Kako praznujejo rojstni dan 12-letniki?
Sin ima zdaj 12 let. Ko so bili manjši, so praznovali doma, lani so šli v kino, letos pa nimamo nobene ideje, kaj bi, pa da ob tem ne bankrotiramo. Doma je že nekoliko brez veze pri dvanajstih, malo smo imeli v mislih bowling, pa če vzameš neko akcijo s pico in pijačo, je že 50 evrov – pa še to je samo za 5 otrok, torej poleg sebe lahko povabi še 4, povabil bi pa še nekaj fantov zraven. Ampak 100 evrov za 2 uri se mi zdi pa občutno preveč. Todo če jih gre ene 7 nekam na pico, ne bo dosti drugače. Ne vem, prosim, če imate kako zanimivo idejo, kaj bi lahko počeli ali kam šli, pa da ni tako zelo drago. Hvala.
Do 15 leta so vsi trije vabili sovrstnike domov. Če je bilo lepo vreme so bili zunaj, pa seveda tudi notri, po sobah, po skupinicah – v povprečju 10 povabljenih.
Niti slučajno nisem za take oblike praznovanja kot opisuješ in za katere vem da so praksa danes.
Tudi če imaš majhno stanovanje/hišo, se da zrihtat, da se imajo fajn. Saj ni treba skrbet da se mora skoz’ nekaj dogajat’. Pustiš jih čist’ pri miru, pa se malo umakneš v drug prostor, pa pristopiš samo če je potrebno.
Lahko pa tudi nehate s praznovanji, pa bo rešen problem. Saj nekdo in enkrat se mora nehat.
Pri nas je (hči jih ima 17) še vedno aktualno kino. Pa december se mi tudi sicer zdi izredno bogat z novimi filmi. Sedaj prihaja Hobit, pa Ledena doba 4, pa Madagaskar 3….Otroci se nasmejijo, nauživajo tiste dve uri in to je to.
Lahko pa tudi pripraviš doma naprimer ‘ le’ torto in vročo čokolado, in tudi pač uživajo dve, tri urce pri vas doma, poklepetajo, se igrajo kakšne družabne igre, monopoly, ali pa si skupaj ogledajo kak film doma pri vas….Ne razumem, zakaj bi moralo biti vse tako bogato, nobl, modno, eksplozivno, ekskluzivno…..
Tudi skromno praznovanje je čisto okej, s klasičnim sendvičem in sokom, lahko pa organizirate (več staršev skupaj) tudi pohod z baklami po kakšnem okoljskem parku, ali pa odidete vsi na sankanje kod v bližini v kakšn znan kraj, kjer je dovolj snega in bi se otroc ‘znoreli’. S sabo v termosko vzameš vroč čaj in nekaj piškotov.
Ta mladim je treba pojasnit da je fora praznovanja, to, da delijo občutke praznovanja z nekom, ne pa da je to vse zavito v zlat celofan in bleščice in da moraš zraven dat pol plače….
A mi lahko priporočite kak film, ki bi ga ti otroci gledali doma. Mora pa biti tak, da ga še niso videli. Se da kak tak čim novejši film kupiti? Si kaj posebnega sposoditi v videoteki? Dol z neta se verjetno ne sname še česa čisto novega? Ali pa komu pride na misel kak res top film za najstnike, ki pa je že toliko star, da so bili oni še premajhni, da bi ga poznali. Lepo prosim za kako idejo. Hvala.
Ko smo bili mi n12, 13 stari, se starši niso obremenjevali, kaj bomo MI počeli na rojstnem dnevu. Kaj bomo počeli, da se bomo zabavali, je bila stvar naše domišljije in navdiha. mami je pripravila torto, sendviče, potem je bil pa naš problem, če smo se dolgočasilia ali imeli fajn.
Mislim, da se bodo znašli, če jim prepustiš.
Naj si sin izbere film? Menda bo že toliko poskrbel za to, če bi mu to bilo všeč, da povabi prijatelje domov gledat film. Lahko si v knjižnici izposodi precej filmov,kot vem jih je ogromno na voljo in so tudi novejših datumov. Kakršnakoli komedija, risanka, morda kak avanturistični… moja hči ima najraje razne Harry Potterje, Gospodarje prstanov, Pirate s Karibov, Madagaskarje, Ledene dobe, pa tudi klasične Disney risanke…..skratka……..
Pripravi jim kako fajn torto in toplo čokolado zraven, prepričana sem da bodo uživali….včasih je povsem dovolj ena malenkost, fajn vzdušje, dobra volja… ni treba spraznit pol denarnice…
Forum je zaprt za komentiranje.