Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako porabite govedino iz juhe

kako porabite govedino iz juhe

To me vedno muči. Danes bom naredila solato: govedina, paradižnik, jajčka, malo pečene paprike, čebula.

Kaj pa naj počnem še z njo kaj drugega, da bi bilo okusno, sama za jesti se mi namreč zdi zelo pusta.

Hvala, v

Nekaj idej za začetek…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Bom vseeno napisala še moja dva načina:
rezine kuhane govedine popečem na maslu, nato pa dodam zmiksano zelenjavo iz juhe in malo zalijemz juho ali vodo, še malo začinim in to je to.

Drugi način: V ponvi na maslu popečeš krompirjeve kocke, ko so na tričetrt pečene, dodaš veliko narezane čebule in na kocke narezano kuhano govedino. Serviraš tako, da na kupček krompirja na krožniku dodaš še jajčni rumenjak v polovici lupine. Slišati je čudno, ampak odlično paše, če imaš seveda zaupanje v surovo jajce. Ta recept sem nekje pobrala pred več kot dvajsetimi leti, imenoval se je “Krompir na švedski način”, še danes pa spada v moj železni repertoar.
LP, Astra

govedina po dalmatinsko

kuhana govedina, olje, začimbe, olupljeni paradižniki, sol, poper, rožmarin ,čebula in rdeče vino,
Meso zrežemo na cm debele kose in dušimo na olju in čebuli. Zapečemo z obeh strani, posujemo z začimbami, dodamo sol, poper, rožmari, rdeče vino in zalijemo s kakšno žlico juhe. Jed dušimo nekaj minut in ponudimo s kuhanimi testeninami.

Tudi jaz sem dolgo razmišljala kam s tem mesom iz juhe in končno našla rešitev.
Pri nas smo ljubitelji vseh vrst juh in enolončnic, veliko zelenjave, včasih z žličniki, včasih z ravioli ipd.
In tako vsake toliko časa skuham enolončnico oz. zelenjavno juho, ki ji dodam na koščke narezano meso, ki sem ga shranem v skrinji in nihče ne ve, da se je to meso enkrat že kuhalo in moja enolončnica je tako zelo hitro pripravljena, pa še govedino spravim v promet.

Jaz sem zgoraj napisala pri temi Polpeti in muffini. Mi imamo vsak ponedeljek polpete.

Živjo,

mi porabimo govedino tako, da jo narežemo na manjše zrezke, naredimo klasično omako, zraven pa pire.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close