Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Kako povezati 2 računalnika preko routerja

Kako povezati 2 računalnika preko routerja

Torej: Imam 2 računalnika in router. Nikakor mi ne uspe povezava,da bi lahko na drugem tudi vzpostavila zvezo z internetom.
1.računalnik je že povezan na internet. Imam Win xp professional
2.računalnik notesnik pa bi rada prav tako povezala v mrežo z prvim. Da bi lahko imela ”shared files” in povezavo na internet. Op.sistem je win XP home.
A mi lahko kakšna dobra duša napiše tako po korakih kaj je treba narediti.

Najlepša hvala…

Na WAN povezavo od routerja priklopis kabel iz modema. Potem pa na LAN1 priklopiš prvi računalnik, na LAN2 pa drugi računalnik in bi moralo delati.

ja pa ruter je treba nastavit ane 🙂 če nisi vešča o teh zadevah , reci kakemu znancu , ki to obvlada ,ali pa dobro preberi navodila za ruter , lahko me kontaktiras tudi na mail

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Ponavadi je vse nastavljeno na avtomatiko in če nima statičnega IP-ja skorda ne bo potrebno kaj konfigurirati na routerju, tako da samo priklopi in bi moralo delati. Razen forwardanje portov in podobne stvari…

Če se pri ponudniku ne prijaviš z userjem in geslom, potem se verjetno preko številke mrežne kartice. Potem moraš v router skopirati Mac adresso računalnika, da se router logira kot računalnik.
(Funkcija clone MAC)

Pa en lep dan želim, Joan

Od kdaj pa routerja ni potrebno konfigurirati? Ne lomi ga!

Zakaj tako komplicirata. Ma kakšno kopiranje MAC naslova? Providerju dol visi jo MAC naslovi naprav…
Tajfun: Klik na ‘Get an IP address automatically (DHCP)’ tebi pomeni neka huda konfiguracija, ki je ponavadi v nastavitvah routerja že oblkjukana? Ne lomi ga ti.

V Sloveniji ima večina internet providerjev svojo mrežo na osnovi Etherneta in tam routerja ni potrebno ne vem kako nastavljati (razen če imaš statiko). Konfiguracija pride predvsem v primeru, da ima punca ADSL dostop, tam je pa res potrebno nastaviti PPPoe.

ena: Kdo ti je provider interneta in kateri router imaš?

nimam imena, ta pameten odneha. Če bi bilo tako enostavno, ena ne bi zastavila vprašanja. Začetniku se sila redko posreči, da prek routerja v hipu vzpostavi povezavo neta in omrežja na več računalnikih (ti si seveda izjema). Kar veselo nadaljuj s svojim modrovanjem.

Tajfun: Od kod ti to, da sem jaz začetnik? Jaz delam konfiguracije takih naprav na strani ISP-ja, ko jih ti še na sliki nisi videl… 🙂 Pa dobro… Punca je čisto nekaj drugega vprašala…

nimam imena ce nebi bil zacetnik v narekovajih , nebi taka res klatil . ce imas Adsl to ni kar tko enostavno , je pa tudi res odvisno od ruterja do ruterja ,kot jr rekel predhodnik moras not vpisat uporabnisko in geslo , pa pridet moras na ruter , kar za zacetnika tut ni kar tako … se pa da vsega naučiti , samo res moras vsaj enkrat videti , no nekdo ti mora pokazati ce pa tega nedelas pogosto tudi to pozabiš

Lep dan vam zelim :

bay Medi _________________________________________________________ Naj vam znotraj vedno sije sonce, ne glede kakšno vreme je zunaj... Prijatelj je človek, ki ve vse o tebi, in te še vedno ima rad.” Elbert Hubbard

Medi: Posiljuješ moje besede…

Še brati ne znaš dobro noname. Kje pa sem zapisal, da si začetnik? Sicer pa: lastna hvala, cena mala.

Še nobene nisem posilil , vsaka da sama :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close