Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kako pomagati negativnežu?

Kako pomagati negativnežu?

Lepolaska, si vedno tako negativna? Pojdi kdaj ven v naravo in stran od neta pa boš bolj pozitivna.

Svojih bližnjih ne bi zavrgla:). Najbrž niti tako daleč ne bi prišlo, ko se ne bi dalo več pomagati. Stvari se rešujejo v kali. Drugače pa nisem zdravstveno osebje, ne predpisujem zdravil, niti nisem psiholog, psihoterapevt, ki bi računala na uro. Mi je pa povsem jasno, človeku ne moreš pomagati, če odklanja pomoč. Sam zboliš, če ščiješ proti vetru v teh primerih.
Ti pa kar pomagaj ljudem v stiski. Lahko odpreš nov forum, da se bodo tja zatekli vsi potrebni in nepotrebni pomoči. Moraš izkoristiti ta potencial, ker takšnih idiotov je malo.

Leposlaska s svojimi odgovori zopet kažeš , da si zelo “zrela” oseba.

Bodipoztitivna, ignoriraj takšne odgovore! Margot ti zna tud kaj fajnega svetovati.

Ja, Gazela, res je, osebki, ki zmerjajo druge z idioti in osebki, ki so nadvse pametni na monu, v reali niso kaj prida. Tega se zavedam in jih ne jemljem resno. Od začetka so me taki prizadeli, zdaj pa vem kaki so v resnici in mi ne pridejo do živega.

hvala za nasvete. joj, res sem potrebovala nekoga, da mi pomaga spoznat bistvo življnja. V NARAVO MORAM! le kako, da se nisem sama tega spomnila. upam, da nisi ful draga s temi nasveti, ker več k jurja na mesec si ne morem privoščit stroškov. in take ideje pridejo od hloda, ki visi pred compom 24/7. kdo bi si mislil, da se za ekrani skrivajo taki inteligentni biseri, ki so z eno nogo in 4/7 že v zenu…

Lepolaska, zakaj si tako negativna in nastrojena prot celemu svetu?

nimam pojma, a mi boš pomagala spoznat, prooosim, proooooooooosim

Ker je v zadovoljivi zvezi s perfektnim moškim 🙂

Koliko si stara? Tvoje obnašanje na monu je na nivoju ene razvajene najstnice. Ti se posmehuješ kot en navaden froc, ki nima pojma o življenju. Odrasti.

Koliko si stara? Tvoje obnašanje na monu je na nivoju ene razvajene najstnice. Ti se posmehuješ kot en navaden froc, ki nima pojma o življenju. Odrasti.[/quote]
Exactly my point. Njej prav nič ne pomaga finančna neodvisnost, če se še vedno obnaša kot največja budala.

Joj frutolino, tebi tudi komet v glavo ne bi pomagal.

ne, pa vidva ne štekata. jst sm človek v stiski in sem celo življenje čakala na eno tako dobrodelno pozitivno žensko, ki ji je življenjski cilj napol krepat, da mi bo lahko pomagala in me rešila pred pogubljenjem

mimogrede, fitnes boy :))) mojega življenja in razpoloženja, v nasprotju s tabo, ne krojijo zveze z nasprotnim spolom. obstaja še veliko luštnih stvari poleg seksa. aja, ups, sej ti tud tega nimaš :)))))

Ful zreli respondi, res, lol

Vprašaj se kdo ima račun in kdo ga nima:).

Še vedno pravim isto….če oseba ne dojame problema, če ne želi pomoči, ampak želi
samo jamrati, potem se ji dejansko pomagati ne da. Se lahko razpočiš.
Lahko pomagaš samo sebi – tako, da omejiš stike z njo, ali pa se naučiš ograditi od slabe
energije, ampak to je težko…sploh od bližnje osebe, ki te pozna in te udari po šibkih točkah.
Mogoče je največ, kar lahko narediš to, da jo recimo pol ure poslušaš, potem jo pa objameš
in malo tolažiš….pri tem, da je bistvena metoda “eno uho notri, drugo ven”….ker si drugače
preveč izčrpan od negative
Predvsem poskrbiš zase, ker drugače ne moreš pomagati njej…znana je primerjava z navodili
za kisikove maske v avionu – najprej jo daš SEBI, potem otroku….ker če ti padeš v nezavest,
ne boš mogla pomagati nikomur več..brez slabe vesti, to je zakon preživetja…..

Glej, oseba, ki je vrsto let fizično bolana, se bori, je optimistična, samo stanje se vedno znova poslabša. Je res tako čudno, da postane še psihično na tleh? Zaradi bolezni ima kup težav, ne more hodit med ljudi, postaja vse bolj osamljena. Se ti zdi prav, da se umakneš takemu človeku? Ne, ni prav. Ker bodo potem njene težave še hujše. Si predstavljaš, da se močno boriš z boleznijo pa ti ne uspeva, si lahko leta in leta optimističen? Ja, ta oseba je borka, je bila leta in leta optimistična, ampak zadnja leta pa je njena psiha močno načeta. POčuti se zapuščeno, osamljeno. Ker je res sama.

