Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako preprečiti

Kako preprečiti

Sodelavci zbolevajo en za drugim od petka. Grlo, nos, vročina 38.5, kaj lahko naredim, vzamem da ne zbolim še jaz? Lekadol?  Šnops? Čaj z ingverjem?

Fino prezračevanje pisarno ko prideš, naredi prepih.

Lekadol za preventivo odsvetujem.

V lekarni vzami iz bele jelke Enduranza tablete, ingverjeve čaj in dodaj med ko se čaj shladi na vsaj 38°C.

Čimveč zunaj na soncu in čim manj po trgovinah

Jaz sem si nabavila ozonator. Doma z njim razkužujem prostore, če začutim, da me v grlu začne pečt si tudi grlo na kratko s cevko razkužim in kar dobro pomaga, da ne gre naprej. Drugače pa sedaj jeseni vitamin D, C in cink.

Nosi masko, dobro prezračevanje, redno umivanje rok, vzdrževanje distance do sodelavcev.

Pojdi drva cepat, da se dobro preznojis

.https://youtube.com/shorts/WZdg2Ee-79U?si=bXcdOBuF-NyM8xED

Nikakor, če ne bildaš svojega duha.

Ne bodi hipohonder in mehkužec in s tem boš najbolj preprečila. Če so vsi sodelavci mehkužci, ne rabiš bit še ti.

Aspirin plus C. Dva dni pa boš

ok

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2599, 17.09.2025 ob 07:56

Jaz sem si nabavila ozonator. Doma z njim razkužujem prostore, če začutim, da me v grlu začne pečt si tudi grlo na kratko s cevko razkužim in kar dobro pomaga, da ne gre naprej. Drugače pa sedaj jeseni vitamin D, C in cink.

OZON je zelo nevaren za dihala, tako da prosim ne priporočaj takšnih neumnosti. Lahko pri vdihu močno poškoduje pljučne celice alveole. Tudi ko v peostor spuščate ozon morate biti previdni, po tem ko končate še dve uri ne smete v ta prostor, da se ozon razgradi v kisik- NE SE HECAT S TEM

Odgovor na objavo uporabnika
ZDRAVILEC0, 17.09.2025 ob 09:05

OZON je zelo nevaren za dihala, tako da prosim ne priporočaj takšnih neumnosti. Lahko pri vdihu močno poškoduje pljučne celice alveole. Tudi ko v peostor spuščate ozon morate biti previdni, po tem ko končate še dve uri ne smete v ta prostor, da se ozon razgradi v kisik- NE SE HECAT S TEM

sicer pa kaj sploh razkužuješ, saj virusi ne povzročajo bolezni. Zdaj ljudje obolevajo, ker je padla temperatura, ljudje pa še kar hodijo poletno oblečeni. Če imaš v zimskem času 20-22 stopinj v stanovanju ne hodiš v kratkih hlačah, zato je potrebno sedaj tudi obleči dolge hlače, nogavice in dolge rokave, kar je samo po sebi razumljivo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close