Kako pridobivati tezo pri dojencku
Z leti se očitno nič ne spremeni glede odvračanja mamic od naravnega in najboljšega prehranjevanja novorojenčkov….
Te zdravniki malo pretiravajo. Tabele koliko naj bi otroci tehtali imajo narejene za vse enako in ob upoštevanju, da so hranjeni samo z adaptiranim mlekom, ki pa je v osnovi hrana za teličke in ne za človeka. Sem 4x mama in bila uspešna dojilja zdravih otrok. Toja hčerka je v 3 tednih pridobila DOVOLJ na teži. Edino, če je imella izredno nizko porodno težo, česar pa nisi napisala.
Ej, jej, 15.11.2021 ob 13:14
Z leti se očitno nič ne spremeni glede odvračanja mamic od naravnega in najboljšega prehranjevanja novorojenčkov….
Te zdravniki malo pretiravajo. Tabele koliko naj bi otroci tehtali imajo narejene za vse enako in ob upoštevanju, da so hranjeni samo z adaptiranim mlekom, ki pa je v osnovi hrana za teličke in ne za človeka. Sem 4x mama in bila uspešna dojilja zdravih otrok. Toja hčerka je v 3 tednih pridobila DOVOLJ na teži. Edino, če je imella izredno nizko porodno težo, česar pa nisi napisala.
Rodila se je s tezo 4kg. Tudi pravijo, da tezji dojencki manj pridobivajo na tezi, zato ne vem, zakaj taksno mnenje..
To je super porodna teža sploh za punčko!!!!! Velika deklica 😉
Moji so bili 2940g, 3960g, 3550g in 3750g. Ta drugi je bil kot balonček. 🙂
Seveda manj pridobivajo prve mesece težji dojenčki, ker ne potrebujejo toliko. Za nedonošenčka oz. podpovprečno težo se štejejo otroci, ki ob rojstvu tehtajo manj kot 2.500 g. Tu nekako je meja. Zato vam svetujem, pozabite na mnenje dojite v miru še tako naprej in veliko srečnih trenutkov ob dojenčici. Predlagam tudi super revijo za podporo doječim mamicam. Sama sem jo imela naročeno par let. Obravnava tudi vzgojo in ne samo dojenje. Izredne vsebine na http://www.mothering.com. Srečno 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.