Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako postati bolj zgovoren?

Kako postati bolj zgovoren?

Karakter človek ne more spremenit, pač tak je in za takega ga je treba vzet. Kar se pa komunikativnosti tiče, se pa da priučit in izpilit.[/quote]

zakaj se lažeš, če pa mi je iz Amerike ”znanec” s katerim sva nekoč igrala skupaj igre preko interneta, ravno povedal, kako totalno se je spremeno karakterno njegov prijatelj ki je bil zdaj 2 leti v vojski na terenu.

Ne govori na pamet, da karakterja ni mogoče spreminjat….

Vse se da, oziroam lahko izkušnje in izkustva to spremenijo![/quote]

Se strinjam preizkušnje lahko v veliki meri spremenijo karakter.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

zakaj se lažeš, če pa mi je iz Amerike ”znanec” s katerim sva nekoč igrala skupaj igre preko interneta, ravno povedal, kako totalno se je spremeno karakterno njegov prijatelj ki je bil zdaj 2 leti v vojski na terenu.

Se strinjam preizkušnje lahko v veliki meri spremenijo karakter.[/quote]

Kaj pa je karakter drugega kot skupek vzorcev obnašanja (navad) ?

Če si bolj metafizično razpoložen razmišljaj kaj/kdo si? Bolj ko boš iskal avtentični jaz, oziroma nek karakter/osebnost, ki naj bi jo ljudje imeli nespremenjeno v odraslosti težje ga boš našel. Modrejši od mene so dognali da ga morebiti celo sploh ni…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [i]"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."[/i]

Karakter človek ne more spremenit, pač tak je in za takega ga je treba vzet. Kar se pa komunikativnosti tiče, se pa da priučit in izpilit.[/quote]

Ma Matkič :-/

Osebnosti ne moreš spremenit, navade spreminjaš in lahko pogled na življenje in svet, ter to tudi drugače dojameš. Laično povedano, pri 20. letih gledaš svet z drugačnimi očmi, kot pri 30. in kasneje pri 40. pa vse tako naprej…. dobiš neko modrost in drugačne izkušnje. Tu se spreminjamo in reagiramo čisto drugače, ter v življenju si postavljamo pol drugačne prioritete.

Se strinjam preizkušnje lahko v veliki meri spremenijo karakter.[/quote]

Če si bolj metafizično razpoložen razmišljaj kaj/kdo si? Bolj ko boš iskal avtentični jaz, oziroma nek karakter/osebnost, ki naj bi jo ljudje imeli nespremenjeno v odraslosti težje ga boš našel. Modrejši od mene so dognali da ga morebiti celo sploh ni…[/quote]

Karakter prineseš na svet. Lahko ga malenkost oblikuješ, ne moreš ga v celoti spreminjati. Si to, kar si.

Ma Matkič :-/

Osebnosti ne moreš spremenit, navade spreminjaš in lahko pogled na življenje in svet, ter to tudi drugače dojameš. Laično povedano, pri 20. letih gledaš svet z drugačnimi očmi, kot pri 30. in kasneje pri 40. pa vse tako naprej…. dobiš neko modrost in drugačne izkušnje. Tu se spreminjamo in reagiramo čisto drugače, ter v življenju si postavljamo pol drugačne prioritete.[/quote]

Saj karakter je skupek navad in pogledov na Svet…..

Kako osebnosti ne moreš spremenit… kaj pa oni ko se jim ”zmeša” ????

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Če si bolj metafizično razpoložen razmišljaj kaj/kdo si? Bolj ko boš iskal avtentični jaz, oziroma nek karakter/osebnost, ki naj bi jo ljudje imeli nespremenjeno v odraslosti težje ga boš našel. Modrejši od mene so dognali da ga morebiti celo sploh ni…[/quote]

Karakter prineseš na svet. Lahko ga malenkost oblikuješ, ne moreš ga v celoti spreminjati. Si to, kar si.[/quote]

Torej lahko ti osebi ko se rodi določiš karakter ker ga ima takrat že s sabo?

Daj ne bluzite no.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Karakter prineseš na svet. Lahko ga malenkost oblikuješ, ne moreš ga v celoti spreminjati. Si to, kar si.[/quote]

Daj ne bluzite no.[/quote]

Dej se prvo malo poduči o tem, potem ga pa sekaj:).

Neee, glej primer .. GF je karakterno totalna 0 in je ne boš popravil razen če jo utopiš.

Dej se prvo malo poduči o tem, potem ga pa sekaj:).[/quote]
Tabula rasa.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [i]"It is by caffeine alone I set my mind in motion. It is by the beans of Java that thoughts acquire speed, the hands acquire shakes, the shakes become a warning. It is by caffeine alone I set my mind in motion."[/i]

Neee, glej primer .. GF je karakterno totalna 0 in je ne boš popravil razen če jo utopiš.[/quote]

Ribci narediš uslugo, če jo utopiš:). Hvala, ker si tako nežen z mano:)).

