Kako ostati srčen, če je bližnjim vseeno, če me pobere
-
Če znate angleško vam predlagam da si ogledate posnetke od tega poznavalca in se naučite kako telo deluje in kako skrbeti za zdravo življenje. Meni je pomagalo.
https://youtube.com/c/drekberg
Pozdravljena!
Ni enostavno ziveti v okolici, ki te ne spostuje in ne razume. Sem v podobni situaciji in te popolnoma razumem. Kar nekaj komentarjev se navezuje na to, da se nehaj smilit sama sebi, ampak kar od enkrat narediti rez ni lahko, se posebej, ce so vpleteni ljudje, ki so ti najblizje. Obcutki necenjenosti, nevrednosti, biti nespostovan, so hude rane, ki cloveka kljub vsemu delu na sebi ostanejo za celo zivljenje. Upam, da ti nekako uspe resiti situacijo, tudi jaz delam na tem. Vse dobro!
tudi sama sem resno bolna.. ne vem kaj bi se zgodilo ce dobim covid. tudi sama imam okoli sebe ljudi ki se jim jebe celo mama mi je podajala neke floskule stila ja saj smo vsi ze pri rojstvu obsojeni na smrt. ampak ok kaj vec od nje pac ne morem pricakovati. od nekdaj smo ji otroci iz prvega zakona odvec.. hkrati pa sama jamra kako jo je strah smrti. partner me stalno prepricuje da moja bolezen ni tako resna in da sem boljsa kot leta poprej. boljsa zgolj zato ker sem nehala omenjat bolezen in ker se borim sama v sebi kako bom s tem zivela se 30 let mi ni jasno. zdravniki so deljenj od tega da ni tako hudo do tega da sem resnicno resno bolna da moram pazit nase. terapevtka tudi ne steka in konstantno trobi da je psihicno breme hujse od bolezni. sem ko macka ki skriva svoje simptome. pocutim se nerazumljeno saj so to ljudje ki ne razumejo poteka moje bolezni za vecino zgolj jamram in se moram borit. seveda je tudi psihicni pritisk saj bolezen hodi z roko v roki saj je vsak dan borba zaradi celga kupa simptomov ki pa jih ne omenjam vec. verjetno je to problem. saj navzven zgledam zdrava ko dren. pac taka jebena bolezen ki se ne kaze na vzven. vsako hranjenje mi povzroca tesnobo in samo cskam kdaj se bom dokoncno zadavila. kaj lahko storis? nic. pamti i vrati. jaz vem da so to ljudje ki si ne zasluzijo moje porzornosti. vse plane polagam na rehabilitacijo da mi dolocijo urnik dela da zacnem delat in zivet cetudi z zadnjimi mocmi in se resim tega toksicnega okolja pa cetudi je to zadnja stvar ki jo storim zase. z ljudmi sem se nehala obremenjevat saj zgolj jaz vem kako je v meni. bezim stran od odnosov saj mi dajajo zgolj dodatno breme. in upam da si nekoc sestavim svoj krog ljudi ki jim bo celo mar.
Ocitno imaš šibko samopodobo. Glej ljudje so zelo rezlični in zivljenje je ena velika šola. Ljudje se razlikujemo po tem da se po napakah učimo in tisti ki zmeraj ponavlajo enake. Moja izkušnja je da sem zmeraj bil zelo pripravljen pomagat itd. Kar sem spoznal pri 27 letih spoznal da nima smisla kaj počnjem in sem spremenil svoje zivljenje za 200%. Spoznal sem da ljudem ki sem pomagal so sicer rabli pomoč ali v zameno nisem dobil nič, kar pomeni, da to nima smisla. Enako pri prijatelji, jaz sem za njih bil zraven oni pa ko sem jaz kaj rabil ne. Druzina podobna zgodba (s tem da 2 ali trije člani so bili zame). To pomeni da večina ljudi v zivljenju niso naravnani, tako da so zate ko kaj rabiš. Tvoja naloga je selektivno izbereš kdo ti pomaga v zivljenju in kdo ne (kar si ze opazila). Drugače povedano ohraniš stik z ljudmi ki ti zelijo dobro, ostalih se izogibaš, prav tako moraš gledat da se ne nahajaš na lokacijah kjer veš, da se zbirajo ljudje, ki niso zate dobri. Glej da dvigneš svojo samopodobo moraš zaupat sama v vase. Prvo izberi ljudi ki ti zelijo dobro in jih ohraniš v zivljenju. Če ziviš z ljudmi ki ti ne zelijo dobro, boš se morala odselit na svoje, poiskat sluzbo in zadeve bodo se po par mescih uredile. Drugo, potrebno je imeti dnevno rutino, da se ti zivljenje ne obrne na glavo. Kar pomeni sluzba, hobi, socijalno zivljenje. In to v ustreznem razmerju. Sam sem se pri 27 letih preselil na svoje, našel ustrezno sluzbo (kjer je ustrezel odnos in plača), poiskal hobi (pohodnišvo v gore, tek, trening) in socialno zivljenje si počasi urejam. Bodi pozorna kaj ljudje rečejo in kaj delajo, mimika itd., ker dejanja povejo 100 krat več kot tisoč besed. Glede corone in podobnih tem ljudje imajo svoje mnenje in to mnenje je njihovo, ni se pametno spuščat v debate, kdo ima prav posebaj če so ljudje trmasti. Enostavno rečeš, da je to odločitev vsakega posameznika in da za sebe imaš ti tako mnenje. Glede imunskega sistema boš si ga dvignila, ko boš dvignila svojo samopodobo, si poiskala hobi (sprehodi, kolesarstvo,tek, fitnes itd.). Vse svari v zivljenju, ki negativno vplivajo nate posledično ti zniza imunski sistem. Kar pomeni izogibaj se negativnim situacijah, zapolni si urnik in izkoristi vsaki dan max z stvarmi, ki pozitivno vplivajo nate.
Forum je zaprt za komentiranje.