Kako pospesiti menstro?!
Mam 2. leto menstruacijo in res je ne bi imela tokrat tudi na morju kot lani…
Na morje gremo 1.6. moja M. naj bi pa prisla okoli 4.6.
Sem brala da pomaga ribez ali petersilj ampak me zanima, ce ima kera kasno metodo,da bi menstro sprozila prej, tamponov pa tud ne upam uporablat,stara sem 14.
Ze vnaprej povem da ne mislim uporabljat skodelice ali tablet. Hvala!
Najbrž si mislila 1.7 in ne 1.6! Če te prav razumem, bi ti rada da se ti menstruacija sproži danes, ker samo tako se ti konča 1.7. Torej je nemogoče, ker imaš te dni ovulacijo!
Glede na tvojo starost, bi prej rekel, da ti bo prišla kakšen dan kasneje – sprememba okolja, hrane, izločanja. Torej jo boš dobila (če greš na dopust za teden dni) proti koncu dopusta.
Svetujem ti, da kopanje opustiš samo prvi dan in drugi dan, ko se izloči največ največji odstotek menstrualne krvi.
Sicer pa naj te ne skrbi higiena. Morska voda je menstruaciji veliko bolj prijazna kot naprimer klorirana bazenska!
Če ne želiš uporabljat tampončkov pa nič zato. Temne kopalke ko greš v vodo, morska voda hitro očisti in pospeši čiščenje, tako da ni težav. Ko prideš ven pa vložek pa zamenjaš kopalke, pa boš videla da bo vse ok.
Srečno
Če tampončka nisi vajena ne ekspeimentiraj na morju. Sicer ven ne pade pa tudi kaj drugega ne, ampak vseeno.
Ne nič ti ne bo ven teklo ko boš šla iz vode, pač greš zamenjat kopalke in vstaviš vložek. Morska voda čisti!
Če tampončka nisi vajena ne ekspeimentiraj na morju. Sicer ven ne pade pa tudi kaj drugega ne, ampak vseeno.
Ne nič ti ne bo ven teklo ko boš šla iz vode, pač greš zamenjat kopalke in vstaviš vložek. Morska voda čisti!
[/quote]
Dej ne uči je bedarij ker pojma nimaš.
Tampon , tudi mini se lahko med plavanjem v vodi napije razširi na vsaj 3x debelino in velikost. in kaj bo reva -čez himen, če je še devica vlekla potem tisti napit tampon, da si bo pretrgala deviško kožico? Dej vzemi ženi en tampon, ga vrzi v vc školjko, pa popazuj, kako se napije vode!
dej nehaj pametvat, kot da si vso medicinsko enciklopedijo požrl v enem mesecu, no.
Nimaš vagine- nimaš prakse. Tukaj nimajš kaj svetovat in porivat te tampone.
Menstruacijo lahko edinoleprestaviš” in zamakneš shormosnko terapijo – kontracepcijskimi tabletami.
Ker pa tega ne boš verjetno naredila, računaj na to, da ne bo menstren na morju ne prvič, ne zadnjič v tvojih naslednjih 35ih letih, kolikor jo boš imela – če ne boš prestavljala s tabletami.
Zanesljivi naravnih stvari, recnij za prestavitev menzesa ni – ker pri enih delujejo, pri tebi pa morda ne bodo, ali pa bodo ravno kontra – se ti bo ulilo še bolj. Ker boš živčna, pa pod stresom.
vzemi v zakup, uporabi vložke, menjaj in bo. Ne bo prvič ne zadnjič – in jasno, nisi in ne boš edina z menzesom na morju. Pa srečno!
Tampon , tudi mini se lahko med plavanjem v vodi napije razširi na vsaj 3x debelino in velikost. in kaj bo reva -čez himen, če je še devica vlekla potem tisti napit tampon, da si bo pretrgala deviško kožico? Dej vzemi ženi en tampon, ga vrzi v vc školjko, pa popazuj, kako se napije vode!
dej nehaj pametvat, kot da si vso medicinsko enciklopedijo požrl v enem mesecu, no.
