Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako priti do bolje plačane službe?

Kako priti do bolje plačane službe?

Ne znam kaj veliko, trgovska šola. Brala sem, da kelnarice na s.p. dobijo tudi po 10 € na uro. Ampak problem je, ker nimam nobenih izkušenj, sem pa kar nepraktična, nerodna. V dso ne bi šla, ker tam se dobi veliko na račun prevoza ipd. Pisarniško delo ni zame. Programirat ne znam, marketinga se ne bi šla (nočem kazat svojega obraza na spletu). Ne vem, ali naj se vpišem izredno na Cene Štupar smer gostinstvo? Pač mal me mika ta strežba, koktejli ipd. Še kakšna ideja?

Prebereš lahko marsikaj, tudi to, da je zemlja ravna…

Pa če je kelnerca s.p. plačana 10€ na uro, to pomeni 1.740€ na mesec, tam okrog 19.500€ na leto.

Od tega pa mora sama plačati vse prispevke, s tem pokriti prevoz, prehrano, vse bolniške, dopust, pa še dohodnino slabih 800€ letno.

Jaz sem preko postelje prišla do boljše službe.

Težko bo, ker znanje pri nas ni cenjeno, ampak samo veze.

Z 10 EUR na uro na s.p. ne boš na boljšem, kot če delaš nekje za minimalca. Poleg urne postavke ti namreč ne bodo plačevali malice, prevoza, regresa za letni dopust, dopusta ali bolniške.

Odgovor na objavo uporabnika
delo392, 20.09.2025 ob 16:50

Ne znam kaj veliko, trgovska šola. Brala sem, da kelnarice na s.p. dobijo tudi po 10 € na uro. Ampak problem je, ker nimam nobenih izkušenj, sem pa kar nepraktična, nerodna. V dso ne bi šla, ker tam se dobi veliko na račun prevoza ipd. Pisarniško delo ni zame. Programirat ne znam, marketinga se ne bi šla (nočem kazat svojega obraza na spletu). Ne vem, ali naj se vpišem izredno na Cene Štupar smer gostinstvo? Pač mal me mika ta strežba, koktejli ipd. Še kakšna ideja?

Pri 10e  na uro ne boš niti na minimalca prišla ko si boš pokrila vse prispevke, davke, dopust, prevoz, malico….razen če misliš delat 10h dnevno, 6 dni tedensko. Kar verjemi mi na dolgi rok ne bo šlo. Sem počela ko sem bila mlajša. Noge ti žarijo in utripajo ko prideš domov. Si ne predstavljam to počet sedaj 20 let kasneje. Če te gostinstvo res veseli se izobrazi v tej smeri in išči delo nekje kjer se zbira “klientela pri denarju” :). Ne v kakšni beznici.

Kot trgovka se lahko zaposliš v hofer ipd. kjer niso tako slabe plače, zraven recimo ob delu narediš še dve leti da prideš do pete stopnje. Mogoče kasneje še kaj ob delu za šesto stopnjo. Se izkažeš in napreduješ v poslovodjo. Mogoče se javiš za nabavnika kasneje če končaš študij.

Lahko se poizkusiš tudi v prodaji izven trgovin. V kakšnih podjetjih. Običajno se da kar do dobrih plač priti če si dober v tem. Ne vem kako ti gre delo z ljudmi.

Drugače pa če želiš bolj fizično delo….čiščenje. Začni sama, bodi natančna, pazljiva, nauči se komunicirati z ljudmi, ti te bodo priporočili naprej če boš dobra. Kasneje mogoče lahko svoj servis odpreš in zaposliš še koga. Naša gospa dobi 18e na uro. Dela 5h pri nas. Pri nekaterih več. Ima samo 7 strank. Noče več. Pri 4ih dela na 14 dni, pri ostalih tedensko. Torej dela samo 5 dni na teden, niti ne 8h dnevno. Povprečno 6. Vem ker ji vodim knjige :). Pa ne pride na povprečno slovensko plačo, ko odštejemo vse stroške.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close