj pritisk.

Si cepljena?

avtor posta je 100 % eden od moderatorjev (komentator) zaposlenih na forumu.

campari340, 01.02.2022 ob 20:52

avtor posta je 100 % eden od moderatorjev (komentator) zaposlenih na forumu.

Dobro jutro.

Samo te kapljice dobim, ene te iste.

20220201-202944

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close