Kako preživeti, če ne spiš cele noči?
Prosim za nasvet, kako naj preživim, če pa ne spim cele noči? Spat grem okrog polnoči, ponavadi je ura 2 zjutraj, ko zadremljem, nato vstanem, vstanem ob treh, ob štirih, ob petih, ob šestih sem nato pokonci. Hodim na stranišče, vmes si segrejem mleko z medom, potem grem spat, pa ne morem zaspat in to iz dneva v dan. Včasih se mi zdi, da se mi bo zmešalo zaradi tega.
Je pa moj problem bolj fizične kot psihične narave. Že dolgo me martra prehlad, grlo imam čisto suho, težko diham, nič mi ne pomaga. Kaj naj? Čez dan sem kot cunja.
Hvala za kakšen pameten nasvet.
Aja, naravni pripomočki za prehlad mi ne pomagajo, na zdravila pa imam alergijo…
Večliko svežega zraka in finzične aktivnosti boš sigurno spala boljše čeprav ni nujno da v normalni količini. Sama imam še vedno težave s spanjem pa odkar se držim tega nasveta je veliko bolje. Spim kako uro dlje kot prej kar je še vedno max 5 ur ampak je spanec boljši in posledično je boljše tudi moje počutje.
Mogoče komu res paše pred spanjem, ampak meni in velikim sploh ne. Sprehod ja, fizična aktivnost ja, ampak vsaj 2-3 ure pred spanjem.
Za prehlad pa žajbelj, žajbelj in žajbelj, v vseh možnih oblikah, čaj, med, pastile, vse kar najdeš. Ogromno čaja, ampak skoncentriraj ga v dopoldanskih in popoldanskih urah, da ga do polnoči izločiš in ne hodiš ponoči 100x lulat.
Umiritev pred spanjem, se pravi nobenih aktivnosti, dve uri lepo nekaj umirjenega in dolgočasnega počni. Lahko si pripraviš metin čaj, tolo mleko ali kak drug topel napitek pred spanjem, pa spet ne spit pol litra, probaj z 1-2 dcl.
Očitno bo šlo mimo prej ali slej, ker gre za prehladne posledice. Poskusi spati čez dn, telo si mora spočiti, da se lahko pozdravi.
Pozabi na zajbelj, saj je prehlad posledica preutrujenosti, izmucenosti telesa zaradi tvoje hude neprespanosti, zato potrebujes Sanval, zato da bos spala vso noc 8 ur nepretrgoma in bo tvoje telo spocito! Ko bos ti spocita, ne bo nobenega nahoda niti stiskanja v prsnem kosu, poskusi! Reci osebnemu zdranviku, naj ti to predpise in jemlji vsaj 1 teden in bos kot rozica, cisto bos spremenila pogled na svet, mocna bos, normalna in pri pameti!
… sem imela podobne težave. Cele dneve utrujena, pa nisem mogla prav spati ne podnevi ne ponoči.
Popolnoma sem ukinila vse sladkarije (pojedla sem veliko čokolade) in kavo.
Nekaj dni nisem opazila sprememb, nato pa sem začela spati. Spim 7-8 ur dnevno. Če se kdaj ponoči zbudim (grem na WC), potem hitro zaspim nazaj, včasih pa nisem spala po dve uri ponoči, ostalo pa bolj slabo kot ne.
Priporočam zgoraj omenjeno, ne samo zaradi spanja, ampak še zaradi vrste drugih razlogov.
lp
Vse, kar so že drugi predlagali in pa mogoče kaj za čitat ali pa poslušat (bolj monotonega, umirjenega, lahko na slušalke), v najslabšem primeru kak dolgčas na TV. Po drugi strani pa, meni včasih uspe zaspat tudi s čim živahnim/agresivnim. 🙂
Mogoče za poskusit tudi hitra/krajša, lažja telovadba ali joga prav pred spanjem, da se prav malce utrudiš. Nekaj ur prej ali čez dan pa lahko tudi kakšno meditacijo.
Srečno in sporoči kaj, kako ti gre 🙂
Slišal sem, da se nekateri priporočijo kakšnemu svetniku, če so Katoličani, Hindujci pa kakšnemu bogecu. Verjetno bo kakšen mon-ovec poznal primernega svetnika, kateremu se lahko priporočiš. Potem greš na romanje ali neki, pa že lažje spiš. Sicer pa poskusi spremeniti temperaturo prostora, mnogim to pomaga. Ali pa baldrijan.
Spat hodiš prepozno, spanje pred polnočjo je zdravilno. Pojdi spat vsak dan ob isti uri, najbolje ob 22ih. V spalnici ne imej tvja, spalnica naj bo samo za spanje. Prostor naj bo prezračen in hladen. Suho grlo je znak da imaš suh in verjetno pretopel zrak in da dihaš skozi usta. Normalno je, da tako ne moreš spati. Očitno je nespečnost prehodnega značaja. Slišala sem tudi, da pomaga pred spanjem zaužiti magnezij in kalcij.
Mislim, da migam še preveč. Opažam, da ko sem preveč utrujena, je še slabše. Opravljam gospodinjska dela, fizično delam, telovadim, tudi hodim in povrh vsega nimam 30 kilogramov preveč. Nisem manekenka, sem pa pri svojih letih čisto normalna ženska (letos bom 60). V sobi nimam nobene navlake, ne TV-ja, ne računalnika, soba je velika, zračna in mrzla. Imam radiator, ki pa ni skoraj nikoli prižgan.
Forum je zaprt za komentiranje.