Kako pomagati negativnežu?
Če te prav razumem, ti želiš od mene odgovore na moje vprašanje? Se ti zdi logično, da bi postavljala vprašanja, če bi vedela odgovore?[/quote]
Ti sprašuješ, kako biti drugačna. Jaz pa te sprašujem o tvojih željah, ki bi ti omogočile biti drugačna. Kako si predstavljaš sebe in svoje življenje, da bi bila zadovoljna ?
In pomilovanja je v tem primeru ogromno, pa čeprav se o tem ne piše.
Če te prav razumem, ti želiš od mene odgovore na moje vprašanje? Se ti zdi logično, da bi postavljala vprašanja, če bi vedela odgovore?[/quote]
Ti sprašuješ, kako biti drugačna. Jaz pa te sprašujem o tvojih željah, ki bi ti omogočile biti drugačna. Kako si predstavljaš sebe in svoje življenje, da bi bila zadovoljna ?
In pomilovanja je v tem primeru ogromno, pa čeprav se o tem ne piše.[/quote]
Vem, da si vajen pomilovanja iz svojih izkušenj, ne projiciraj tega na vse ostale.
Nekateri že vemo, da pomagati nekomu, ki tega sam noče, se ne da. Tega ti pri tvoji mami ali kdorkoli pač že je, še nisi spoznala. Mi pa smo. En dokaz, da imam prav, si ti, ki ti noben nasvet do sedaj ni koristil. Pa jih je bilo že precej.
Človeku lahko pomagaš samo do tja, do koder ti pač sam dovoli. Če nekoga boli noga in težko hodi, ti pa mu želiš dati oporo, da ne pade, ti to nikakor ne bo uspelo, če te tisti ves čas odriva stran. Pa če si ti še tako želiš pomagati mu in ob tem trpiš, ko gledaš, kako se matra.
Kakor za koga.
Kdor išče le tolažbo, sigurno ni nič pametnega.[/quote]
Bi rekel, da najprej razumevanje, nekje v ozadju pa še vedno tli upanje na neko popolno “hitro” rešitev, nasvet.
Forum je zaprt za komentiranje.