Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako podaljšati…

Kako podaljšati…

… kruhu iz kruhomata rok trajanja? Prvi dan je zelo dober, drugi dan se pa že drobi in gre bolj “težko” po grlu.

Enako je z mojim doma pečenim kruhom, mislim pa, da to velja nasplošno za doma pečeni kruh, da ni tako obstojen, saj je brez vsakih aditivov za podaljšanje obstojnosti ipd.
Jaz ga ali malo pogrejem v mikrovalovni ali pa ga popečem v toasterju.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Meni pa se zdi, da je kruh narejen z jogurtom (v kruhomatu) dlje ostal taksen, kot je prvi dan.

Sicer to ni problem pri belih kruhih, se mi zdi da se boj drobijo polnozrnati…

Odkar dodajam žličko ali dve kisle smetane, se mi zdi boljši in bolj obstojen.

Miranda

Jaz kruh razdelim na polovico. Nekaj ga je za takojšno uporabo, ostalo pa dam v zmrzovalnik.

Je pa res bolje, kadar dam v testo nekaj kisle smetane. Prejšnji teden sem pa spekla bel kruh z semeni (sončnice in sezam). Poleg vode sem dodala med sestavine še dve žlici mehkega masla. Ta kruh se mi pa po treh dneh še ni drobil. Pa tudi skorjica je bolj hrustljava. Imam namen še malo poizkušati v smeri dodajanja masla v različne mešanice.

Kruh narezem na primernr kose in se toplega zamrznem. Tako je treba ravnati z vsemi kvasenimi izdelki. Ker je svez kruh skodljiv za zelodec, vzamem zvecer potrebno kolicino iz zamrzovalnika za naslednji dan, ko je se boljsi, kot sveze pecen.

Poskusi z naribanim surovim krompirjem! Ali pa dodaj žličko ali dve mleka v prahu. Sama dodajam kar sojin napitek v prahu. V nekaterih ameriških receptih sem brala, da dodajajo gluten, vendar ga pri nas nisem uspela dobiti. Neka lekarnarica pa je bila celo huda name, češ, kaj dodajati snovi, ki lahko povzročajo alergije – mislila je seveda na celiakijo. Nam je bil polnozdrnat kruh zelo všeč, edini problem je bil ta, da se je drobil, nisi ga mogel namazati. Odkar dodajam ta sojin napitek pa je res bolje.

LP, Astra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close