Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako pridobiti kilograme

Kako pridobiti kilograme

Pozdravljeni!

Zanima me, kako naj se zredim. Imam faktor 17, kar naj bi bila že podhranjenost, zato me zelo skrbi, da sem res kar podhranjen. Pad bi se zredil za 10 kg, pa ne vem kako. Do sedaj, vse kar sem probavu, se mi ni uspelo zredit. Sicer se mi je uspelo zredit za kak kilogram, samo sem ga potem spet zgubil in pristal na moji normalni teži. Star sem pa 18 let. Ne vem kaj naj naredim in po pravici povedano bi se rad zredil, ker me moti na različnih področjih. Če sem tako suh sam sebi nisem vsec in poleti se ne morem dolgo potapljat, ker me zacne zebsti veliko prej, kakor ostale.
Kaj naj naredim, kako hrano priporočate, kaj v podobnih situacijah priporocate unim, ki so bolezensko shujsali.
Pa prosim ne mi samo napisat da naj jem mastno hrano, ker to do sedaj ni pomagalo. Zdi se mi kot da ima moje telo nekako zascito pred zbiranjem mascobe v telesu, ker jem ponavadi celo vec kot vrstniki, me to zares cudi. Kozno gubo imam vedno okoli 0,5 mm.
Ko sem bil se majhen, me je zdravnica poslala na razlicne teste, samo ni nic ugotovila, tako da sedaj sprasujem vas.

Hvala za odgovor.

Živjo muccc,
tudi jaz ti ne priporočam zauživanja mastne hrane – vsekakor pa boš pravi nasvet za svoje težave našel na tem forumu, kjer se ukvarjajo izključno z oblikovanjem telesa in prehrano, ki je s tem povezana; ok, tu je link, da ne boš preveč iskal:

Veš, tu na tej strani pa se ukvarjamo s kuharskimi naveti in recepti, in v nekem smislu je tudi ta stran dobrodošla zate – ne bo ti žal, če boš nahecal mamo ali pa sam poskusil skuhati kaj po teh receptih (uspeh garatiran!) 🙂

LP, zala

No sej glih to sem mislu, ce mate kak dober recept, po kkaterem se bi dal pridobit kilograme. No mastnega pa se nic ne branim, sam nic mi ne pomaga, cetud jem mastno.

LP

No, glede tega ti lahko samo rečem – redi vse, česar poješ preveč, se pravi, več hrane ko tvoje telo potrebuje. Če boš konzumiral okoli 3200 kcal na dan (kakršna koli hrana), se boš zredil. Tako si lahko iz tega foruma izbereš poljubno jed in jo ješ pač v večjih količinah kot je je pač predvideno za 1 osebo….vsekakor pa za kilograme ni boljšega kot fintess – uteži + druge vaje 2x na teden po uro ali uro in pol. to preizkušeno deluje, saj je moj brat zaenkart prenehal s fintesom, pa je delal vaje tam max. 2 meseca in je dobil gor okoli 5 kilogramčkov. Pravi, da je po fintesu lačen kot volk in bi lahko pojedel vola, sicer je pa logično, saj mišice s tem, ko vadiš, vzdražiš, in potem zahtevajo hrano za rast.
Upam da ti bo uspelo.

LP

Ja sej hecno je, da so vsi rekl, da ni fitnes zame, ker sem presuh, pa sem se prav tam zredil za 4 kg, sam sedaj ko sem pa nehu telovadt zaradi sole, sem pa sel 3 kg dol pa sem spet skor na istem 🙁 Ja rekla si 3200 kcal, kolk pa je to???

Hej! V svojem zivljenju sem spoznala dva fanta,ki ustrezata tvojemu opisu samega sebe. Kar znam si predstavljati,kako se pocutis.
Prvi je bil moja prva simpatija.Pri sedemnajstih je imel take komplekse,ceprav je v gimnaziji bil med najboljsimi in super jadralec in tudi potapljac. Najbolj ga je prizadelo,ko so ga odklonili za pomoc pri odstranjevanju snega v Posocju (leta 52,mislim).Ko je pred vsemi protestiral,mu je profesor tel.vzgoje odgovoril,da je presibak in ne odgovarja zanj. Bil je res suh in visok,prava prekla. Takrat nam je bilo zanj vsem zelo hudo in smo uciteljski zbor zelo obsojali.

Drugi je bil pomorec,simpatija moje hcerke.Iste tezave:nikoli ni hotel na plazo,oblacil se je v ohlapna oblacila- uniforme (bila so osemdeseta),dolga kodrasta griva in se brada;skratka vse,da bi ga malo napolnilo.

Oba sta bila zelo simpaticna vsem,le onadva sta se nekako odklanjala.
Jedca za dva in veselje jima je bilo kaj ponuditi.Dekleta bi pa itak takoj zamenjala za njuno vitkost.

