kako prekriti sive lase
Približujem se 40. letu in sem kar siva. Ne bi rada barvala las, včasih dam na lase peno, ki pa ne prekrije sivih las. Pa tudi na blazini pušča barvo. Kaj svetujete? Je kakšen preliv ali kaj takšnega, da še to ne bi bila prava barva, pa da bi si lahko sama delala? Hvala vsem, ker se ne spoznam ravno na te zadeve.
Če imaš temne lase, je primerna naravna barva kana. Nisem testirala ampak po tem kar sem videla je super. Pena pa pušča mastne in zlepljene lase. Prelivi so pa itak samo za to, da vidiš katera barva bi ti odgovarjala. Če imaš svetle lase, ne vidim druge rešitve kot v barvi…. Četudi se boš barvala na temno, lasem ne bo nekaj pretirano škodilo. A ti vseeno svetujem, da pojdi k frizerju, ne barvaj se doma, ker so večinoma barve v prosti prodaji sranje.
Lp.
Edina opcija je kana (kar meni ne ustreza, ker ima zelo dolge lase in se sama z nanosom nisem znašla, pa tudi rezultat mi ni bil najbolj všeč), ali pa kkašni domači “prelivi”, če bi se ti jih dalo delat. Npr. za temne lase, je odlična neka zadeva iz orehovih lupin, temna, totalno obstojan, čisto naravna. Jaz sem konkretno osivela že pred 30 letom, zares se barvati nisem hotela, zato deset let in več uporabljam take barve/prelive, ki so obstojne kao le 4-6 tednov (saj potem ej tako ali tako že zaradi narstka potrebno barvanje), so manj agresivne, ni vsebnosti amonijaka, las, kot vidim, mi ne poškodujejo. Pustim pa skoraj eno uro na laseh (namesto 20 minut), ker sicer je učinek preslab. Npr. Movida, Casting. barvam sama, vedno vse lase hkrati.
če te skrbi barva ker kao ni naravna so tvoje skrbi odveč, ker danes so barve že zelo kvalitetne, na naravnih osnovah, ampak žal ne tiste v trgovinah, ampak profesionalne pri frizerju.
tudi naravno kano boš dobila zelo težko, s tem da moraš vedeti, da kana siv las pobarva povsem drugače kot obarvanega, ker je struktura sivega lasa čist drugačna, potem pa ti tisti lasje, ki so v osnovi sivi in jih kana obarva zelo na svetlo (sploh pri temnolaskah) štrlijo ven … nič lepo, sem sprobala in odnehala.
jaz grem na 2 meseca k frizerki, me pobarva na svetlo z barvo na jogurtovi osnovi, zraven imam pa včasih še bronaste in svetle pramene … moji lasje so v osnovi temni, zato tudi osnovna barva ni blond, pač pa primerna moji naravni barvi … skratka … po nekaj letih testiranja sem ugotovila da kljub temu da so mi svetli lasje res aut, je to najboljši način da prekrijem sive.
sicer je barva ampak je the best…moji mami kupujem in sicer od schwarkopfa ..nanaša se kot pena…že to je rpednost in ne teče vse naokoli po obrazu…in je edina barva ki ji prekrije čisto ves narastek ..sprobala je že ogromno barv…kljub natančnemu nanašanju…ampak tale pa zmaga….je pa v obliki shakerja 🙂 mami ima črno.skratka priporočam cena cc:6 eur
Forum je zaprt za komentiranje.