kako pripravit piščančja prsa?
Nam so zelo všeč pripravljena na tak način:
narežeš jih na trakove, popečeš na malo olja, dodaš na drobno narezano čebulico, na trakove narezane paprike, pražiš, da zadiši po pečeni papriki, zaliješ z malo vode in smetane za kuhanje, soliš, na koncu dodaš kakšno začimbo (nam je všeč dodan koper), ali pa tudi nič.
Ponavadi jih jemo z makaroni in skledo solate zraven. Prej pa še kakšna dobra juhica.
Lep dan
1. Lahko jih narežeš na trakce in “spohaš” v meoki, jajcu in drobtinami z veliko sezama.
2. Lahko naediš slano testo brez kvasa in posamezni kos oviješ v testo in daš peči.
3. Lahko jin namažeš z začimbami in čilijem ter preliješ z malo mesdu – ter daš peči.
4. lahko narežš na koščke ter jih pripraviš v omaki iz kisle smetane in gobic.
5. Če iamte radi riž jih nareži na koščke -zelo dobro popeci z malo pancete… Skuhaj grah in korenje. Skuhaj riž na pari. Potem daj v večjo ponev ali vok olivno olje vse skupaj daj noter dobro premešaj in dodaj jajčko ali dve ter malo ribanega sira ali parmezana. Kot začimba paše tu not kzrkuma.
6. Lahko jih spet dobro popečeš z malo pršuta ali kuhaneha pršuta dodaš malo oliv – in res hrustljavo zapečeš in dodaš malo rdeče paprike. Pripraviš solato it (motovilca, radiča, ledenke.. … …) skuhaš malo kuskusa in vse skupaj potem zmešaš. Zraven olja paše na to solato tudi balzamični kis.
p.s. seveda vse stavri osliš (po lastni želji) in dodaš začimbe po svojem okuso. K vsaki jedi skoraj paše bazilika in timjan – če imaš svežega toliko bolje.
Dober tek
(aja, da ne boste ene spet govorile – sem si sama zmislila od nikoder prepisala)
Narežeš na kocke – malo posoliš.
na olju spražiš (jaz najraje od čebule šalotko, ker je malo sladka) lahko pa tudi srebrno ter malo česna…
Dodaš koščke. Dodaš začimbe (bazilika, timjan, majaron ter malo žajbla)… popopraš…
Mešaš dokler meso ni rdeče zapečeno. Dodaš gobice, (če so sveže jih pražiš z mesom kakih 7 minut, če imaš vložene pa 4) Super je, če imaš še kakšne druge gobice kot šampinjone saj dajo bolj “gobast” ukus, šampinjoni so precej blagi.Lahko dodaš tudi rdečo suho papriko (če jo imate radi).
Nato doliješ malo vode (kak deci9, ter dodaž kislo smetano… ter mešaš do rahlega vretja.
Lahko jih poprek prerežeš kot bi naredila dva zrezka. Naravno popečeš. Skuhaš široke rezance, ko so kuhani jih odcediš in jih streseš v malo naoljen pekač. Na njih zložiš pečena prsa in potreseš s sirom – vseeno kakšnim, ki se dobro topi in jih daš v pekač, da se sir lepo stopi. Zraven pa po želji kakšna omaka, solata….
Spet ena provokatorka… A ti nimaš pametnejšega dela?
Resnično vas nekaterih vegetariancev ne razumem. Saj ne rečem, da so vsi enaki, ampak nekateri ste pa izjeme. Ok, jej kar ti paše. Mene ne moti, tudi če se paseš na vseh 4 po travi. :))) Samo, daj za božjo voljo drži jezik za zobmi in ne bombardiraj ljudi, ki ti nič nočejo s svojimi trapastimi pripombami!!!
Jaz ne gledam v tvoj krožnik in ne komentiram, ti pa v mojega ne glej. Bi šlo?
jaz nisem jedla mesa 10 let… nisem težila nikomur.
Mislim, da je problem vegetarijencev ravno v tem, ker ostro, osorno, ponižujoče… … nastopajo do mesojedcev in si sami po svoji krivdi napravijo slab sloves…in se ljudje potem svtomatsko obnašajo kot, da so munjeni… In če bi imeli prijaznejiši nastop bi še koga prepričali.
Forum je zaprt za komentiranje.