Kako plačevati v Indiji?
Zdravo!
Katero plačilno kartico sprejemajo povsod po Indiji? Je Visa kartica O.K.? Na Lonely planet forumu priporočajo neko ATM kartico, ki pa jo pri nas na bankah ne poznajo. Zdi se mi, da je najbolje imeti nekaj dolarjev s sabo (ali morda evrov, ker dolar pada???) in kreditno kartico, ne pa potovalnih čekov. Prosim za nasvet in vnaprej najlepša hvala. Parvati
Živjo!
Glede kartic ne vem, mi smo imeli potovalne čeke in ne vem, če je bila kakšna bistvena razlika med čeki in denarjem. V marcu in aprilu letos sem jaz dobila iz dolarjev več rupij kot pa frenda, ki sta imela evre… zgodilo se je celo, da je bilo za evre precej slabše kot za dolarje, ampak vsi smo imeli čeke. Pri menjavi čekov ni problemov.
LP
ATM je okrajšava za bančni avtomat. ATM-ji v Indiji (pa tudi kar dosti trgovcev) imajo čisto radi Viso, pa tudi Mastra se ne branijo. To seveda velja za večja mesta. Indijske ATMje si lahko ogledaš tule http://visa.via.infonow.net/locator/global/jsp/SearchPage.jsp.
Kjer ni ATMjev, lahko keš dvigneš tudi pri kakih agentih.
Če lahko, si nabavi Viso electron, pri kateri ne plačaš provizije.
Hvala lepa za odgovor. Se pravi, najbolje je vzeti kartico Visa electron in nekaj keša – eure. Če bomo sploh šli, saj so lahko posledice tsunamija hude epidemije po vsej Indiji. Povsem nemočno gledam posledice tsunamija in se sprašujem, kako pomagati ubogim ljudem, razen da nekaj denarja podarim Karitasu.
Forum je zaprt za komentiranje.