Na nivoju razvajene najstnice.

skela, nekateri ljudje se morajo žrtvovat. to jim seveda daje novega zagona za jamranje, kako trpijo – in to samo zato, ker so dobre osebe in želijo drugim pomagat, jih reševat. njihova okolica posluša konstantno najednje, kako trpijo, ker jih drugi izčrpavajo. bistvo njihovega življenja je, da so večne žrtve zlobne negativne okolice. in nekomu, ki si želi bit žrtev definitivno ne moreš pomagat s tem, da jim svetuješ, naj poskrbijo zase – ker tega NOČEJO. edino kar lahko kasiraš, je obtoževanje, da si hladna brezčutna oseba in nimaš srca, v nasprotju z njimi, ki so poosebljena dobrota samo zato, ker močno trpijo, ko se žrtvujejo za neko x osebo. definicija pravega kristjana.

Če si pričakovala tolažbo, potem to ni pameten nasvet, ampak samo način za daljšanje agonije.
Sama najbolje veš, kaj si želiš in kaj bi v tebi prebudilo pozitivne občutke. Verjetno za svojo mamo skrbiš zaradi občutka dolžnosti in ob tem to sama doživljaš, da zanemarjaš sebe in svoje življenje. Zato je nujno, da poskrbiš najprej zase in za svoje potrebe. Ker drugače boš lahko še sama zbolela.
Se mi zdi, da si se že še sama nalezla pomilovanja, ki ti preprečuje, da se bi rešila tega začaranega kroga.
Zato si moraš postaviti meje in začeti skrbeti zase. Dokler si še sposobna.
In ne verjemi v tiste pravljice o čustvenih vampirjih. Le v sebi imaš to moč, da se tega osvobodiš.

Glej, oseba, ki je vrsto let fizično bolana, se bori, je optimistična, samo stanje se vedno znova poslabša. Je res tako čudno, da postane še psihično na tleh? Zaradi bolezni ima kup težav, ne more hodit med ljudi, postaja vse bolj osamljena. Se ti zdi prav, da se umakneš takemu človeku? Ne, ni prav. Ker bodo potem njene težave še hujše. Si predstavljaš, da se močno boriš z boleznijo pa ti ne uspeva, si lahko leta in leta optimističen? Ja, ta oseba je borka, je bila leta in leta optimistična, ampak zadnja leta pa je njena psiha močno načeta. POčuti se zapuščeno, osamljeno. Ker je res sama.[/quote]

Ja, sam tole pa ni podobno prvemu postu, a veš?
To, kar zdaj opisuješ, je enostavno utrujenost od boja….živci se pač ne obnavljajo, ko so
uničeni, so za vedno.
Kaj pomaga? Mogoče sprememba okolja….če to ne, mogoče kakšna mehka in mečkabilna
domača žival….ali pa jo (glede na sposobnosti in moč) poskušaš vključiti v svoje življenje tako,
da ona TEBI pomaga….če zmore seveda….nič ne dvigne morale bolj, kot to, da se počutiš
koristnega…potrebnega…

Glej, oseba, ki je vrsto let fizično bolana, se bori, je optimistična, samo stanje se vedno znova poslabša. Je res tako čudno, da postane še psihično na tleh? Zaradi bolezni ima kup težav, ne more hodit med ljudi, postaja vse bolj osamljena. Se ti zdi prav, da se umakneš takemu človeku? Ne, ni prav. Ker bodo potem njene težave še hujše. Si predstavljaš, da se močno boriš z boleznijo pa ti ne uspeva, si lahko leta in leta optimističen? Ja, ta oseba je borka, je bila leta in leta optimistična, ampak zadnja leta pa je njena psiha močno načeta. POčuti se zapuščeno, osamljeno. Ker je res sama.[/quote]
To je seveda vse res, kar pišeš.
Vprašaj pa se, zakaj bi morala še sama biti in postati takšna ?
Saj o tem govorimo ali ne ?

Seveda, ker v teh primerih to doživlja še kot dodaten napad na njeno že tako krhko osebnost.
Zato ji vzpodbudne besede sicer na videz koristijo, a rešile ne bodo ničesar, če se ne bo konkretno kaj spremenilo.
Oseba pa se mora zavedati, da do konkretnih sprememb ne prideš na lep način.

Robi, jaz sprašujem kako biti drugačna, ne pa , da želim biti taka. Ne, ne rabim tolažbe. Prišla sem po nasvet. Od tolažbe se nič ne izboljša. Od kje ti samopomilovanje? Ne govorim o tem, da se kdo samopomiljuje, ker se ne.
Skela, živali ima. K sreči. Spremeba okolja pa žal ni v moji domeni. Verjamem, da bi ji pomagala, ampak preseliti je ne morem. Denarja pa sama nima dovolj. Tole, kar pišeš na koncu pa kar dosti pove. Verjetno se res čuti nepotrebno, nekoristno. To bi kar držalo.
Lepolaska, daj si počesi svoje lepe lase in začni kdaj uporabljati tudi možgane, ne le lepih las. Take neumnosti trobiš, da te je kar težko brati.

Kako drugačna pa ?
Torej imaš neko predstavo, pa jo napiši, da vidimo.

Če te prav razumem, ti želiš od mene odgovore na moje vprašanje? Se ti zdi logično, da bi postavljala vprašanja, če bi vedela odgovore?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close