Kako postati ena izmed oseb, ki vedno uživajo življenje
Sama sem ogromno krat sproščena, imam super dneve, vendar me včasih ganejo ne pomembne stvari in premišljujem (npr. zdaj imam menstruacijo in overthinkam), drugače ne toliko. Kako lahko bolj uživam življenje? Nimam tesnobe, samo v krču sem. Čudno je. Vzgled mi je Sarrah Knauss, ki je bila zelo mirna v vseh situacijah. Je kdo takšen tukaj?
Te Sare ne poznam in ne vem kaksna je.
Ne vem niti to, kaj je zate uzivanje zivljenja.
Zase mislim, da uzivam v zivljenju. Nisem mirna in umirjena, nisem vedno srecna, vcasih me premakne tudi kaksna malenksot, veliko preklinjam, veliko cutim in mislim, da je cutenje kljucno, da sploh lahko obcutis lajf in ga uzivas.
Nihče vedno ne uživa življenje. V življenju prevladuje delo ob bodimo realni, večinoma ne uživaš, zato da lahko potem uživaš. Ti resno misliš da obstajajo ljudje ki uživajo in v pucanju, likanju, šihtu, pucanju otroka ki mu izza vrata iz majice driska ven leze, ob lastni driski in bolezni, ob ostalih realnih dogodkih ki se ti zgodijo čez življenje? Ja lahko ostaneš miren, ampak to ne pomeni da te ne gloda, da uživaš. Samo pomeni da si se naučil ne to navzven kazat. Tisti ki trdi da takšni obstajajo ki vedno uživajo oz. da je takšen….ima resne mentalne probleme. Delulu 🙂 Stremenje k temu te bo dobesedno na tablete pripeljalo. Ker ni dosegljivo. Lahko si zadovoljen na splošno v življenju, uživaš na splošno v življenju, si srečen na splošno v življenju….ampak to ne pomeni da si vsak trenutek vsakega dneva tak. Ni naravno to. Ni možno sploh. Razen če si konstantno počen k opica.
Nihče ne uživa VEDNO. Enostavno ni možno.
A večinoma se lepo imeti pa ni tako težko. Samo dobro se spoznaj, razmisli zakaj si taka kot si in tam kjer si – in če ti to ustreza. Če ti – super. Lahko živiš bolj sproščeno in se imaš fajn.
Če ti ne – naredi kaj in spremeni ali pa prilagodi svoje zamisli – in spet se lahko kar lepo imaš.
A ne misli da je to razmišljanje in prilagajanje delo za 10 min… ponavadi traja leta, da prideš do odgovorov.
DebelaKrota, 29.08.2025 ob 15:04
@Turbulurtur
nič kaj čez 5 let boš na antidepresivih kot ostalih 70% slovencev. Preostalih 20% na substancah. In zadnjih 10% brez tablet, ampak zaradi njih trpi prvih 90%.
Ja, res je! Podpisem. ?
Čudno gledanje. 90% naj bi bilo pod nekimi kemičnimi vplivi? Če bi bilo res tako bi morali biti že vsi nori… ali pa mrtvi.
Trpi… zaradi zavidanja?
rok-1, 29.08.2025 ob 15:43
Čudno gledanje. 90% naj bi bilo pod nekimi kemičnimi vplivi? Če bi bilo res tako bi morali biti že vsi nori… ali pa mrtvi.
Trpi… zaradi zavidanja?
Niti 8% odraslega prebivalstva ni na antidepresivih. Ampak ta forum je itak anti dejstva. Po logiki mončkov je 70% na antidepresivih (v resnici 7,6), 90% na minimalcu (dejansko 11)….mislim ni to konec kjer bi človek dejstva iskal 😀
dejstva jim ne gredo, 29.08.2025 ob 15:55
Niti 8% odraslega prebivalstva ni na antidepresivih. Ampak ta forum je itak anti dejstva. Po logiki mončkov je 70% na antidepresivih (v resnici 7,6), 90% na minimalcu (dejansko 11)….mislim ni to konec kjer bi človek dejstva iskal 😀
Seveda ne. Ampak je zanimivo vprašat, ker včasih izveš kaj… nenavadnega
Vesela627, 29.08.2025 ob 13:55
Sama sem ogromno krat sproščena, imam super dneve, vendar me včasih ganejo ne pomembne stvari in premišljujem (npr. zdaj imam menstruacijo in overthinkam), drugače ne toliko. Kako lahko bolj uživam življenje? Nimam tesnobe, samo v krču sem. Čudno je. Vzgled mi je Sarrah Knauss, ki je bila zelo mirna v vseh situacijah. Je kdo takšen tukaj?
Zamenjaj miselnost. Z zamenjavo miselnosti pride zmanjšanje amplitudne razlike med vrhom in dnom. Potem na dnu ni na pogled vse tako črno… kot se ti morda zdi sedaj. ?
Optimizem in veder duh je prirojen vsem. Se ga pa da ponovno naučiti oz pride, ko negativnim situacijam dodaš + predznak. Vsaka taka izkušnja je le lekcija za nekaj boljšega, kar te čaka in tako postane le stopnička višje. Čim manj jamranja in razmišljanja. Življenje je treba živeti. Verjetno si ujetnica lastnega uma, ki te ovira na poti do radosti in zadovoljstva. Če prakticiraš hvaležnost, čuječnost in zaupaš življenju, se me prepustiš, …si skoraj že tam.
Će se vprašaš si že na pol poti. To je velik del, ki si ga že prehodila in je zaveden.
Ampak mislim, da si neki del že premišljevala in veš v katero smer pogledati.
Po besedah sodeč je odgovor zelo prerost.
Skrivnost je v tebi. Mogoče me boš razumela lahko pa tudi ne.
Bodi tišja. Umakni se vase. Kar verjamem, da že počneš.
Bolj kot si sam in bolj ko odpikaš vse živo oblj spoznaš, kaj nam je bilo mogoče namenjeno in nam je družba, da rečem vtepla v glavo.
Vrni se tja, kamor te srce vleče. jaz vem, da boš našla, ker sam sem že na tej poti. Všeč mi je tvoj pogum in zato sem se oglasil
Če bo slučajno famozno citiranje, ki dwla po nekljucu, je splošno. Saj ne moreš kar naprej samo uživati. Pride tako in tako, torej gor in dol, nikdar ni idealno. Ampak, ce se odlociš, da se boš imel fajn, je treba sam sebi rečt, če te niti forumski ljudje ne prepričajo. Samozavest si bolje zgradi, potem boš ob oveetinking zgolj le še rekka, tudi sama kot oseba se imam fino. Če si postavljaš omejitve, gre v tvojo škodo. Ti overtinkaš, več kot pol jim pa ni mar, da sploh obstajaš. Naredi tako, da bo obratno. ?☺️☺️☺️☺️
Forum je zaprt za komentiranje.