Aktivni sport ju je zelo okrepil. Prvi je ded krasnih vnuckov,drugi pa srecni oce.
Zakaj sem ti to napisala? Pri tvojih letih se da se vse spremeniti in okrepiti telo.
Zraven Zalinega nasveta,ti priporocam sport,take vrste za krepljenje misic.
Ali ves,da je Cosic’ bil pri sestnajstih tako suh in krhek,da mu tenis nogavice niso stale na nogah in je dobival pod zdravnisko kontrolo razne injekcije? Ves,da je M.Cerar tudi bil kot otrok sibak?

Malo se posvetuj s strokovnjaki,redno jej(ne mislim gore mastnega) od zajtrka naprej v miru in 5 obrokov dnevno.Pasta je tako dobra!!
In predvsem,prosim te,ne obremenjuj se! Srecno Babi

Hm hvala za tale post, pa se vseeno bom hvalezen, ce mate kak recept. Ali pa nasvet, ja vem vse bi zamenjale, sam verjemite ni tako lepo bit suh, kakor zgleda. Ja pa jem tut redno tut vec kot 5 obrokov na dan, mogoce je narobe, da jem bolj po zdravem principu, zjutri vec, pol zvecer pa sam kake dva kosa kruha…

Oj… Jaz ti priporočam in svetujem, da se zdrave prehrane držiš lepo naprej. Za kg pa pojdi v fitnes, saj se ti potem telo lepo oblikuje in bo zares ok. To vem, ker ima tudi moj fant take težave. Pa vseeno zdravo je, se izogiba maščobi…

Res ti priporočam…drži se zdrave prehrane, več pa naredi za mišice.

Pa …srečno!

Hej!

Tezko je svetovati nek celodnevni jedilnik.Iz svoje starejse knjige Domaci zdravnik bom prepisala nekaj napotkov za pridobitev na tezi. Seveda so se od tedaj stvari malo spremenile.
Veckrat poslusam strokovnjake-dietologe,ki so kar jezni,ko se ze mladi izogibajo masla in mascobe v prsutu,ki so mlademu organizmu,ki kar veliko pokuri,se kako koristne.Polnomastno mleko,polnomastni siri,maslo,skuta-
vse to bi moral uzivati.

Prepis:

Je naj vsaj sestkrat na dan.Kolikor mogoce “nevidno” dodajamo v hrano smetano,maslo,jajcni rumenjak in grozdnisladkor.Zraven naj zoblje sladke kekse,fige,rozine in orehe.Rdec grozdni sok in rdece vino s cajno zlicko grozdnega sladkorja zvrkljamo s svezim jajcem.

Pogostno,hranilno in slastno

Pripravljamo slascice s smetano in jajci;med in grozdni sladkor spodbujata tek.Veliko kalorij imajo zitni izdelki(testenine,njoki,riz,ovseni kosmici…),krompir,juhe in omake,majoneze,pogace,meso in klobase,sladkovodne in morske ribe(sardele,skombri,krap,postrvi)
Podobno hranljiva so tudi jedila s strocnicami,surovim sladkim sadjem s sladkorjem in smetano.Premaz za kruh:maslo,marmelade,skutini namazi-sladki ali slani,pastete…Bogati narastki z orehi,pudingi.
Vmes naj ne pozabimo na razne solate,ki vzpodbujajo tek.(Ce pojemo veliko kolicino solate,imamo obcutek sitosti.)Najbolje,ce pripravljamo majhne obroke solat in dodamo vec kisle smetane ali olivnega olja in manj kisa.Tek vecajo tudi skuta,drobnjak,cebula,redkev in redkvice.Prevelike kolicine mascob so lahko skodljive,ker prehitro zapahnejo zelodec.

Tako,upam,da me ne bo kdo lincal.Ti ravnaj po pameti.
Zdaj pa napisem en primer jedilnika,ki bi ti ga sama postregla v enem dnevu.Ves,moj vnuk je tudi suhec in se hrana mu ne pomeni kaj veliko.Ga moram spomniti nanjo;seveda ima neke svoje priljubljene jedi,med katerimi so kitajske,japonske,slovenski struklji,potica,pasta na vse nacine, dober zrezek in zvecer kakav,v katerega namaka piskote.

Zajtrk: Velik kozarec sveze stisnjenega soka ali pomaranca, pohane snite(en dan star kruh namocen v mleko in jajcek-potem ocvrto) ali pogrete zemljice z maslom in marmelado-
kolikor ti pase in velika skodelica kakava s kepico smetane.

