Kako povezati 2 računalnika preko routerja
Torej: Imam 2 računalnika in router. Nikakor mi ne uspe povezava,da bi lahko na drugem tudi vzpostavila zvezo z internetom.
1.računalnik je že povezan na internet. Imam Win xp professional
2.računalnik notesnik pa bi rada prav tako povezala v mrežo z prvim. Da bi lahko imela ”shared files” in povezavo na internet. Op.sistem je win XP home.
A mi lahko kakšna dobra duša napiše tako po korakih kaj je treba narediti.
Najlepša hvala…
ja pa ruter je treba nastavit ane 🙂 če nisi vešča o teh zadevah , reci kakemu znancu , ki to obvlada ,ali pa dobro preberi navodila za ruter , lahko me kontaktiras tudi na mail
Zakaj tako komplicirata. Ma kakšno kopiranje MAC naslova? Providerju dol visi jo MAC naslovi naprav…
Tajfun: Klik na ‘Get an IP address automatically (DHCP)’ tebi pomeni neka huda konfiguracija, ki je ponavadi v nastavitvah routerja že oblkjukana? Ne lomi ga ti.
V Sloveniji ima večina internet providerjev svojo mrežo na osnovi Etherneta in tam routerja ni potrebno ne vem kako nastavljati (razen če imaš statiko). Konfiguracija pride predvsem v primeru, da ima punca ADSL dostop, tam je pa res potrebno nastaviti PPPoe.
ena: Kdo ti je provider interneta in kateri router imaš?
nimam imena ce nebi bil zacetnik v narekovajih , nebi taka res klatil . ce imas Adsl to ni kar tko enostavno , je pa tudi res odvisno od ruterja do ruterja ,kot jr rekel predhodnik moras not vpisat uporabnisko in geslo , pa pridet moras na ruter , kar za zacetnika tut ni kar tako … se pa da vsega naučiti , samo res moras vsaj enkrat videti , no nekdo ti mora pokazati ce pa tega nedelas pogosto tudi to pozabiš
Lep dan vam zelim :
Forum je zaprt za komentiranje.