kako preko meje v albanijo?
Lep pozdrav!
S prijateljico se v prihodnjih dneh odpravljava na potep po Balkanu. Iz Maribora se bova z vlakom odpravili najprej do Sarajeva, nato do MOstarja, Dubrovnika, preko SČG….in od tam bi nekako radi prišli do Albanije ( Skadar, Tirana, Drač ), od koder bi se (po možnosti preko morja) vrnili ponovno v Slo , oziroma na Hrvaško.
Vendar pa je baje problem, še posebej, če ne potuješ s svojim prevoznim sredstvom, saj preko meje ( Skadar naj bi bila edina odprta meja iz SČG ?) naj ne bi vozil noben avtobus, kaj šele železnica. Zanima me, ali ima kdo kake izkušnje? Ali bi se morda dalo priti preko meje s katero izmed turističnih ladjic, ki prevažajo turiste na enodnevne izlete iz črnogorske strani Skadarja v Albanijo? In katero pot svetujete iz Drača nazaj? Ali vozi trajekt do Trsta???
Torej moje vprašanja (za vse tiste, ki ste morda že obiskali Albanijo), kakšna je najlažja pot iz Podgorica do Tirane…in nato nazaj v Slovenijo. Tudi vsakršen drug nasvet/izkušnja bo dobrodošla, vendar prosim za čimprejšnje odgovore, saj odpotujeva že čez 2 dni…
Hojla, jaz sem bila v Albaniji lani, vendar z avtom, zato ti ne morem kaj dosti pomagati. Šla sem preko Črne gore po južni strani Skadarskega jezera, na srečo, kajti na severni strani so baje ful grozne ceste in potem do Drača in od Drača do Tirane in dalje proti Makedoniji (Ohrid). Ceste so bile res vredu, cene zelo zelo sprejemljive (npr. hamburgerji, hot dogi vse tedanjih 200 SIT). Edino na meji sva s fantom morala plačati vstopno takso (10 eurov na osebo), pa ne vem točno, ali je bila zaradi avta ali kaj drugo (nihče na meji ni govoril ne nemško ne angleško), potem pa spet ob izstopu (takrat vsega skupaj 5 eurov). Če želita poceni spati, vama v Draču priporočam hotel FLORIDA, midva sva za 3 nočitve z zajtrkom plačala nekje 30 eurov in to na višku sezone. Edini problem je bil jezik, ker nihče v hotelu ni govoril niti ang niti nem, pa smo se vseeno nekako vse uspeli zmeniti. Plaža v Draču je vredu, ljudje zelo prijazni, počutila sem se zelo varno, ko vidijo, da si turist, te zelo radi ogovorijo, tudi če ne znajo jezika, vendar niso nadležni. Iz Albanije nimam nobene negativne izkušnje in bom zagotovo tja še kdaj šla.
Aja, iz ČG je bilo organiziranih kar nekaj enodnevnih izletov z ladjico v Drač,tako da najbrž ne bi bil problem tako priti tja.
Lepo se imejta.
Prečekiraj tole
http://forum.virtualtourist.com/discussion-345213-1-1-Travel-0-0-Albania-discussion.html
Imaš bus iz Ulcinja v Skadar.
Forum je zaprt za komentiranje.