Malica: dober skutin namaz(z dodatkom kisle smetane),kruh,jabolko,orehi
ali : burek in sadje

Kosilo: dobra domaca juha z zdrobovimi knedelni, velik zrezek,krompir, solata in rizev narastek

ali : jota z reberci ali klobaso(fizolova minestra s testeninami), jabolcni zavitek z dodatkom orehov,naravni sok

Malica: Ce je ostal narastek od kosila,pojes kos tega,malo suhih fig in jogurt z dodatkom sadja

Vecerja: dobra pasta ali tortelini z mesno omako,fizol v strocju(kot solata)

Ob desetih pa se topel kakav s kepico smetane in kaksni fini piskoti.

Imej pri sebi vedno piskote,cokolado,jedrca orehov mandeljnov, lesnikov, suhe fige in podobno.
Vsi te bodo obkrozali in ti zavidali.
Ce imas rad jajcni sodo,si ga veckrat privosci.Jaz ga nimam rada,zato sem nanj skoraj pozabila!

Glej,ta jedilnik je bil napisan malo hudomusno.Vem,kaj pomeni kuhati in upam,da zivis doma in ti bo mama vse to pripravila.Marsikaj naredis lahko tudi sam.
Dragi Muc,upam,da bos dosegel svoje in uzivaj v vseh dobrotah,ki so ti na voljo.Na krepljenje misic pa ne pozabi. Lep pozdrav Babi

Muc, ne vem, če je kaki poseben recept. Po mojem bo še najbolj pomagalo, ko boš k svojim 18 letom dodal še enkrat toliko. Zato jaz na tvojem mestu niti ne bi pretiravala s hrano. Jej toliko, kolikor ti tekne, ukvarjaj se s kakim športom, in to je to.

Lahko si pa tu in tam privoščiš jajčno peno. Rumenjak in žlico sladkorja v prahu močno speniš, priliješ skodelico (1,5 dl) vročega mleka, po želji lahko dodaš malo medu ali žličko ruma ali malo vaniljevaga sladkorja ali čokolade… To se je včasih dajalo bolnikom za okrevanje in neješčim otrokom, ker je prava energijska bomba. Nikar pa pretiravat; največ eno porcijo na dan, pa še to mogoče ne čisto vsak dan.

Živjo!
Sprašuješ koliko je 3200kcal. Poglej v kakšno kuharsko knjigo-mislim, da je v prav vsaki knjigi tabela kaloričnih vrednosti kjer so navedene kcal za 100g živila.
Drugače pa so te tabele tudi na internetu. Jaz sem jo dobila na vendar nisem prepričana, če ta link še deluje.

Drugače pa jajčna pena (kot sta omenili Babi in Jožica) zares pomaga.

Ja… 🙂 To sva očitno pisali istočasno…

Ja res hvala za vse odgovore.

No kaj lahko recem glede prenajedanja, ki ste mi ga med drugim tut svetovali. Hm delno pomaga. V enem tednu sem sel gor za 1 kg.

Samo kako sem se prenajedal je pa druga pesem.
Sedaj so bile seveda počitnice, in sli smo na hrvasko, tm pa kot veste, zajtrk, vecerja SAMOPOSTREZNA. Torej kaj mi je preostalo drugega, kakor da preverim teorijo.
Jedu sem, ma dvakrat pa pol od normalnega. No pa sej veste, kako je če greste v kako dobro gostilno jest, pa se res s tistim kosilom nabasete da kar poka, al pa ne.

No za zajtrk sem pac jedu peceno slanino, ogromno, trdo kuhan jajc, kruh zraven obojga, jogurt Furtisima, ki je mimogrede ful dobr, ma 5 % mascobe pa se mal pa se kake sladice pol povrhu, pa se kaj, kar so mel pac tist dan ponavad kake marmelade pa putr.

Za kosilo pac kosilo, ce veste, kako zgleda kosilo v restavracijah? Pomnožite, k sem su dvakrat iskat, kake zrezke, kromir, rezanci,.. Potem solata, sladica, kompot 2x, sladoled 2x.

Potem pa se vecerja podobno kakor kosilo, sam da so bile mal drugacne stvari, drugac pa zelo podobno.
Pa se umes sem kake piskote jedu,…

Umes smo hodil na sprehode,…
Pocival valda,…

No in kaj je bil rezultat tega zredil sem se za celo kilo. :/ No ja bols kakor nic, sam glede na to koliko sem pojedu, res ne vem kam je sla hrana.
Verjetno moje telo pobere samo tolk snovi kolikor jih pac potrebuje, ne vem cist tocno, sam kakor vidm, drugac kakor da nabiram misicno maso mi ne bo ratal. No je pa bil svojevrsten poiskus.

No pa lep pozdrav in se enkrat hvala za odgovore, se pa se vedno priporocam. 🙂

Muc

Ja, Frutisima jogurti so res okusni. Jaz sem jih zelo rada kupovala za otroke v Mercatorju.
Muc, zdaj pa mišice nabirat :o)
Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close