Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pogosto menjate preproge

Kako pogosto menjate preproge

Po celi hiši imamo parket in samo v dnevni sobi eno večjo preprogo. Sicer raznoraznih tepihov ne maram ampak v dnevni res lepo naredi. Je še čisto lepa ampak je ne bi gledala 20 let. ampak da vržem stran še čisto ok preprogo in kupim novo pa tudi ni v redu.

Nimamo preprog, zaradi alergije na prah.

Hja, če imaš polno rit vsega in se hočeš ok preproge znebiti jo pač nekomu podari.

Nekdo bo zelo vesel in jo bo z veseljem gledal 20 let.

Aja, zadeve uporabljam do konca. Pa naj gre za pohištvo, gospodinjske aparate, oblačila (tule seveda, če se ne zredim :)).

Preprog sicer nimamo, a ostalo pohistvo je eno staro tudi ze 25 let, vecina okoli 20, nekaj naknadno dokupljenih kosov je nekaj mlajsih

Ce dobro sluzi svojemu namenu in zgleda ugledno, ne menjam.

Ko se pojavi potreba po novem ali pi kaksni spremembi, poklicem mizarja in ta omaro predela ali naredi nov kos. Ravno pred kratkim je na eni omarici s predali in na drugi s policami naredil vrata, ker nam zdaj to tako bolj prav pride.

Kuhinjo ze 10 let cakam, da se ofuca, da jo zamenjam, pa kar noce in noce, je stara ze 30 let in se zelo spodobna, tako da mi jo je nesmiselno menjat.

Ocitno sem zelo slab potrosnik ?‍♀️

Mi imamo en tepih za poleti,tak s kratkimi kocinami, zdaj enkrat ga damo ocistiti in v spajzo do ppletja. In zdaj pride zimski, z dolgimi kocinami, ki tudi vzbujajo obcutek toplega. Deke po kavcih doleti isto.

Nikoli dolgcas in se manj se obrabi,saj je en le pol leta naenkrat zunaj.

Preproge so leglo svinjarije, zato nimamo nobenega. V nekaj letih, pa ce se bolj cistis, sesas, se jo sigurno nabere … tako, da jaz bi itak oz. sem stran vrgla tepih (smo ga imeli le kaksno leto ali dve). Zdravje je le bolj vredno.

Preproga je za moje pojme nujna, če nočeš spodnjim sosedom ropotati po glavah. V hišah pa tudi nujna, da naredi prostor toplejši, prijetnejši. In res, dobre preproge ne menjaš.

RAZEN, če je obrabljena ali ti preprosto ni več všeč. 🙂

Redno jo nosi na kemično čiščenje v čistilnico pa je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close