[/quote]
Avtorica, tega posta pa ne brat, ker res nima blage veze z realnostjo. Kot sem ti že svetoval, se mirno izogni tampona če ga nisi vajen in menjaj kopalke, ko greš iz vode pa vstavi vložek pa bo. Ta post je pa namenjen meni, ker mi je spet nekdo mal fouš.
Nič se ne sekiraj in še enkrat – ne resno jemat. Ni bilo namenjeno tvoji temi, ki je resna. Nekateri pač ne poznajo osnovni pravil foruma.
TA PA SO, DA UTIHNI IN NE KRACAJ PO TEMAH, KI SO RESNE IN SE NANAŠAJO NA ZDRAVJE IN NAŠE TELO! PA NAUČTE SE ENKRAT ŽE TEGA!
Avtorica, tega posta pa ne brat, ker res nima blage veze z realnostjo. Kot sem ti že svetoval, se mirno izogni tampona če ga nisi vajen in menjaj kopalke, ko greš iz vode pa vstavi vložek pa bo. Ta post je pa namenjen meni, ker mi je spet nekdo mal fouš.
Nič se ne sekiraj in še enkrat – ne resno jemat. Ni bilo namenjeno tvoji temi, ki je resna. Nekateri pač ne poznajo osnovni pravil foruma.
TA PA SO, DA UTIHNI IN NE KRACAJ PO TEMAH, KI SO RESNE IN SE NANAŠAJO NA ZDRAVJE IN NAŠE TELO! PA NAUČTE SE ENKRAT ŽE TEGA!
[/quote]
Daj prosim – ne trolaj.. in ne kriči z velikimi tiskanimi, ker s tem samo daješ vedeti, da si prizadet, ker ti nekdo pravilno napiše.
Imaš vagino? Nimaš…. Torej ne moreš vedeti, koliko se ji bo tampon v vodi, med plavanjem napil…. pojdi raje svoje delo strokovno delo opravljat, tampone in menstro pa pusti pri miru.
Še enkrat: naredi doma v kozarcu vode preizkus z novim tamponom, poglej, koliko se napije v širino, pa ga potem poiskušaj potegniti skozi vrat steklenice…… Pa potem pametuj…
Daj prosim – ne trolaj.. in ne kriči z velikimi tiskanimi, ker s tem samo daješ vedeti, da si prizadet, ker ti nekdo pravilno napiše.
Imaš vagino? Nimaš…. Torej ne moreš vedeti, koliko se ji bo tampon v vodi, med plavanjem napil…. pojdi raje svoje delo strokovno delo opravljat, tampone in menstro pa pusti pri miru.
Še enkrat: naredi doma v kozarcu vode preizkus z novim tamponom, poglej, koliko se napije v širino, pa ga potem poiskušaj potegniti skozi vrat steklenice…… Pa potem pametuj…
[/quote]
Ti si napadla! Lepo sem uporabnici napisal, da če jih do zdaj NI uporabljala ji jaz to odsvetujem! Kot nekdo, ki sem pa že! (pa vpij pa se valjaj od smeha) marsikateri tampon ven potegnil, ti pa lahko povem, da dobro vem koliko se napihne in JA seveda lahko natrga ali pretrga deviško kožico, kar pa ona ne bo niti čutila. Ob menstruaciji je tako ali tako kri, bolečina bo pa zaskelela potem pa popustila. Ja?
Pa preden me napadeš, ne nisem ženi tamponov ven vleku, vleku sem pa s pripomočki in to deklicam, ki so v vsej zmedi pozabile da je tampon že vstavljen, šle pod tuš, pa vstavile še en tampon. Ali pa ženska zvečer malo popila, pozabila izvlečt tampon, zjutraj avtomatsko mislila da je tampon izvlekla (ja se dogaja tudi puncam) in vstavila še enega ali pa sploh ne, ker je bil zadnji dan naprimer. Marsikaj sem že počel ja!
In ja, lahko se tampon napihne, v kratkih vodnih aktivnostih pa zagotovo ne toliko, da bi ji pod mus kožico raztrgalo. Če pa jo? Kaj potem? Kaj ima to veze z nedolžnostjo?!
Šit… Ne sej sem jaz neumen, ker sploh odgovarjam na take budalaščine, kot jih nekateri plasirate sem gor.
