Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako prelisiči sintetični mrna imunski sistem?

Kako prelisiči sintetični mrna imunski sistem?

Razumem kako deluje mrna cepivo, vsaj v osnovi. Vbrizgajo ti ta mrna in ta potuje v celico, kjer potem začne proizvajati smrtonosene spike proteine. Samo kako to, da imunski sistem ne zavrne ta sintetični mrna?! To je tujek za telo!!!

Odgovor na objavo uporabnika
Bela ovca opazovalka, 29.12.2021 ob 17:11

Razumem kako deluje mrna cepivo, vsaj v osnovi. Vbrizgajo ti ta mrna in ta potuje v celico, kjer potem začne proizvajati smrtonosene spike proteine. Samo kako to, da imunski sistem ne zavrne ta sintetični mrna?! To je tujek za telo!!!

Ni ravno tujek da bi imunski sistem reagiral. Naše celice vsako stotinko sekunde proizvedejo mrna molekule oz. jih prepišejo iz naše dna. Je pač majhna molekula ki točno ve kam more it. Mora se takoj vezat na ribosome in trna da proizvede protein saj je zelo nestabilna molekula ki se razgradi v minuti.

Seveda je tujek, ker je sintetična zadeva. Mora obstajat nek mehanizem, da imunski sistem prelisiči.

Bela ovca opazovalka, 29.12.2021 ob 18:04

Seveda je tujek, ker je sintetična zadeva. Mora obstajat nek mehanizem, da imunski sistem prelisiči.

Ja in če je sintetična snov? Naše telo se dnevno srečuje z molekulami takšnimi in drugačnimi, naš imunski sistem ne reagira pri čisto vsaki stvari. mRna je molekula ki je prisotna v vsaki naši celici. V bistvu jih je več in vsaka drugačna. Pri cepivu pač gre za drugačno zaporedje ribonukleotidov. Protein pa je tujek ki ga naš imunski sistem prepozna in tako tvori protitelesa.

Hmmm, OK. A zakaj pa naj bi bila kljukasta beljakovina (spike protein) po tvoje smrtonosna? Beljakovina?

rok-1, 29.12.2021 ob 18:21

Hmmm, OK. A zakaj pa naj bi bila kljukasta beljakovina (spike protein) po tvoje smrtonosna? Beljakovina?

Ta protein ni smrtonosen če je neodvisen od samega virusa. Ta protein je kriv za to da se virus tako učinkovito veže na naše celice in posledično bolj kužen, prenosljiv in epidemičen

To je ista oseba, ki stalno blede o tem, da se virus ne more razmnoževati, ker ni živ. Isto pomanjkanje logike.

Ni smortnonosen ampak je toksičen. Povzroča miokarditis med drugim.

Bela ovca opazovalka, 29.12.2021 ob 19:38

Ni smortnonosen ampak je toksičen. Povzroča miokarditis med drugim.

Torej je virus zelo nevaren ne?

Glavne so  t.i.”ubijalske” T celice oziroma variacija limfocitov – če so te močne in uspešne v tvojem telesu, potem bodo opravile tudi s temi cepivi. Ampak tega ne moreš vedet.

.https://www.google.com/search?q=t+cells+in+coronavirus&client=firefox-b-e&biw=1920&bih=952&sxsrf=AOaemvI2oXcAygmnezrNPbVZECsOVamSmg%3A1640809489771&ei=EcTMYbyFLonk7_UPsvyCKA&oq=T+cells+in+coronavirus&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIECAAQHjIGCAAQBRAeMgYIABAIEB4yBggAEAgQHjIGCAAQCBAeMgYIABAIEB4yBggAEAgQHjIGCAAQCBAeSgQIQRgBSgQIRhgAUOYGWJwIYIQYaAFwAHgAgAFyiAHeAZIBAzAuMpgBAKABAcABAQ&sclient=gws-wiz

T celice so ključne, 29.12.2021 ob 21:25

Glavne so  t.i.”ubijalske” T celice oziroma variacija limfocitov – če so te močne in uspešne v tvojem telesu, potem bodo opravile tudi s temi cepivi. Ampak tega ne moreš vedet.

.https://www.google.com/search?q=t+cells+in+coronavirus&client=firefox-b-e&biw=1920&bih=952&sxsrf=AOaemvI2oXcAygmnezrNPbVZECsOVamSmg%3A1640809489771&ei=EcTMYbyFLonk7_UPsvyCKA&oq=T+cells+in+coronavirus&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIECAAQHjIGCAAQBRAeMgYIABAIEB4yBggAEAgQHjIGCAAQCBAeMgYIABAIEB4yBggAEAgQHjIGCAAQCBAeSgQIQRgBSgQIRhgAUOYGWJwIYIQYaAFwAHgAgAFyiAHeAZIBAzAuMpgBAKABAcABAQ&sclient=gws-wiz

in tole je zanimivo:

.https://www.theguardian.com/world/2021/nov/10/people-exposed-to-covid-yet-not-falling-ill-may-have-immune-memory-finds-study

Kake bereš….. Malo sem mislil pridet sem pojamrat o tem, da je Janša na tv lahko tam z novinarjem brez maske, pa potem tle berem te samoizume o anatomiji in me vse mine.

addaadda, 29.12.2021 ob 21:41

Kake bereš….. Malo sem mislil pridet sem pojamrat o tem, da je Janša na tv lahko tam z novinarjem brez maske, pa potem tle berem te samoizume o anatomiji in me vse mine.

ne onaniramo vsi na g. Janšo, tako kot ti. Pri nas šteje poštena znanost in poštena stroka v teh časih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close