Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pripravite file lososa?

kako pripravite file lososa?

?

Mi lahko zaupate kakšen dober in preverjen recept?
Kaj postrežete zraven-priloga?

Hvala

Ne jemo lososa, ker ni denarja. Zaradi Pahorja je vsaki dan na mizi fižol, ko bo vlado prevzel Janković, si pa tudi fižola ne bomo mogli privoščiti.

Mi ga bomo pa jedli ravno zato, ker čez leto še za fižol nimamo!

Za silvestra pa ne šparamo!!!

Ja, saj vam daje država. Lenuhi! Najdite si delo. Zaposleni vas pa podpiramo, vi pa doma afne guncate, svojat preračunljiva!

Avtorica. ne sekiraj se.
Če postaviš tako vprašnje pričakuj prvih 5 odgovorov total mimo. Eno samo hudobijo.

hahahahah ahaaha…………..hahahha

File lososa bi jaz pripravila isto kot file postrvi, orade ali morskega lista.
Popečeš – zraven pa česen, peteršilj, olivno olje……….

Pa dobro vino ali pivo…….

Aja za zraven pa domač kruh, ali pomfri……….ali blitvo…………

Saj veš (vsi smo pametni) važno pa je, da je za prste obliznit.

Pa veliko dobre volje………pa lahko ga tudi paniraš…..kar češ…….ha ha. Uživi!

Lososa razrežem na posamezne kose in samo popečem na obeh straneh, če je bolj debel tam okoli 6-7 min na vsaki strani.
Mi imamo sicer radi dodatek peteršilja in česna, a k lososu nam to ne paše. Delam ga popolnoma brez vseh dodatkov.
Zraven ponudim kakšno kumarično solato s krompirjem, ker je že sam po sebi precej nasiten. Morda še košček limone, če je komu tako všeč.

Jaz ponavadi pripravim lososov file pečen v alufoliji. Je čist enostavno. Zelenjavo (korenje, kolerabo in bučke) narežeš na tanke rezance. potem daš na precej velik kos alufolije malo masla, potreseš čez zelenjavo, daš na zelenjavo lososov file ( ki si ga posolila). Zaviješ kot paket. prvo dve stranici zviješ skupi, potem pa še ostali dve. Preden zaviješ tazadnjo stranico dodaš notri še malo belega vina, ali zelenjavnega odcetka. pečeš na ponvici. ko se alufolija napihne zmanjšaš ogenj. pečeš cca. 12 minut za 15 dag težak kos lososa.

Jaz lososa tud samo popečem, brez vsega, tudi posolim ga kasneje, ko je že pečen, se mi zdi tako boljši.
Zraven pa običajno krompir v kosih in solato, zeleno, radič, motovilec, karkoli.

Čeprav je mastna riba, zna biti losos precej suh, če je preveč pečen.
Jaz ga ponavadi ovijem v listnato testo; naredim bešamel, v katerega dam začimbe (peteršilj, timijan, dober je tudi pehtran, lahko tudi pokuhana špinača, malo gorčice… namažem s tem kos listnateta testa (naj ne bo pretanko, najbolj, da daš več plasti skupaj), položim na to file lososa in zavijem. Ne pozabi preluknjat testa! Namažeš z oljem in pečeš v pečici dobre pol ure na 180 oziroma dokler ni testo zlato zapečeno. Riba tako ostane sočna.

Lososa posoliš, z olivnim oljem namažeš pekač, v sladko smetano (na 100g 1dcl) zmešaš koper in zaliješ lososa, ter pri 180 stopinjah pečeš malo manj kot pol ure. Mljask mljask…zraven pa zelenjavca, krompir v kosih, špinačne testenine…

tudi jaz pečem lososa v pečici. Posolim, poporam, zalijem s sokom 1/2 limone. Nato dam v pekač, katerega sem “oblekla” v alu folijo. S folijo tudi pokrijem. Pečem približno 45 min. (raje več, kot manj) na ventilaciji 200°C, potem folijo zgoraj odkrijem in dam na žar 170°C, da dobi malo barve.

Zravem pa solata (kar pač imaš), ali pa krompir v kosih.

Dober tek!

Aja, glede tega, da je pa losos drag, bi pa rada samo to povedala, da je file piščanca dostikrat dražji kot pa losos, zato si ga le privoščite, je zdrav!

Pri nas ga pečemo na soli.
File lososa prvo fajn pretipaš in s pinceto izvlečeš morebitne koščice, nato ga rahlo pokapljaš s sokom limone.

V pekač natrosiš približno 1 cm soli, na sol s kožo položiš lososa in pečeš 30 do 45 minut (odvisno od velikosti) na 180 do 200 stopinjah. In to je vse. Nobenega dela z obračanjem, špricanjem po kuhinji … Riba je pa nadvse okusna in sočna.

Mi zraven jemo rezance in dušen koromač. Občasno tudi blitvo s krompirjem.

Me kar strese, da bi zraven jedla pomfri ali pa kruh, pa da bi nežni okus lososa pokvarila oz. zakrila z agresivnim okusom česna in peteršilja. Brrrr …

Jaz ga dam v pečico na čist malce naoljen pekač, ker da itak sam losos ogromno maščobe od sebe, tam ga pečem dokler ni pečen 🙂 Čisto malo solim.

Zraven pa potem krompir z blitvo/ohrovtom, ali pa krompir v kosih s peteršiljem:)

Ali pa naredim lososovo lazanjo – če je res kakšna fajn priložnost:)

Jaz lososa enostavno spečem v ponvi :), po tem receptu :

https://znam.si/recepti-in-hrana/morske-jedi-ribe/losos-v-ponvi/ 

Odgovor na objavo uporabnika
Bani, 31.12.2011 ob 11:00

tudi jaz pečem lososa v pečici. Posolim, poporam, zalijem s sokom 1/2 limone. Nato dam v pekač, katerega sem “oblekla” v alu folijo. S folijo tudi pokrijem. Pečem približno 45 min. (raje več, kot manj) na ventilaciji 200°C, potem folijo zgoraj odkrijem in dam na žar 170°C, da dobi malo barve.

Zravem pa solata (kar pač imaš), ali pa krompir v kosih.

Dober tek!

Aja, glede tega, da je pa losos drag, bi pa rada samo to povedala, da je file piščanca dostikrat dražji kot pa losos, zato si ga le privoščite, je zdrav!

Isto ga pripravim običajno. No včasih tudi v omaki. Najraje imam za prilogo šparglje s česnom na olivnem olju podušene. Ampak ker pač ni dolga sezona ga jem tudi z drugimi stvarmi. Večinoma z brokolijem (isto s češnom in olivnim oljem popečen na ponvi). Je pa dober losos drag, zelo drag. In ga skoraj nemogoče dobit pri nas. Vse gojeno ali pa iz pacifika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close