Kako pomagati jetrom
Zadnjih pol leta sem 5x bila na antibiotiku+ protibolečinskih tabletah….sedaj sem bilje in upam da konec s tem. Kako bi poskrbela za čiščenje jeter,ledvic, organizma nasplošno od zdravil
Veliko je pisanega o pegastem badlju, vendar kaj je res učinkovito, katera dopolnila da res učinkujejo….jemljem tudi probiotike ….hvala
saj veš da to..organizem naredi sam, ane?
Drži se zdraveg naačina življenja(prehrana, gibanje, voda) in to je to.
Sploh ne nasedaj tem marketinškim nategom “detoksifikacije jeter” ker človeško telo ne deluje tako.
Za jetra je sicer najhujše alkohol ali pa debelost, tako da če piješ ali pa imaš odvečne kg, lahko najprej tukaj narediš spremembo.
jeannie, 05.08.2025 ob 11:57
saj veš da to..organizem naredi sam, ane?
Drži se zdraveg naačina življenja(prehrana, gibanje, voda) in to je to.
Sploh ne nasedaj tem marketinškim nategom “detoksifikacije jeter” ker človeško telo ne deluje tako.
Za jetra je sicer najhujše alkohol ali pa debelost, tako da če piješ ali pa imaš odvečne kg, lahko najprej tukaj narediš spremembo.
Res je, kar pišeš. Ob zdravem načinu življenja, si jetra sama opomorejo, ostalo je zavajanje potrošnikov.
Bi pa še dodala par stvari. Zelo ugodno na jetra vpliva redna rekreacija, od živil pa kumare, ingver, križnice (brokoli, cvetača, ohrovt), grenka živila (rukola, grenivka,…) in zanimivo, KAVA. Še bolj ali vsaj enako kot alkohol jetrom škodi preveč sladkorja in nasičene maščobe.
post, 05.08.2025 ob 12:32
Začni z 21 dnevnim postom. Ne rabiš denarja ne nič. Pomagalo ti bo pa bolj kot kataro kupljena božja mast.
Previdno s postom. Lahko bolj škodi, kot koristi. Sploh jetrom. Veliko boljša je zdrava prehrana. Ugodno vpliva na telo edino prekinjeni post. Torej, da ješ recimo 8 ur, ostalih 16 pa ne ali kaj podobnega. 21 dnevni post pa se ne priporoča. Lahko zelo obremeni telo.
Kot zanimivost naj povem, da Coca Cola (in vse druge gazirane sladke pijače) ENAKO ŠKODIJO JETROM KOT ALKOHOL. Enako škodljive so transmaščobe v procesirani hrani in prevelika količina nasičenih maščobnih kislin. Vse navedeno povzroča nealkoholno zamaščenost jeter, ki je precej pogostejša od alkoholne in je v ZDA vodilni razlog za potrebo po presaditvi jeter.
Sakokao, 05.08.2025 ob 10:17
Zadnjih pol leta sem 5x bila na antibiotiku+ protibolečinskih tabletah….sedaj sem bilje in upam da konec s tem. Kako bi poskrbela za čiščenje jeter,ledvic, organizma nasplošno od zdravil
Veliko je pisanega o pegastem badlju, vendar kaj je res učinkovito, katera dopolnila da res učinkujejo….jemljem tudi probiotike ….hvala
Rdeča redkev
post, sem a b s o l u t n o identičnih misli.
Za prvo čiščrnje po sntibiotikih pa zelo predlagam kurkumo (10 min skoraj nevretja kurkume, malo popra, malo kokosovega hladno stiskanega olja, pustiš usedlino, zgornjo tekočino pa odliješ in spiješ).
Pegasti badelj je zelo dober namig
Vedno pa je dobta glinena kura po antibiotikih.
Za zdravje!
post je sicer super, ampak ne pozabit ene nadloge, ki pride z njim – žolčni kamni, teh se pa rešitev samo z operacijo, ko enkrat pride do napadov.