Neee, glej primer .. GF je karakterno totalna 0 in je ne boš popravil razen če jo utopiš.[/quote]

Ribci narediš uslugo, če jo utopiš:). Hvala, ker si tako nežen z mano:)).[/quote]
Sem vedel da boš opazila 🙂 no zdaj vidiš kako dober karakter sem 🙂 čeprav si TI tega ne zaslužiš. In ne mi zdaj o kakem kričanju zaradi tistega “TI” (gospodična C)

Butast komentar, ker nisi dojel poante. 🙂

On ima željo, da bi spremenil komunikacijo, pa ni tako enostavno, ker je težava globalne narave. Njegov karakter pa je globalen. :)[/quote]

kaki karakter globalen, daj ne prbiji, pa se izmikaj dejstvu da si neumno primerjal no…. lepo te prosim Robi….

Dokazi mi da je karakter človeka globalen, pa ti dam za pivo…. pa ne preko tvojih neumnih teorij ampak nekaj dokazljivega od kakih malo bolj renomiranih kot sva midva.[/quote]
Kako lahko primerjavo označiš za neumno, če sploh ne zastopiš primerjave ? 🙂
Želja po tem, da bi postal bolj komunikativen, pa sproščen in odprt v družbi ter ob puncah, ni tako preprosta, ko če si želim v trgovini kupiti kilo kruha.
Omenjene osebnostne značilnosti so v veliki meri definirane s samim karakterjem in nezavednimi vzorci, na katere nimamo vpliva.
Zato je moja analogija s pošteno oblastjo kar primerna, saj sta obe želji pogojeni z nečim, na kar ne moremo vplivati.
Lahko sicer naredimo kakšne majhne popravke ali z zavestno voljo vplivamo na sam potek dogajanja, nam bo pa to vzelo veliko truda in energije, da bomo vsaj malo pripomogli k uresničitvi svoje želje.
Ko se bomo pa spozabili, bodo pa dogodki spet šli svojo (nezavedno) pot.

Kot bi mi bral misli…

In še to bi dodala: introvertiranci se ne morejo “razgovoriti”, zgolj zato, ker bi si tako želeli. Tudi vaja nič ne koristi. Še manj vsa literatura, ki je na voljo in jo predlagate. Funkcionira pa ta zadeva v “rikverc” in sicer tako, da vsi drugi naredijo prvi korak. Najprej jih je treba razumeti in sprejeti in šele potem, ko dobijo potrebno zaupanje, pa se takšni ljudje “odprejo” drugim/nam.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

kaki karakter globalen, daj ne prbiji, pa se izmikaj dejstvu da si neumno primerjal no…. lepo te prosim Robi….

Dokazi mi da je karakter človeka globalen, pa ti dam za pivo…. pa ne preko tvojih neumnih teorij ampak nekaj dokazljivega od kakih malo bolj renomiranih kot sva midva.[/quote]
Kako lahko primerjavo označiš za neumno, če sploh ne zastopiš primerjave ? 🙂
Želja po tem, da bi postal bolj komunikativen, pa sproščen in odprt v družbi ter ob puncah, ni tako preprosta, ko če si želim v trgovini kupiti kilo kruha.
Omenjene osebnostne značilnosti so v veliki meri definirane s samim karakterjem in nezavednimi vzorci, na katere nimamo vpliva.
Zato je moja analogija s pošteno oblastjo kar primerna, saj sta obe želji pogojeni z nečim, na kar ne moremo vplivati.
Lahko sicer naredimo kakšne majhne popravke ali z zavestno voljo vplivamo na sam potek dogajanja, nam bo pa to vzelo veliko truda in energije, da bomo vsaj malo pripomogli k uresničitvi svoje želje.
Ko se bomo pa spozabili, bodo pa dogodki spet šli svojo (nezavedno) pot.[/quote]

V vsakem primeru, bo nam vzelo BISTVENO manj trudia in volje kot bi nam vzelo da bi naredili državo pošteno 😉 😉

Tako da primerjava ostaja neumna…. ker nekej spreminjaš sebe, drugje pa na tisoče oz. kar milijone drugih…..

No razen če razpišeš referendum in maš 100 kvadratov državo, pol pa je lahko ”hitro” najbolj poštena…. če te bo kdo priznal seveda 😀

Obstaja pa tudi nekaj čemur se reče tečaj retorike. Enega lahko najdeš na http://www.vrtiljak.net/?offerID=395. Verjemi mi, da se boš tam lahko naučil kako komunicirati ne da bi moral ves čas pogovora razmišljati o tem kaj boš vprašal naprej. To je zelo slabo, ker v tem primeru ne spremljaš pogovora in se to hitro opazi.

Skratka, na tečaj pojdi pa bo pomagalo.

lp

Tečaj kot tak je lahko le pripomoček, dodatno vedenje, izhodišče za izboljšave, nikakor pa ne more vbiti v dušo človeka, naj bo bolj komunikativen. Če se ne odločiš sam za spremembe, ne bo rezultatov. Udeležila sem se ogromno teh stvari in bila istočasno z ljudmi, ki po milijon učnih urah niso odnesli ničesar. Še vedno so bili enaki, to pa zato, ker ali so bili res trdonje ali pa niso znali znanja iztržiti. V igri so bili tudi ljudje, katere se je treniralo za javne nastope po medijih, pa so opravili z nekim povprečjem. Delati moraš na tem, nič ne pride samo od sebe in udeležba enega tečajčka še ne prinese uspeha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close