Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako porabiti velike količine…

Kako porabiti velike količine…

Še enkrat hvala vsem za predloge.

Vse kar je v zvezi s skuto, sirom, kislo smetano… tudi dobim domače, tako da…
Trenutno imam v hladilniku vsaj pol kg domačega sira, v zmrzovalniku pa krepko čez kg skute + ogromno skutinih štrukljev. Vse domače, sila okusno ampak midva sva samo 2 in več kot jesti takih “mlečnih” stvari več ne moreva. :(((((
Spet je tukaj vikend in se že sprašujem, kako naj porabim novo porcijo mleka, ki me čaka. ;)))
Pa še celo stanovanje je trenutno v razsulu, ker ga beliva, tako da niti prav kuhati ne morem.

Zakaj ga pa nekaj ne ponudite prijateljem, ki bodo vsega tega gotovo zelo veseli.

Vsaj mi bi bili. Jaz bi tako rada dobila domače mleko, skuto, sire,…pa na žalost nimamo vsi te možnosti.

lahko si ga daš v banjo?….

Kleopatra se je kopala v mleku, da je imela lepo in gladko kožo.

Zanesljivi viri pravijo, da po kopanju v mleku cez pol ure smrdis, kot bi te pobruhal dojencek – tko da jaz to odsvetujem:) ne glede na to, da bi se meni tudi zdelo mleka skoda (ceprav pri metanju pokvarjene hrane stran nimam nobenega usmiljenja).

Kaj pa v sluzbo za pitje ob kavi ga ne moreta odnest?

lp, proxima

:-)))))))))))

n&n, podobni tistim zdrobovim cmočkom so tile Njoki iz zdroba, tudi gre veliko mleka:

Zate je verjetno važno, da nima preveč okusa po mleku, zato sem se spomnila nate, ko sem včeraj delala špecle. Poznaš? To so nekakšni vlivanci, predvsem v spodnjih nemških deželah in Avstriji jih delajo. Kuhani vlivanci iz testa (mleko, jajce, moka), potem jih pražijo, pečejo, mešajo z omakami… Jaz imam sicer namensko pripravo oz. nekakšno cedilo (kupi se v vseh avstrijskih trgovinah ali Neckerman katalogu), tako je priprava enostavna. Če te zanima, poiščem kaj več, tudi z iskalcem lahko najdeš stare debate, jaz posnemam Kroki. (Kroki, hvala za recept, napravco in demonstracijo na 3. srečanju Prehrane!!!!)

Pozdrav, Mimi

Mimi, hvala.
Teh njokov s kulinarike se spomnim oz. čisto natančno – spomnim se sličice, ne pa tudi tega, da se porabi veliko mleka – tole bo prišlo zelo prav.
Imaš čisto prav – pomembno je da končni izdelek nima preveč okusa po mleku, ker ga imava že vrh glave.
Spomnim se tudi špeclov oz. pogovorov tukaj na to temo. Bom pobrskala.

proxima, z možem nisva “kofetarja” – sploh ne pijeva kave in tudi v službi nimava take družbe.

Mi je pa uspelo ta vikend prepričati babico, da je 5 litrov mleka tokrat res preveč, ker je kuhinja v razsulu in sploh ne moreva kuhati, ampak v glavnem jeva zunaj. Me je s težkim srcem razumela in upoštevala – dala mi je samo 2 litra mleka (da bova imela za zajtrke). ;))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close