Kako porabiti VELIIIIKOOO orehov v malo peciva?
Ojla!
Imam eno težavo. V skrinji sem odkrila približno kilogram in pol “pozabljenih” orehov. Po okusu sodeč še niso tako dolgo v skrinji, da bi morali iti v odpis. Vendar pa jih bo treba porabit…
Vsi recepti, ki jih poznam, vsebujejo precej malo orehov, pa me zanima, če katera izmed vas pozna recept, ki bi v malo peciva vseboval kar največ orehov.
Ker, če bom prevečkrat orehe po malem rabila )) se bomo le še kotalili okrog vogalov ))
LP!
Gordy
Jaz imam še nepreizkušen recept za orehovo pogačo :
1 kg moke, 1 pecilni, žlička soli, 1/2 kg grobbo sesekljanih orehov, 100 ml kisle smetane, 5 žlic sladkorja, 400 ml mleka, 250 g margarine.
Vse sestavine zamesimo v testo in ga damo v namaščen pekač velikosti 40 x 31 cm. Površino testa narežemo na kocke, prebodemo z vilico in pečemo pri 200°C 1/2 ure.
Drugače pa naredi orehovo potico, se tudi porabi veliko orehov.
Lp, Maja
Mislim, da bi za dobro nadevano potico res porabila največ orehov in še potico lahko potem zamrzneš in jo po kosih jemlješ ven… počakaj do Velike noči, če imaš navado pečt potico…
Vladka
Ojla!
Najlepša hvala za namige )))
Potico sem imela v mislih )) in orehove palačinke )) Bom pa zagotovo poskusila tudi to orehovo pogačo naredit )))
Hvala še enkrat in lep pozdrav!
Gordy
Orehova torta – kalorijska bomba:))))).Enostavno in v urci pripraljeno!
TESTO:
5 beljakov
5 žlic sladkorja
stepeš v sneg
dodaš:
5 žlic orehov
2 vrhani žlici moke
Vse sestavine dobro zmešaš in vliješ v model za torto (premer 28 cm) in približno 30 minut pečeš na 180 stopinj.
NADEV:
5 rumenjakov
250 g masla
200 g sladkorja
penasto umešaš
dodaš:
300 g orehov
150 g zmletih albert keksov
2.5 dcl hruškovega (obvezno) soka
Vse sestavine zmešaš in naneseš na pečeno testo ( v višini običajne torte).
Če želiš lahko po nadevu naneseš čokoladno glazuro.
Postrežeš s stepeno sladko smetano.
UauUu!
Punce, super ste!
Najlepša hvala vsem!!!
Zlate ste!
O baklavi sva z možem razmišljala, pa je rekel, da raje ne, ker jo samo on je )) potem so pa hlače premajhne )))
Še enkrat najlepša hvala vsem!!!
LP!
gordy
Forum je zaprt za komentiranje.