Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kako plačevati v Indiji?

Kako plačevati v Indiji?

Zdravo!
Katero plačilno kartico sprejemajo povsod po Indiji? Je Visa kartica O.K.? Na Lonely planet forumu priporočajo neko ATM kartico, ki pa jo pri nas na bankah ne poznajo. Zdi se mi, da je najbolje imeti nekaj dolarjev s sabo (ali morda evrov, ker dolar pada???) in kreditno kartico, ne pa potovalnih čekov. Prosim za nasvet in vnaprej najlepša hvala. Parvati

Živjo!
Glede kartic ne vem, mi smo imeli potovalne čeke in ne vem, če je bila kakšna bistvena razlika med čeki in denarjem. V marcu in aprilu letos sem jaz dobila iz dolarjev več rupij kot pa frenda, ki sta imela evre… zgodilo se je celo, da je bilo za evre precej slabše kot za dolarje, ampak vsi smo imeli čeke. Pri menjavi čekov ni problemov.
LP

ATM je okrajšava za bančni avtomat. ATM-ji v Indiji (pa tudi kar dosti trgovcev) imajo čisto radi Viso, pa tudi Mastra se ne branijo. To seveda velja za večja mesta. Indijske ATMje si lahko ogledaš tule http://visa.via.infonow.net/locator/global/jsp/SearchPage.jsp.
Kjer ni ATMjev, lahko keš dvigneš tudi pri kakih agentih.
Če lahko, si nabavi Viso electron, pri kateri ne plačaš provizije.

ATM = maestro kartica.

ATM=Automated Teller Machine ali “bančni avtomat” po slovensko

Kako je pa z Maestro kartico ljubljanske banke? Je ta primerna za dvigovanje denarja po indijskih bankomatih (ATM-jih) ali je bolje imeti Visa kartico? Hvala za odgovor.

na mastrocard.com piše, da je čez tisoč bankomatov z maestro cardom in da delajo v večini supermarketov in bencinskih črpalkah…

pomojem, da ne bo panike – seveda pa kot vedno: uporabljaj jo na bankomatih, ki stojijo v bankah, če ti jo slučajno požre, da takoj alarmiraš osebje, da jo rešijo!

Mislim, da Maestro, ki je debetni program, dela le tam, kjer je terminal, torej tudi na ATMjih. Če pa kje plačuješ s kartico ali dviguješ gotovino, kjer ni avtomata, pa rabiš Vizo ali Master, ker to še vedno laufa na slipe. Jaz definitivno ne bi šel v Indijo samo z Maestrom.

Hvala lepa za odgovor. Se pravi, najbolje je vzeti kartico Visa electron in nekaj keša – eure. Če bomo sploh šli, saj so lahko posledice tsunamija hude epidemije po vsej Indiji. Povsem nemočno gledam posledice tsunamija in se sprašujem, kako pomagati ubogim ljudem, razen da nekaj denarja podarim Karitasu.

Govoril sem o maestro kartici in ne o visi electron.
Maestro kartica je kartica za bankomat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close