Še enkrat prosim lepo – IZ SPOŠTOVANJA DO BOLNIH, dajte pustit teme o zdravstvu na miru če nimate res kaj pametnega povedati avtorju. Ne prepucavajte se s sokomentatorji, ker za to so druge teme, kjer se je fino mal prcat. Tukaj pa res pustite, ker včasih komu ki res rabi pomoč s tem ne pomagate.
Hotu sem ti povedat, da če delaš poklic kot ga sam, vidiš ogromnoooo tamponov in točno veš koliko se raztegnejo.
[/quote]
Sereš, povsod že nekaj dni! Ti nisi cel! Kdo ni vajen česa! Od kdaj pa desci uporabljate tampone in zakaj? Sranje od tebe kar leti! Vzemi arcnije pa pejt spat!
[/quote]
No, jaz imam vagino in imam prakso s tamponi, pa ti nekaj zagotovim: tampon, ki je vstavljen pravilno, nikakor ni v istem položaju v razmerju do vode kot tisti, ki ga vržeš samega v vodo!!! Do tampona, ki je pravilno vstavljen, voda sploh nima vstopa…vsaj ne v količinah, zaradi katerih bi se napel do takih razsežnosti, kot opisuješ. Mogoče kapljica ali nekaj njih, vsekakor pa vagina ni kot ene vrste skodlica s prosim dostopom vode. Saj v tem primeru bi morje vagino v odsotnosti tampona v hipu napolnilo…pa jo ne a ne?
Plavanje s tamponi je popolnoma ok, skrbeti je treba (kot sicer) za redno menjavo in siceršnjo higieno. Je pa res, da uporabe tamponov jaz 14 letnici ne bi priporočila, sploh, če jih od prej ne uporablja in jih ni vajena. Plavaš tiste dni brez menstre, ostalo pač ne in ja, to je lahko problem. Ko sem bila jaz toliko stara sem imela po 10, 12 dni trajajoče menstre in sem na morju zmeraj “rezala žile”, če sem dobila menstro, ker je to pomenilo uničen dopust. Tamponov pa takrat še nisem poznala. Do naslednjega leta malo zvadi mini tampone, problem solved.
No, jaz imam vagino in imam prakso s tamponi, pa ti nekaj zagotovim: tampon, ki je vstavljen pravilno, nikakor ni v istem položaju v razmerju do vode kot tisti, ki ga vržeš samega v vodo!!! Do tampona, ki je pravilno vstavljen, voda sploh nima vstopa…vsaj ne v količinah, zaradi katerih bi se napel do takih razsežnosti, kot opisuješ. Mogoče kapljica ali nekaj njih, vsekakor pa vagina ni kot ene vrste skodlica s prosim dostopom vode. Saj v tem primeru bi morje vagino v odsotnosti tampona v hipu napolnilo…pa jo ne a ne?
Plavanje s tamponi je popolnoma ok, skrbeti je treba (kot sicer) za redno menjavo in siceršnjo higieno. Je pa res, da uporabe tamponov jaz 14 letnici ne bi priporočila, sploh, če jih od prej ne uporablja in jih ni vajena. Plavaš tiste dni brez menstre, ostalo pač ne in ja, to je lahko problem. Ko sem bila jaz toliko stara sem imela po 10, 12 dni trajajoče menstre in sem na morju zmeraj “rezala žile”, če sem dobila menstro, ker je to pomenilo uničen dopust. Tamponov pa takrat še nisem poznala. Do naslednjega leta malo zvadi mini tampone, problem solved.
[/quote]
Žal meni se je med plavanjem zgodilo, da se mi je tampon napil točno tako, kot opisujem. Pišem torej iz ikušenj. Na suhem nobenega problema. Samo v vodi s tamponom pa sistem ne deluje tako rpi meni, kot ti praviš. Se napije vode, takoj na 3x debelino.
Glede na podčrtano: dopusti, da pri nekaterih jo. Podtlačno vrskavanje vode…..
Podobno, kot na suhem kot med seksom raztezanjem in telovadbo ( pri bolj tagibčnih, ki znamo tudi špage naredit, pa noge za vrat), zrak napolni vagino, pa pride potem do “vaginalnih prdcev”, ko se zrak izstisne iz vagine.
Forum je zaprt za komentiranje.