Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako penasto umešati margarino??

kako penasto umešati margarino??

Občasno spremljam vaš forum in se kdaj pa kdaj lotim peke kakšnega biskvitnega peciva, nikoli pa nisem pekla še nobeh piškotov.
Zdaj sem nabrala kar nekaj zanimivih receptov in ugotovila, da je potrebno pri večini le-teh najprej penasto umešati margarino.
Prosim za pomoč, kako naredim to, naj jo stopim ???
Res nimam pojma zato vnaprej hvala za odgovor.

Ne, nič je ne stopiš :)). Margarino preprosto dobro zmiksaš (s sladkorjem, jajcem…), da nastane lepa homogena zmes. No, kar se keksov tiče, jih jaz tako vedno v multipraktiku delam (vse sestavine dam naenkrat v mašinco), tako da razna “penasta umešanja” odpadejo 😉 :))

Lp, mishika

Pri margarini JE VAŽNA TEMPERATURA: SOBNA !!!

Joj, ni jo treba še s temperaturo strašit!
Če želiš penasto umešati margarino ali maslo je res najbolje, da narediš tako kot je napisala mishika. dvomim, da se boš kot čista začetnica lotila zahtevnejših receptov pri katerih je res izredno pomembna (celo tako, da je to potrebno napisati s capsi) temperatura.
Jaz vedno delam z mikserjem ali v multipraktiku pa je ok.

Lep pozdravček!

Nevednica, če zahteva recept, da penasto umešaš margarino ali maslo, to pomeni, da mora biti obvezno sobne temparature in potem to maslo stepaš zelo dolgo. To pomeni, da res postane penasto, malo svetlejše barve in precej naraste.Šele za tem dodaš mleti sladkor, jajca,… in na koncu kolikor le mogoče počasi in na rahlo vmešaš moko. To je to in pri nekaterih receptih je to glavno. Npr za školjke- nabrizgani piškoti, pecivo mignon,…LP

Hej,mislim,da omemba sobne temperature ni strasenje. Z enako lahkoto se naucimo koristnih stvari kot napacnih!
Pri vsakem umesavanju,bodisi masla ali margarine je pomembno,da ni takoj iz hladilnika. Tudi za umesavanje za preproste reci kot so zdrobovi zlicniki za v juho,kjer ni potrebno umesavanje v multipraktiku.

Zelo pomemben je tudi podatek,da nekatere piskotke delamo z zelo mrzlim maslom ali margarino;tega se raje ne lotimo v topli kuhinji in s toplimi rokami.Uporabljamo lesen noz. Taki piskotki so zelo krhki.
Vsako meckanje in pregrevanje mascobe se mascuje. Lep pozdrav Babi

S katerim nastavkom mešate, ali s tistim za sneg ali za testo? Kako pa razmešate skuto?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close