Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako pozdraviti zanohtnico?

kako pozdraviti zanohtnico?

ima kdo kak predlog? tretji teden se mi že gnoji in imam otečeno, boli ne več toliko kot prej, le na dotik, ampak ne gre in ne gre stran

Prst namakati v vrelo vodo. To je recept moževe babice. On ga je ravno prakticiral prejšnji teden in pravi, da je bolje.

Bivacyn sprey.

Se mi zdi,da pomaga tudi ihtiolovo mazilo.
lp

Na roki ali na nogi?

Da nisi zamenjala zanohtnice z vraščenim nohtom?

Pametno je iti tudi k zdravniku in to čimprej. Eden slej ko prej odneha, če ne prst, pa zanohtnica.

Če je prst že malo moder ali črn in zaudarja, se pa ne mudi več tako zelo.

Tako je – odpri pipo in primi prst, da ne čutiš takoj bolečine (zaradi vroče vode) – prst imej pod vročo vodo kolikor dolgo moreš. Če ne odstaviš in ponoviš vajo. Res pomaga.

Tople kamilice,pa hitro pomaga.Vraščen noht-pediker.

na roki, ni vraščen, gnoji se bolj na zgornjem delu

hvala vsem, bom poskusila še kaj od teh predlogov

Če se že toliko časa gnoji bo najbrž treba kar do kirurga, da naredi manjšo operacijo. Sliši se grozno, ampak je potem hitro dobro. Bistveno hitreje, kot packanje še nekaj tednov.

Men se na nogi dela že krasta… boli ko svin** .. Skos mi gnoj teče ven.
Nevem kaj naj naredim =(

Zdravo!!

Imel sem že poseg zaradi zanohtnice in če se bo dalo jo bom zdaj nekako pozdravil doma, ker poseg je bil res grozen (5x injekcija in nato še 2 dni bolečin za umret) in 2 tedna mirovanja.

LP!!

Priporočam zdravljenje preko zdravnika z antibiotikom in mažo. npr hikoncil kapsule v skrajni sili klimacin-penicilinski antibiotik in mazilo garamicin pomagamo pa si še z izpiranje prsta z vodo dobamo ščep hipermangana.Upam da bo pomagalo jaz to ravno preizkušam v nadaljevanju če ne pomaga nam zdravnik z manjšim zarezom spusti gnoj ven , in tako olajša zdravljenje…

zdravljenje je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uspelo po enem tednu sem kot nov , zanohtnica se je uspešno pozdravila , to želim vsem ki se z tem problemom srečajo v življenju pa čeprav prvič
srečno vse za zdravje …

zdravo!

moj ati je dobil zanohtnico. že tedna ga boli. pedvčerejšnjim je odšel k zdravniku. predpisala mu je tablete, na vsakih 6 ur 1 tableto. rekla je, da bo pomagalo, vendar ga zdaj boli še bolj. PROSIM; POMAGAJTE!!!

Pozdravljeni
moj 9 mesecni sin ima okoli nohta na roki zelo rdeče in gonjo. Ali je to zanohtnica? Kako mu naj pomagam? Ali moram nujno k zdravniku?
Najlepša hvala za odgovor.
Polona

To, z zanohtnico se mi dogaja že kar nekaj časa. Zdravim se sama, običajno z naravno glino iz lekarne. Vsaj 3x na dan si noht namažem z glino in ga povijem. Rezultat je kmalu, vendar je res potrebno paziti pri naslednjem striženju nohtov. Ne želim delati reklamo za glino, vendar ima vsestranske pozitivne učinke. Pomislek – bolna žival v naravi poišče blato, da si olajša bolečine, pitje razredčene gline z vodo razstruplja telo in pomaga pri zdravljenju. Nekoč sem si pozdravila ognojek na očesu, zdravnikovo mazilo ni pomagalo, odločila sem se za glino. Res, da je trajalo dober teden, vendar se je splačalo. Upam, da sem vsaj malo pomagala pri zdravljenju. Želim vam veliko zdravja in pozitivne energije.

Kako dolgo je potrebno čakati na učinek gline(Imam jo iz Sitika). Po enem tednu ni še nič sprememb. Bojim se za hčerkin prstek. Ali so kakšni znaki, ko se ne sme več čakati? Gnoja sicer ni videti le prstek je okoli nohta otekel in rdeč.

Meni se včasih naredi zanohtnica na palcu na roki. Hitro pomaga, če prst držim pod vročo vodo, tako vročo,  da še zdržim in se ne opečem. Zanohtnico sem pozdravila v 2 dneh.

V lekarno po jod

Tako je. Gnoj čimbolj iztisniti, z jodom obilo očistiti potem pa gazica pa poviti z samolepilnim povojem, da tekom dne pride do rane čim manj bakterij.. pa 2x na dan jod in poviti z povojem.. jod dela čudeže.. tudi 5% perokdid za izpiranje ran je odličen, samo malo bolj peče

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close