Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako prprečiti vonjave pri praženju čebule????

kako prprečiti vonjave pri praženju čebule????

ima kdo idejo. Vsakič ko pražim čebulo za golaž je v stanovanju neznosen smrad, se lahko na kakšen način vsja malo prepreči

odpreš okno.
Vključiš napo.
zamenjaš jedilnik.

Napa, valjda. Potem diši zunaj. 🙂

Zračenje in napa ne pomagata dovolj, pomaga pa, če v izparilnik daš malo vode + par kapljic eteričnega olja in prižgeš, ko pričneš pražiti čebulo ali kuhati karkoli kar ima močan vonj (ribe, zelje…). Če nimaš izparilnika, pa daš v majhen lonček vodo in nekaj kapljic eter.olja in segrevaš na plošči, da hlapi-učinek je isti. Imajo pa povsod te majhne stekleničke eteričnih olj (DM, Spar,…).

ma saj napo vklopim, pa okno tudi odprem, samo vseeno…
enkrat so krožile neke ideje, da se nekaj doda k čebuli in omili vonj

meni pa takoooooooo diši vonj po praženi čebuli.

Hm, in potem se ti vonj po praženi čebuli pomeša z vonjem po poprovi meti ali jagodi?!?!?!?!
Nič ne moreš pametnega narediti, odpreš okno, zapreš vrata, in to je to.

Jaz prižgem navadno svečko in tudi pomaga.

Dobra napa je temu kos.

Če imaš kuhinjo ločeno, še nekako preživiš. Zapreš vrata kuhinje, odpreš okno, vključiš napo (če jo imaš). Če imaš kuhinjo in dnevno sobo v enem, pa bog ne daj še kako garderobno omaro v tem prostoru, je pa katastrofa. Saj pražena čebula res lepo diši, ampak ne na kavču in na oblačilih.

Poskusi tako: čebulo nareži, vrži v hladno olje in segrevaj. Ko se začne pražiti, zmanjšaj ogenj, prilij nekaj žlic vode in lonec pokrij. Čez nekaj minut spet prilij malo vode, premešaj, pokrij in praži dalje. Itd., dokler čebula lepo ne porumeni. Na tak način se hkrati tudi že malo razkuha, da ti potem po golažu ne plavajo koščki.

Okno pa imej vseeno odprto oz. vključeno napo. Za boljši vonj v prostoru pa pomaga, če daš nekam na toplo (na radiator ali kar na štedilnik) lupine pomaranč, limon ali mandarin.

rešitev je, da kuhaš golaž v kotličku – zunaj, na vrtu.

meni je vonj po čebuli tako zoprn, da enostavno teh jedi ne kuham. mi smrdijo lasje, obleka do sp. majice. fuj, fuj.

raje naredim kakšno dobro pecivo, golaž pa gremo jest v gostilno ali planinsko kočo.

Kupuješ že praženo čebulo kot jaz! Sovražim namreč vonj po praženi čebuli, ki se ti zažre v lase, obleko, zavese, brrrr… In ko greš od praženja še ven to takooooo smrdi, da jaz ko včasih zavoham kakšno žensko, ki je ravno od štedilnika skoraj bruham.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close