Jaz sem jih dobila zaradi posta, 100%. Sicer se postim večkrat letno tudi po 2-3 tedne – mi pomaga, pa ne za “detox”, ampak imam več energije, počutim se bolj lahkotno, dol vržem nekaj kilogramov..en tak reset je. Po postu potem tudi lažje začnem nazaj normalno jest, brez prenažiranja. To ponavadi naredim po kakšnih bolj pig-out obdobjih, recimo božič ali pa po kakšnem stresnem obdobju.
jeannie, 05.08.2025 ob 15:52
post je sicer super, ampak ne pozabit ene nadloge, ki pride z njim – žolčni kamni, teh se pa rešitev samo z operacijo, ko enkrat pride do napadov.
Jaz sem jih dobila zaradi posta, 100%. Sicer se postim večkrat letno tudi po 2-3 tedne – mi pomaga, pa ne za “detox”, ampak imam več energije, počutim se bolj lahkotno, dol vržem nekaj kilogramov..en tak reset je. Po postu potem tudi lažje začnem nazaj normalno jest, brez prenažiranja. To ponavadi naredim po kakšnih bolj pig-out obdobjih, recimo božič ali pa po kakšnem stresnem obdobju.
Daj ne nalagaj! Žolčnih kamnov nisi dobila zaradi posta!!! Ti misliš da se žilčni kamen ali pesek naredi v 5 dni posta? Kje živiš da te ne ukradejo?
Za zdravo telo in dolgo življenje je najboljši post. Ker moraš telo najprej očistiti, da se opomore, preden ga spet nafilaš s strupi v obliki hrane in pijače.
Vsi bi nekaj kupovali pa denar stran metali. Nihče pa ne bi šel po zdravi in cenejši poti v obliki posta.
Osnovna pravila dolgo in zdravo živečih ljudi so: nehaj jesti, ko si 80% sit, ukvarjaj se z naravo, večkrat tedensko se druži s prijatelji, 1x tedensko imej čisti post – najlažje gledaš lunine mene, ki so 4x mesečno.
Ampak vi kar, tecite v trgovine po kemijo, ki bo dodatno obremenila in zastrupila vaše telo. Farmacija mora od bedakov živeti.
Ne velja, 06.08.2025 ob 13:11
Daj ne nalagaj! Žolčnih kamnov nisi dobila zaradi posta!!! Ti misliš da se žilčni kamen ali pesek naredi v 5 dni posta? Kje živiš da te ne ukradejo?
Za zdravo telo in dolgo življenje je najboljši post. Ker moraš telo najprej očistiti, da se opomore, preden ga spet nafilaš s strupi v obliki hrane in pijače.
Vsi bi nekaj kupovali pa denar stran metali. Nihče pa ne bi šel po zdravi in cenejši poti v obliki posta.
Osnovna pravila dolgo in zdravo živečih ljudi so: nehaj jesti, ko si 80% sit, ukvarjaj se z naravo, večkrat tedensko se druži s prijatelji, 1x tedensko imej čisti post – najlažje gledaš lunine mene, ki so 4x mesečno.
Ampak vi kar, tecite v trgovine po kemijo, ki bo dodatno obremenila in zastrupila vaše telo. Farmacija mora od bedakov živeti.
Tukaj je lepo razložen proces nastajanja žolča in žolčnih kamnov, če telesu ne zagotovimo dovolj ZDRAVIH maščob.
Če se postimo ali na hitro hujšamo z dieto, ki vsebuje premalo maščob, porušimo ravnovesje v žolčniku, žolč se ne more nemoteno strukturirati in nastajajo žolčni kamni. Post ali stroga dieta s premalo maščobe je torej povsem enakovreden razlog za nastanek žolčnih kamnov, kot debelost in uživanje preveč nasičenih maščobnih kislin.
Ne velja, delim s tabo tvoja nadobudna prepričanja o postu, je pa res, pa bseeno neznatno relevantno, da pri nekaj odstotkih ljudi pride do simptomov žolčnih kamnov in pri nekaterih dejansko do kristalizacije v kamenčke in kamne, saj se žolčnik brez maščob ‘poleni’.
Ampak post je še vedno za veliko, kar največjo večino ljudi še najboljsa metoda čiščenja telesa.
S postom oziroma zdravniško nadzorovanim posténjem v nekaterih evropskih državah pilotsko zdravijo tudi raka z kar največjimi uspehi.
Ne le farmacija, tudi skoraj vsa klasična, uradna medicina pretirano svari pred postom. Vemo, zakaj …
Forum je zaprt za komentiranje.