Kako pomagati mlademu človeku, ki je utrpel nesrečo?
Objavila sem tudi na forumu Življenje, ah to življenje.
Ne vem kako še pomagati človeku, ki je ostal brez noge in mu še ni uspelo zbrati dovolj finančnih sredstvev za nakup proteze. (star je 25 let)
Ali mi ve kdo svetovati KAKO še pristopiti in zbrati še količino denarja, okoli 15.000 €.
Malo mi je tudi že vse skupaj zelo neugodno, da v eni državi, kjer se vrti tudi denar, ne uspemo zbrati toliko denarja.
Ali je med vami kdo, ki bi mi svetoval kaj še storiti.
Če je kdo zainteresiran, da bi nakazal morda samo nekaj evrov, naj mi javi na mail, ki ga bom pustila tu. Vendar, sploh ne vem, če je to prava poteza. Vsekakor pa potrebujemo pomoč..
Mogoče bi se obrnili še na podjetja, kjer je zaposlena njegova družina in on sam, če je bil že zaposlen.
Predvidevam, da bi bil tudi tukaj kdo zainteresiran in bi kaj nakazal, vendar je v tem primeru obvezno, da sporočiš podatke o sebi kot tudi o tem človeku… skratka najprej se moraš predstaviti in tudi nekaj napisati o njem.
Če kdo želi prisluhniti zadevi in spoznati, da ni potegavščina, naj se javi na mail
tam pa bo dobil resnične podatke in tudi spoznal človeka in zadevo.
v kolikor pa ni interesa, tudi ne želim obdolževanja, ker je zadeva res težka. In trr NI moj, ampak njegov.
Če gre za resnično zadevo, je treba, tako kot sem napisala zgoraj, podatke javno objaviti (ne vidim nobenega vzroka, zakaj jih ne bi). Interes je na vaši strani (zbrati sredstva za pomoč temu mladeniču) in ne na drugi strani (tistih, ki bi darovali).
Še nikoli nisem zasledila, da bi kdo koga zaradi takšne prošnje obdolževal česar koli… seveda, če je predstavljena na primeren način.
Pomisleki in obdolževanja pa se začnejo, če zadeva ni pravilno predstavljena.
Na tak način kot si ti predstavljaš sigurno ne bo nobenega odziva.
Skratka, če nimate kaj skrivati, javno objavi podatke in boste videli ali bo kdo pripravljen pomagati ali ne.
Takšno je moje mnenje.
Koliko pa dobi sredstev za protezo s strani države? Če je slo, potem mu pripada neka osnovna reč sigurno. Potem pa lahko tudi naredi dodatno pritožbo če ni dovolj da mu morda smao osnovna reč ne služi dovolj ali da ni funkcionalno najustreznješa in morda rabi boljšo. Tudi v službi če je mu bodo sigurno deloma pomagali…. Meni je tudi čudno tole vse skupaj.
Moj sin je prve proteze dobil na Soči. Tam so oblikovali štrclje in začeli z rehabilitacijo. Proteze sploh niso slabe. Zelo uporabne in precej estetske. Bistvo je v soočanju z novo nastalo invalidnostjo.
Šele v drugi fazi pridejo na vrsto lažji in okretnejši izdelki. Tu pa je posredi denar in doplačila. Pri nas smo se lotili zadeve tako, da v ta namen plemenitimo zavarovalnino, 1/2 invalidnine in vsa rojstnodnevna in novoletna darila. Končni cilj je v 4- 5 letih s pomočjo kredita kupiti vrhunsko protezo.
Tudi jaz mislim, da z zgodbo nekaj ni vredu. Proteza za 33.000€ ne bo nova noga – še vedno bo samo proteza.
Forum je zaprt za komentiranje.