Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pa so zrihtal

Kako pa so zrihtal

Recimo v letu 80

Kako so si zrihtal dopust ko ni blo interneta

Pa kje so dobil stevilke kam poklicat ce so mel tel.

Kaj pa uni k niso mel telefona.

Nova tehnologija omogoča, da imajo gospodarji ljudi na “špagi”. Zraven se jim še intenzivno pere možgane.

Pri nas so starsi vsako leto dobili seznam sindikalnih apartmajev, kampov in hotelov, pa so izbrali, kam bomo sli. Pozneje smo kupili prikolico in jo imeli v enem od kampov v Istri.

smo pisali

V Jugoslaviji nismo imeli za dopust. Cakali smo poletje,ko nas je partija poslala v  kaksen razpadajoci kamp na Hrvasko. Imeli smo tekoco vodo,skupna stranisca in prikolice.To je bil za nas pravi luksuz.

V Jugoslaviji so te poslali kampirat na Goli otok ali Sveti Grgur. Če si imel veze, si šel lahko v Sibirijo. Sovražniki režima so morali pa na prisilno delo v Nemčijo.

So kupili v zaledju izole, kot bi danes kupil škarpet( avto) za 5000eur.

Hiša se je z leti natunala….

Prodajali smo breskve, vino, cvetačo….iz  tega se je hiša financirala

Krompir in čebula se je za doma pridelala…..

Češenj, sliv, kakijev, fig na metre….

Otroc smo bli cele počitnice pečeni in kuhani na morju….nekaj časa s starši, nekaj s teto, nekaj časa nas je mela soseda…..(tudi ona je  imela škorce, take  k smo bli mi, tko da smo ga skoz neki skup srali tam dol….)

Mi smo imeli urejen sistem dimnih signalov, od Triglava pa do Vardara.

Vsako leto na morje. Apartmaji in prikolice preko sindikata. Najlepši dopusti v prikolici v kampu.

Odgovor na objavo uporabnika
kokoši, 17.08.2021 ob 09:36

V Jugoslaviji nismo imeli za dopust. Cakali smo poletje,ko nas je partija poslala v  kaksen razpadajoci kamp na Hrvasko. Imeli smo tekoco vodo,skupna stranisca in prikolice.To je bil za nas pravi luksuz.

To nism js napisu!!!!!! Meni je Juga všeč!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close